15 şubat 2017 jakarta valisi seçimleri

imschrolled
endonezya'dan bir arkadaşımın anlattığı seçim. yalnız bir problem var. "kimlik tartışmaları" üzerinden yürüyen bir seçim. halkın büyük çoğunluğu müslüman fakat hukuk bu yönde değil ve ilk defa müslüman olmayan bir aday "müslüman çoğunluğun olduğu bir eyalette" seçim arefesinde.

Detaylı Bilgi için tıklayınız.

Şöyle de enteresan bir durum var. "Kimlik siyaseti tartışmalarının" döndüğü bu ortamda, Basuki Purnama müslüman olmayan bir aday (bir yandan Çin etnik özelliği var.) olmasına rağmen, müslüman kesimden, birçok özelliği nedeniyle destek görüyor. Özellikle, 212 event / 212 olayı diye adlandırılan bir barış protestosuna destek vermesi, yüksek derecede güvenilir ve disiplinli olması, bunun yanında yönetim konusunda cidden iyi olması, bu adayı müslüman olmamasına rağmen müslüman seçmen gözünde değerli kılıyor.

işin içinden çıkamadım. siz olsaydınız hangisini, neden seçerdiniz? Sizin kimliğinizden olmasa bile iyi bir yönetici mi, yoksa baskıcı ve sizin kimliğinizden olan biri, hangisini seçerdiniz?

[Türk Sözlük Tarihinde Bir İlk ]
kultabisi
Gercekten de enteresan bir durummus. Kendi adima cevabimi biliyorum. Ama daha da onemlisi, boyle bir durumda insanimizin buyuk cogunlugunun cevabini da biliyorum:
\"Alnı secde görenden zarar gelmez.\"
\"Sanki daha oncekiler calmiyor muydu...\"
\"Adam caliyor ama calisiyor da...\"
Yukardaki cumleleri ya da benzerlerini eminim herkes gunluk hayatta defalarca duymustur. Duymaya devam ettigimiz surece de burnumuz boktan cikmayacak.
gercektosunpasa
ülkenin %87 si müslüman. Böyle bir ülkede kendi dininden bir valide karar kılamıyorsan, kendi dininden olan bir adil yönetici çıkartıp halkın sempatisini kazanamıyorsan yapacak pekte bişe yok. Seçilsin tabi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches