yaz kuran kursları

elfirâşetüzzerka
şu an ibadet ritüellerini gerçekleştirdiğimiz neredeyse tüm dua ve sureleri ezberlediğimiz, kuran okumasını öğrendiğimiz, yaz aylarında güzel arkadaşlıklar edinmekle birlikte zamanımızı da güzel geçirmemizi sağlayan kurslardır.
genelde ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklar tarafından tercih edilmektedir. o yaşlarda yapılan ezberler unutulmuyor. güzel değerlendirmek lazım.
cayisallama
direk yazmak çok doğru değil biliyorum, aldığım sevabı birden uçuracağımıda varsayarsak iki sene yaz boyunca hocalık yaptığım kuran kurslarıdır. Çok ama çok farklı bir tadı vardır. Ufak ufak çocuklar farklı bir dil heycan bendeki ilk öğretmenlik oldukça güzel günlerdi.
gercektosunpasa
çocukların hiç bir şey öğrenemediği kurslardır. Sebebi kişilerin eğitimden çok anlamaması, çocukların ise çok kısıtlı sürede bilmedği bir dili öğrenmesidir.
abuzeroklava
şahsi talebelik ve zamanında geçici hocalık tecrübeme göre,
çok yararlı değildir. Öte yandan muazzam derecede yararlıdır.

niçin yararlı değil,
-oraya giden çocuk elif cüzünü tam öğrenemiyor. Eğitim dediğimiz şey tamam oluncaya kadar devam etmeli.
-her aile yollamıyor. gelen çocuklar bildiklerine göre tasnif edilmiyor ve sezon sonunda sadece elif cüzünü bitirebiliyor. En iyi ihtimalle arabi harfleri ezberliyor.
-Her sene aynı şey çocuğu soğutuyor.

neden muazzam yararlı;
-çocuk yazın internet cafelerde sürteceğine dinini kitabını öğreniyor.
-islama ısınıyor.
-en azından benim dedem hacıdan kurtulup bende müslümanım diyebiliyor.
-arabi harfleri öğrenen çocuk elbet bi gün tevcid li kuran-ı kerim öğreniyor.
- cami nedir ne yaparlar onu öğreniyor.
-cami bizim evimiz gibi biyer, istediğimde gidebilirim güveni elde ediyor ki bu en güzel şeylerden biridir.
-sohbetlere katılıyor. haram helal nedir az buçuk öğreniyor. sayılır bi ton güzel özellik.
aberi
Bugün çok sevdiğim bir Hocam dedi ki... ..."Kur'an-ı Kerim öğrenmek için Camimize yaz kursuna gelen 11/12 yaş grubu öğrencilerimizden... 30 öğrencimiz var... inanın bu 30 öğrencinin 25'i ya Besmeleyi duymamış ya da Besmele çekmeyi bile bilmiyor..."... bu çocuklar uzaydan gelmedi ya... anne babaları hiç mi bir şey öğretmez...!!

Acı olan şu ki... TEOG varken... ikbal varken... sınav varken... gelecek kaygısı varken... Allah ertelenebilir değil mi?... hangi dershane iyi/ucuz bilmek varken... günde kaç soru çözmek gerekir bilmek varken... bir soru fazla çözen sıralamada kaç kişiyi sollar hesabını yapmak varken... Ahiret hesabı yapılmasa da... Besmele bilinmese de olur değil mi? Hal böyle iken varın yeni nesli siz anlayın...!!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches