10 aralık 2016 beşiktaş patlaması

cayisallama
İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında bir patlama meydana geldi. Patlama pek çok semtten duyulurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu \"Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis\" dedi.

[https://onedio.com/haber/istanbul-da-vodafone-arena-onunde-patlama-744143 tık tık]
abuzeroklava
yerdeki kasklara bakılırsa bir çok şehit var. Allah rahmet etsin şehitlerimize. Allah belalarını versin bu insanların, bu canilerin.
cayisallama
Nasıl içim acıyor anlatamam. Ben bu olaylara bağışıklık kazanmayacağım. Ben bu teröristlere, insanın canını hiçe sayıp kendi pis canı ile beraber götürmek isteyenlere alışmayacağım.

Ankara da üç tane saldırı oldu. Sokağa çıkınca bile tedirgin olur oldum. Şimdi de istanbulda, istanbulun göbeğinde maçkada. Artık hiç korkmuyorum ve korkmayacağım. Ölürsek Allaha yürürüz.

Bu işe bir çözüm bulmalı devlet hemde acilen çözüm bulmalı. İnancıma göre yada diğer inançlara göre bir insanın canını almak en büyük günahtır. Yine inancıma göre bu yaktığı ateşin bin katı ateşle yanacak bu insan müsveddesi. Gazabı bol olsun. Eğer o da bir inanca sahip olsaydı bu şekilde olmazdı.

Şimdi bu kendini patlatan yada ne ise, insanların canını hiçe sayıp bir sürü insanı öldüren kişi ye bir caydırıcılık şart. Adam hükümetten, devletten veya neden nefret ediyorsa acilen bulunması, belirlenmesi gerekiyor. Bunu yaptıran kişilerin amaçlarının saptanması gerekiyor. Bunlar ile ilgili acilen kanuni düzenlemeler yapılması gerekiyor.

Bi caydırıcılık olması gerekiyor. Ölünce cehenneme gideceğini bilse yapmazdı. Yaparsa başına veya ailesinin başına veya hizmet ettiği oluşumun başına gelecekleri bilmesi gerekiyor. Devlet bu potansiyele sahip kişilerin bilinç altına girmek zorunda. Bu olayları engellemek zorunda.

İç işleri bakanı, hükümet madem istifa etmiyor, kınıyoruz, şu kadar yaralı var demekten başka bişe üretmiyor bari önlemini alsın. Tarihe kötü karakterler olarak kalmak istemiyorlarsa acilen önlemini almaları gerekiyor. Hoş şimdiye kadar yapılması gerekiyordu ama!

Belki bu güne kadar binlerce kişi yakalanmıştır. Kendini patlatmak isteyen binlerce kişi. Yakalanmayan kendini patlatan kişi sayısı son kaç yılda bir elin parmaklarını geçer hale geldi. yüzlerce can aldı bu caniler.

Öneride bulunmak istiyorum. Evladına bir insanın canına kıymanın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatmamış aile defolup gitsin bu ülkeden. Sadece ebeveynler de yetmez birinci derece bütün aile sürülsün. Tamam kişinin mevcut hukuka göre bir şeyi yok hatta aile masum da olabilir ama sürülsün, alınsın kenya da, somali de, veya başka bir yerde ucube bir alan sürülsün o aile oraya. Yada nereye gitmek istiyorsa o ülkeye gitsin alırlarsa. Ancak Gitsin bu ülkeden. Bi daha da girişine izin verilmesin. Bu bi caydırıcılık oluşturacaktır. Kendisinden sonra ailesi perişan olacak birey kendini patlatırken bi daha düşünür, düşünme yetisi varsa tabi.

Hadi insana bir şey yapmıyorsunuz bu patlayıcılar nereden geliyor, bu insanlar bunlara nasıl ulaşıyor, maçkaya bu adam bunu nasıl götürüyor bunlara bi çözüm bulunsun.

İdam gelsin diyemiyorum içim elvermiyor ancak bu işlere bi çözüm bulunması gerekiyor. Bu geçe 10 aralık 2016 benim için bir cumartesi belki ama bazı aileler için bir ömür yas günü olarak kalacak. Diğer patlamalar da aynı şekilde.

Sinirden elim ayağım titriyor. Yeter artık ya yeter.

abuzeroklava
evet bide böyle bir şey var maalesef;
İnsanların karakteri her olayda ilk anda, düşünülmeden gösterilen ilk tepkilerde ortaya çıkar. Terör saldırısında da böyle, gündelik hayatta da, 15 Temmuz gecesinde de böyle idi. Herkes karakterinin gereğini yapıyor. Can pazarı yaşanan bir ortamda daha ilk anda nedir bu siyaset yapma gayreti? Hepimizi canavara mı dönüştürdü bu sosyal medya? 50 metre ötedeki komşusunun evine bomba atılsa, elinde telefonla laf sokmaya çalışan insanlar olmuşuz biz...
gruda
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'taki hain saldırıda 27'si polis 29 şehidimiz ve 166 yaralımız olduğunu açıkladı. Soylu, saldırıyla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığını söyledi.
gercektosunpasa
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11.35'te yaptığı yeni açıklamada şehit sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu.

Bakan Soylu açıklamasında \"38 kişi şehit oldu. 30'u polis memuru, 7 sivil, 1 kişinin ise kimliği tespit edilemedi. Olayla ilgili 13 kişi gözaltına alındı. İşaretler fail olarak PKK'yı işaret ediyor.\" ifadelerini kullandı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches