put

celal
ilkel topluluklar sanıldığı, öğretildiği gibi puta tapıyorlardı. Bu bir geri zekalılık değil o zamanın teknolojisi, düşünce biçimine göre normal olandır. Zaten peygamberlerin gönderilmesi de bu yüzden. İnsanlar gelişsin ilerlesin, hakkı tanısın diye.

Putperestlikte putlar tanrıya ulaşma aracı falan değildir. İnanç eleştirmek istemem, insanlar inanır bu hassas bir konu ancak, bildiğin taşa, toprağa tapıyorlarmış. Bununla beraber her şey tanrı onlar için, en ufak tanrıdan en büyük tanrıya kadar.

İslam apaçık putperestlik değildir. Her dine olduğu gibi dini ritüeller vardır. Bunlar bir Müslüman için allaha ulaşma aracı değildir. Ritüeller puta tapmak anlamı taşımaz.
Kabe kutsal bir mekandır, pergamber kutsal bir mekandır, Allah kavuşmada aracı değildir belki ama dinimizin gereğidir.

İslamı dinen zaten bilmeyen, sosyolojik,piskolojik açıdan bakmadan arap putperesliği diyen beyincik sadece kelime oyunu yapıyor.

bu gün binlerce insan kabeyi ziyaret ediyorsa bu kabeye tapmak anlamı taşımaz. hac ibadeti bir ibadettir evet ancak ibadet olmasının yanında Müslümanların kaynaşması, birlik olması adına sosyolojik bir eylemdir.

Azıcık araştırırsanız görürsünüz ki insan yararına, bilim yararına olan her şey islamda düzenlenmiştir ve islam kusursuzdur.
Örneğin alkol haramdır. Sebebi insan vücuduna verdiği zarar, çevreye verilebilecek zararlar, bilinç kaybı ve buna benzer bir sürü sebep.
Rakı da haramdır. Yeni rakı da haramdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches