gelin kaynana kavgası

piri fani
4 bin yıllık bir geçmişi olan olay.

Asur'da oturan genç bir gelin, Kayseri-Kültepe'de tüccarlık yapan kocasına gönderdiği çivi yazılı tablet mektubunda ''Annenden çok çekiyorum. Bana büyük kötülük yapıyor. Artık bunu taşıyacak halim kalmadı. Bir an önce dön ve beni bu kadından kurtar'' diyor. Tüccarın sitem dolu bu mektuba cevap verip vermediği bilinmiyor ama aynı gelinin gönderdiği ikinci mektupta ise ''Çocukların da büyüdü. Onlara da söz dinletemiyorum. Annen ve çocukların beni öldürmeden çabuk gel'' diye yazıyor.
imschrolled
aslında üstünlük yarışı ve var olma mücadelesinin bir yansıması olabilir. erkeğin toplumsal statüsünü belirleyen iki kadın. biri doğarken, diğeri de evlendiğinde. her ikisi de kendini mümkün olan en yüksek seviyede kabul ettirmek istiyor çünkü kadın yönettiği kadar var. doğanın kanunu gibi bir rekabet ama genellikle mal kavgasıyla vs. birleşip çok sevimsiz bir hal alıyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches