teknolojinin zararının yararından fazla olduğunun anlaşıldığı olaylar

imschrolled
insanların aklında yer etmiş, bir şekilde yanlış ellerin hükmettiği ve kullanılması ile teknolojinin zararlarını da ortaya koyan meselelerdir.

- en bilindik olanı, dünya tarihinde de yer etmiş olan, abd'nin japonya'ya düzenlediği atom bombası saldırısıdır. (1945) Etkileri uzun yıllar silinmemiştir.
- doğaya verilen zarar. radyasyon, çevre (hava&su) kirliği, aşırı tüketim vs. diğer konuları da besleyerek daha da kötü hale getirendir.
impala63
bence cok yanlis bir düsünce. sonucta teknoloji hayatimiza o kadar cok yarari dokundu ve dokunuyor. atom bombasi teknoloji degil zaten. insanlar bazi seyleri yanlis kullanacak diye komple bir olguyu kötülemek cok sacma. ikinci dünya savasinda da doktorlar insanlar üzerinde deneylerde bulunmus, iskence etmis. tippa karsi cikiyor musunuz peki? güvenligimizden sagligimiza her alanda teknolojinin nimetlerinden faydalaniyoruz. teknolojinin zarari yoktur, insanlarin istismari vardir. bu kadar basit.
insanlar ve bilim insanlari da sizin gibi düsünseydi bugünlere gelemezdik. bir istatistik görmüstüm. 1960'taki dünya nüfusunu 2016'da ikiye katlamisiz. http://www.cnnturk.com/video/hazir-cevap/dunyanin-1001-hali/yeryuzunun-kesfi/dunya-nufusu-50-yilda-ikiye-katlandi
eskiden insanlar 50 yasini göremiyorlardi, 10 cocuk doguyorsa 8'i ölüyordu. su an da 1000 cocuktan biri ölüyor. bunda tip ve teknolojinin etkileri var.
mesela bugün futbol izliyorsunuz. eskiden bin kisi stada gidip izleyebiliyordu. artik sen yerinden kalkmadan izleyebiliyorsun. tuttugun takimin puani kac mi ac interneti bak. sevdigin futbolcu sakat veya cezali mi durumunu ögrenmek icin binlerce sayfa cikiyor http://www.onlinebahissiteleri.biz/sakat-ve-cezali-oyuncular/turkiye-super-lig-sakat-ve-cezali-listesi.php birine basiyorsun bir ton bilgi cikiyor.
film mi izlemek istiyorsun? eskiden televizyonda denk gelirsen eski bir filme izleyebiliyorduk artik. yaziyorsun www.google.com.tr'ye bin tane site cikiyor hem de en yüksek kalite.
bence insanlarin bu elestirel düsüncelerini degistirmesi gerekiyor. söz meclisten disari; insan bilmediginin düsmani olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches