osmanlı türkçesi alfabesi

zinzal
Osmanlıda kalmıştır. Tartışılıcak konu değildir. Şimdi ne var ona bakmak lazım. Ayrıca batılılaşmak, modernleşmek için gerekli bir şeydi ve yapıldı.
imschrolled
en vasat ihtimalde dahi, tarihimizde yer etmiş olmasından bilmemiz ve sahip çıkmamız gereken alfabedir. diğer tüm uluslar, tarihlerini en ince ayrıntısına kadar bilip, başarısızlıklarına dahi dört elle sarılıyorlar ve her konuda bir birlik söz konusu. ama bize gelince, biz taraf olmayı çok seviyoruz.

mesela, arkeoloji. mustafa kemal'in en değer verdiği konulardan biridir ve onun dönemindeki arkeoloji çalışmaları/kazıları, evrensel bir tarafsızlıkta yürütülmüştür ve bu süreç osmanlı'dan beri süregelen bir süreçtir. yani bir devamlılık var, değer vermemiz gereken bu kısımlar, gerçek anlamda, bilgiye+bilime sahip çıkabilmek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches