olmayan parayı harcamak

cayisallama
Tasarruf kültürünün yerleşmediği toplumlarda, insanlar kazandıklarını harcamakla kalmayıp gelmesi muhtemel kazançlarını da harcıyorlar.

Harcama isteği ve bu harcama isteğine yapılan kolaylıklar insanları zor durumda bırakabiliyor. Genel itibariyle bir tüketicinin tüketimi kazandığı para ile orantılı olmak zorundadır. Aylık olarak gelir elde ediyorsanız, ay sonu itibariyle o paranızı giderlerinize göre ayarlamanız gerekmektedir. Bu ayarlamayı yapmazsanız zor durumda kalırsınız.

Türkiyede tam rakamını bilmemekle birlikte (23 milyon veya 38 milyon civarı) icra dosyası var. Bu icra dosyalarının oluş sebebi genel itibariyle ödeme planının doğru yapılamamasından kaynaklanmaktadır.

tık ıtk
cokkeyifsizimbenya
düzenli maaş getiren bir işin varsa sonrasında yok yere çalışıyormuşsun gibi olur.
hele de krediye bulaştıysan. krediyle araba alıp kaza yapıp arabayı kaybettiysen boku yediğinin göstergesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches