arkadaş

ot
Büyük nimettir bir arkadaşa sahip olmak. 70 lerde çamlıca tepesinde boğazdan akan şileplere sevdalı bir ağacın gövdesine yaslanmak gibi. A.mümtaz taylan
zinzal
arka tarafı kollayan kişi anlamındadır. e önü de siz kolluyorsunuz zaten. Tamamlayıcı anlamı da çıkar buradan. Arkadaş arkadaşı tamamlar.
oblomov
içerisinde samimi olanı, daha az samimi olanı, selam alıp vermenin biraz ötesinde bulunan tanıdığı ve dost gibi birçok farklı derinliğe sahip ilişki ağını barındıran geniş sosyal çerçeve.
cayisallama
lise döneminde gittiğimiz bir internet cafe vardı. Saatlerce oralarda takılırdık. İlk gittiğim ve her zaman gittiğim internet cafe'nin adıydı. Çok farklı bir isim olarak algılamıştım.
axit
Kardeşini sırtlayıp dağa çıkarmakta olan bir adama: "yükün ağır" demişler.
Adam cevaben: "Bu benim yüküm değil kardeşim" demiş.

Bir alime; "birinin sana gerçek kardeş olduğunu nasıl anlarsın?" demişler.
Cevaben: "Kaygımı taşır, halimi hatırımı sorar, eksiğimi gediğimi kapatır,
hatalarımı bağışlar, bana Allah'ı hatırlatır," demiş.
Peki demişler senin O'na karşılığın ne olur? "Gıyabında dua ederim..."

Allah yolunda kardeşlik ellerin gözlerle ilişkisine benzer: Gözler yaşardığında
eller yaşlarını siler. El ağrıdığında gözler onun için yaş döker...

Hasan-ı Basri (ra) der ki: "Arkadaşlarınızla dostluğunuzu sürdürün. Zira vefakâr bir dost ışık veren bir lambaya benzer. Sen onun ışığını ancak dünyan karardığında idrak edersin."

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches