türkiye'de her 4 gençten biri ne egitimde ne istihdamda

Rıhtım
Bir acı gerçek. Yıllardır genç nüfusla ovunup, batı çöküyor diye naralar atıyoruz. Ama isin gerçeğinde Tr'deki genç nufus sisteme katkı yerine ciddi maliyet olmaya başladı. Gençler is beğenmiyor diye orta yaş üstü kesim kendini kandiradursun. İş begenmeme ve genclerdeki hevailigin gerçeklik payı vardır ama bu eğitim sisteminde başka sonuç beklenemezdi bence.
http://m.dunya.com/gundem/turkiye-nufusunun-yuzde-16si-genc-haberi-362921
aberi
genç nüfusun zevkine düşkün olması hem istihdamda hem üretimde çok büyük etken.
kısa elden köşeyi nasıl dönerim diye bakan her genç ne iş beğeniyor ne bir şeyler üretiyor. İşe giren her gencimiz ya ben buna layık falan değilim. bu işte geçiciyim gözüyle bakıyor.

Evet avrupada genç nüfus az, türkiye de çok ancak az da olsa üreten bir avrupa kuru kalabalıktan öteye geçiyor sürekli.
bobiler
akp döneminde kriz de yok, ekonomide sıkıntı da yok, işsizlikte yok, cartta yok curtta yok.

hissedilmiyor belki hada hissetmiyorlar ama ülkenin anasını ağlattılar. Berbat ötesi eğitim ve ekonomi politikalarının ürünü.
(bkz: ya ne olacağdı)
axit
her önüne gelen yere üniversite açarsan böyle olur.
Millet dandik yerlerde okulu rahatlıkla bitirebilirken eğitim almaya çalışanlar yırtınıyorlar.
Sonrasında açık öğretim de bir normal üni de bir istanbuldaki üni de bir.

sorunumuz tam olarak eğitim değil adaletsizlik.
cayisallama
ben bu konuda oldukça sinirliyim.

her şeyi ama her şeyi tüketiyoruz. hiçbir üretimimiz yok. genç dediğimiz bizler hiç bir şey üretmiyoruz. ekonomiye katacağımız şeyleri geçtik ekonomi dışı bir şey bile üretmiyoruz. bir hobimiz bile yok.

zamanın hız tutkusuna o kadar kapıldık ki vaktimiz yok artık.
Kısa elden köşeyi nasıl dönerim düşüncemiz yüzünden bu üretime yine bir katkıda bulunmuyoruz. Elemanlar yapar mantığı güdüyoruz.

Kendimizi işçi olarak görmüyoruz. Evet türkiye de en büyük problem sınıf siteminin olmaması. Kendini işçi olarak kabul etmeyen bir gençlik ne üretecek ne üretebilir. SAtın alırız ne olacak ki mantığından nasıl kurtulur.

İStihdamda bu kadar az olmasının sebebi, işsizliğin bu kadar fazla olmasının sebebini hep devlete hep hükümetlere bağlamayın artık. Bırakın bu kürt mantığını. Sen kendi evladına, kendine üretmenin ne olduğunu öğretemiyorsan bu ekonomiyle değil tamamen aile ve okul eğitiminden kaynaklıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches