misvak dergisi referandum karikatürü

cayisallama
bu kadar alçalamaz bir müslüman. Kendini siyasi parti sosyal medya organı mı sanıyor nedir? http://www.malayani.com/sakalar-komiklikler/misvak-dergisinin-skandal-baskanlik-karikaturu/.html

--- (gbkz: spoiler) ---
Siyasi partiler, seçimler demokrasinin ana damarıdır. Demokrasi seçim ile yol alır. Her siyasi parti de seçimlerde en yüksek oyu alıp iktidar olmayı hedefler. Taban olarak geniş bir çerçeveye sahip olan siyasi partiler genel itibariyle seçim zamanı halkı kutuplaştırırlar. Bu kutuplaşma arada kalan, sorgulayan, kararsız seçmenin bi tarafa yönelmesini sağlar. Seçmen içerisinde kararsız seçmen kalmayınca bir parti çoğunlukla iktidar olur. Bu siyasetin, demokrasinin doğasında vardır. Bir hiledir,bir taktikdir ki siyasette bunların bütünüdür.

Misvak dergisi aslında Misvak Mizah Dergisi adını taşımaktadır. Ancak son zamanlarda yaptıkları karikatürlerle, mizahtan uzaklaşmışlardır.Misvak dergisi olarak kalmıştır. Bir mizah dergisi siyasileri,ünlüleri,futbolcuları,yanlış uygulamaları eleştirmek için eksikliklerden mizah üretip yapıcı bir denge unsuru oluşturmak için olmalıdır.

Ülkemizde herkes ama istisnasız herkesin siyasete meyli,merakı,bilgisi,uzmanlığı vardır. Mizahçılarımız da bu uzmanlık ve merak güdülerini kullanmaktadırlar.

Bir siyasi partiyi destekleyebilirler ancak toplumun dinamiklerini göz önüne almaları gerekmektedir. Mizah yapıyoruz biz yaa! nın arkasına sığınmadan düşünceli ve düsturlu olmak zorundadırlar. Siyasi partilerin doğaları gereği yaptıkları kutuplaşmaya alet olmamalıdırlar. Siyaset kirlenir ertesi gün temizlenir. Dün dünde kalır bu gün bu günde. Ancak mizah dergisi temizlenmez.



Bu günlerde başkanlık sistemi tartışmalarına bütün ülkede yoğun bir çaba mevcut. Evet yada Hayır demeleri için insanlar aleni birbirilerine baskı yapar hale geldi. Bu insanların içerisine siyaset ile alakalı olmayan futbolcu,oyuncu,sanatçı,yazar,rektör gibi insanlar da katılır oldu. Olmayan sınıf bilincimiz tekrardan gün yüzüne çıktı.

Evet diyenlerden gelen baskılar bi yana Hayır diyenler de bi o kadar çaba sarfetmeye başladı. Asgari ücretin 107,00 TL artışı için bu çaba verilmedi. Hatta onda biri bile verilmedi.

Misvak mizah dergisi de aynı çabayı sadece yanlısı olduğu hükümete göstermekte. Bu gösteriş biçimi son karikatürlerinde oldukça kötü hale geldi. Hayır diyen bir seçmeni şeytanlıkla suçlayabilecek seviyeye kadar geldi.

Mizah dergilerinin mizah yapmasından yana biri olarak Misvak Mizah Dergisini şiddetle kınıyorum. Bu kınamam sadece misvak dergisi için de değil Mizvak Dergisi ahlakına yanaşamayıp mizah yaptığını sanan diğer dergilere de.

--- (gbkz: spoiler) ---
cayisallama
yazıya istinaden maile cevap yazmış dergidir. Kızmışlar bana. Ne yaptı bu garip size ki kızdınız. mesaj metni ise tam olarak şöyle;

--- (gbkz: spoiler) ---
Sırf yazmak için yazılmış boş laf salatası bir yazı ne mizah dergileri tarihinden haberiniz var ne de bizi iyi takip etmişsiniz. Birincisi Miavak iktidara yakın ilk dergi değil bknz; Akbaba, ikincisi asgari ücreti eleştiren karikatürü buraya atıp sizi ezmek istemezdik ama... Benzin zammı elektirik kayıp kaçak bedeli hakkında çizimlerimiz de olmuştur Popülist çabalarınız pek sevimli durmamış kolay gelsin, inşallah artık işinizde artık başarılı olursunuz. http://i.hizliresim.com/Bv3jYM.jpg


--- (gbkz: spoiler) ---
spazmoldum
- bizim oyumuz dağdaki çobanın oyu ile aynı ..
- bizim oyumuz da dağdaki teröristin oyu ile aynı .. karikatürü ile beni benden almıştır ..

bunun gibi onlarca, yüzlerce güzel karikatürü de hazırlayan mizah dergisi ..
zinzal
niyetleri belli zaten. Sadece bu karikatür değil bütün karikatürleri aynı. Bulanık kafadan mizah çıkmaz. toplumu ayrıştıran ürün çıkar ki çıkıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches