tez yapım sektörü

abuzeroklava
Rahmetli oldu, Cağaloğlu çevresinde tanıdığım bir Cemal Ağabey vardı. Onlarca kitap sahibi, kültürlü, donanımlı, pratik ve esprili bir insandı. Lakabı ise "altın makas" tı. Yüzüne söylenemeyen bu lakabın sebebi, dilediği eserden dilediğince intihal yapmasıydı. Akademisyen değildi, prof. hiç değildi ama kitaplarını Prof.Dr.Cemal... olarak bastırırdı. Bana sorarsanız bu unvanı fazlasıyla hak ediyordu. Birçok akademisyenin doktora ve doçentlik tezini ücreti mukabilinde onun yazdığı söylenirdi. Düşünün ne bilgisayar var ne fotokopi. Bir de bugüne bakın. Sizce de hak etmiyor mu Cemal Abi profesörlüğü...
Son yıllarda bu tez ve ödev yazma işi, profesyonel bir mesleğe döndü. Yurt dışına giden paralı öğrenciler için ödevler, makaleler, raporlar... Yüksek lisans ve doktora tezleri... Sunumlar... Dosyalar... Ne isterseniz emrinize amade. Yeter ki paradan haber verin.
Bunları duyuyorduk, artık haberlere düştü. Tabii ki, Sputnik bu haberi iktidarı eleştirmek için yapıyor. Malum, üniversiteleri mahvettiniz edebiyatı... Eskisini bilmesek bize yutturacaklar. Daha 1933'te Üniversite reformu yapılırken üniversiteden 150 kişiyi atan CHP'nin Eğitim bakanı ne demişti: "Bundan sonra üniversitede ilmîlikten ziyade idealistliğe önem vereceğiz."
Geldiğimiz nokta budur. İlk düğme yanlış iliklenince ondan sonrakilerin doğru olması mümkün mü? İşini hakkıyla yapan hocalar, öğrenciler de çok var. Onlara selam olsun! Allah yardımcıları olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches