kararsızlık

melankomik
en kötü karar karasızlıktan iyidir. sıklıkla duyduğum bir cümle. neden mi ? aşırı kararsızımdır da ondan.
vazgeçememekten gelen bir durum olduğunu düşünürüm. biraz da bencillik, hepsi benim olsun isteği ortaya çıkan sonuç seçim yapamamak kararsız kalmak.
Plastantia
her verdiği karar sonrası bütün senaryolar'ın verilen karardan bağımsız bir şekilde değiştiği, karar vermek konusunda çekimser kalınması, x karar alma veya y karar alma durumunda bütün değişkenlerin bir anda büyük oranda aleyhte değiştiği düşünülürse karar almak da haliyle zorlaşır. arizona da sıcaktan bunalıp yelpazeyle serinleyeyim desem korkarım pasifikte fırtına çıkmasına ve dünyanın birçok yerinde tsunamiye neden olacağım.(u::)
(bkz: butterfly effect)
axit
Profesör elinde bir Fare ve kutu ile salona girdi. Öğrencilerin şaşkın bakışları arasında fareyi kutunun içine koydu ve kutuyu kapattı. Salona dönerek: “Bu kutuya iki gün kimse dokunmasın!” dedi ve salondan çıkıp gitti.
Salondaki öğrenciler olaya bir anlam verememişlerdi. Ne olacağını merak ederek iki gün beklediler.
İki gün sonunda profesör salona girdi ve kutuya yaklaşarak açtı. Kutunun içindeki fare ölmüştü. Sınıfa dönerek farenin neden ölmüş olabileceğini sordu.

– Havasızlıktan…
– Açlıktan…
– Susuzluktan…
Her öğrenci olabilecek ihtimalleri saymıştı. Profesör kutuyu havaya kaldırıp içini öğrencilere gösterdi. Kutunun her tarafı kemirilmiş vaziyette idi.
– Görüyorsunuz değil mi? Fare anlaşılan çıkmak için çok mücadele etmiş. Bunu kutunun içindeki vaziyetten anlıyoruz. Şu var ki fareyi sizin dediğiniz gibi ne havasızlık nede açlık öldürdü. Fareyi asıl KARARSIZLIK ÖLDÜRDÜ! Fare kutunun her yerini parçalayıp çıkacağına sadece bir köşesini parçalasaydı ve bunda da kararlı olsaydı çıkıp kurtulacaktı
2
spazmoldum spazmoldum
CİNAYET
axit axit
ilk okuğumuda bende cinayet dedim :)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches