türk sineması klişeleri

gruda
filmin kahramanı bir yere sığınır;
o yerde belli bir süre kalır. O kaldığı yerin ev hanımı dırdıra başlar. Yeter artık yeter istemiyorum onları bu evde tarzında. Sonra adam dur yapma duyacaklar falan gibi şeyler söyleyer. Sonra dışarı çıkar ve filmin kahramanlarına denk gelir.
Plastantia
birbirini seven esas oğlan ve esas kızdan birinin bariz fakir diğerinin de fabrikatör kızı/oğlu olması. yeşilçamın klişelerindendi şimdi ise daha çok diziler tarafından kullanılan bir klişe oldu. üstelik ben bu konuya fena halde takmış durumdayım; adamların zihnindeki fakir imajı nasıl bir şeymiş arkadaş. adamın evi barkı var. altında araba ama fakir. neden mi çünkü zengin imajıda illa holding sahibi veya onun oğlu/kızı .. yuh artık bu senaryoları yazanlar hiç sokağa çıkıyor mu merak ediyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches