ömer halisdemir

abuzeroklava
FETÖ/PDY’ci askerlerin Ankara’daki hedeflerinden biri de TSK’nın en seçkin birliklerini barındıran Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) oldu. Güneydoğu’da görevli darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi, askeri uçakla Ankara’ya geldi. Darbecilerin harekete geçmesiyle Terzi, beraberindeki 20-30 kişilik silahlı ÖKK’ya gitti. Bu sırada içerideki darbeci subaylar da harekete geçti. Kapıda grubun girişine izin vermeyen subay şehit edildi. Terzi başkanlığındaki Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’nın makamının bulunduğu binaya geçti.
‘KOMUTANIMIN EMRİ SİZİ İÇERİ SOKAMAM’
Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, o an eşiyle Gazi Orduevi’nde olan komutanı Aksakallı’yı aradı: “Komutanım başlarında Terzi Paşa olan bir grup makamınızı teslim almaya geldi” dedi. Aksakallı, “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme, geliyorum” talimatı verdi. Aldığı emrin ardından silahını çeken Halisdemir, “Komutanımın emri, sizi içeri alamam” dedi. Darbeci general Terzi ise Halisdemir’e “Yönetime el koyduk, yeni komutanın benim, yukarı çıkacağız” cevabını verdi.

Yaşanan tartışmanın ardından Astsubay Halisdemir, darbeci general Terzi’yi vurdu. Terzi, helikopter ile kaldırıldığı GATA’da ölürken, kahraman Astsubay Halisdemir şehit edildi. Olay sonrası çıkan çatışmalarda Terzi’nin yanı sıra iki darbeci subay daha öldürülürken, 36’sı teslim alındı. Terzi ve iki darbecinin öldüğü olaya adı karışan, aralarında albaydan astsubaya kadar birçok rütbelinin bulunduğu darbeciler, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı.

gruda
Allah rahmet eylesin. Böyle adamlar tek tük değil, her evladımız bu kadar kıymetli. Onuru ile şehit olmuştur.
TurinTurambar
komutanının emriyle helalleşerek ölüme yürüyen şehit kardeşim bu millet seni hiç unutmayacak adını her zaman yaşatacaktır emin ol. seni yetiştiren anne babanın ellerinden öpüyorum. gözyaşlarımı içime akıtarak bulabildiğim her insana senin ve senin gibi Türk milleti uğruna şehit olanların hikayelerini anlatmak da benim vatan borcum olsun.
ccc
Annesi evladına kavuşmuş.
Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir'in annesi Fadimana Halisdemir, oğlunun adını taşıyan Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Mekanı cennet olsun.
elfirâşetüzzerka

biz vatansız kalmayalım diye canını ortaya koymuş, mehmetçik sıfatının hakkını sonuna kadar taşıyan ve mehmede (hz. muhammed sav) komşu olan vatan evladı
ccc
Kürşadların,
Hasan Tahsin'lerin hala yaşadığının ispatı oldu.
Ruhun şad olsun kahraman...
ccc
FETÖ'nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmeden önceki hali.

İnsan büyür beşikte
Mezarda yatmak için.
Ve...........................
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için...





cayisallama
2017 yılı itibariyle çocuklara ömer ismi en fazla konulan 3. isim, ömer halis ise 24 isim olmuş. Ruhu şad olsun. Huzurlu uyusun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches