emeklilik yaşının 70'e çıkarılması

aberi
Mehmet Müezzinoğlu,emeklilik yaşının Türkiye'de düşük gelişmiş ülkelerde(!) ise 72 olduğunu ifade etmiş.Ne kadar acil bir mesele değil mi?
Kaldı ki Türkiye artık batı standartlarına göre değil insani standartlara göre politika üretmeli. 72 yaş nedir yahu! Allah'tan korkun.
Batı insana değer vermez. Köle gibi çalıştırır. Bırakınız insanlar ahir ömürlerinde nefes alsın. Dünyada yaşadıklarının farkına varsınlar.
zinzal
numan kurtulmuş,
yaş yükseltilmesi gündemimizde yok demiş. Olmasın zaten. Olursa bu millet size söve söve bitirir çalışma hayatını.
axit
Önce iş bulalım önce iş bulmamız için çözüm üretin sonra emeklilik yaşıyla uğraşın.
imschrolled
iş hayatı ve genel çalışma düzeninde, garantiye alınmış birtakım standartlar olsa sorun olmayacak olandır. halihazırda 65 zaten, 70 olmasının korkutucu olma nedeni, emek sömürüsüdür. bu anlamda itiraz edilebilir. iş hayatında çalışanın daha çok korunduğu bir düzen kurulursa, insanlar keyif alarak çalışırsa o zaman işte bir şeyler değişir.

kişisel olarak ülke potansiyelinden beklentime göre çok uzaklarda olmamız nedeniyle, daha çok çalışmamız/üretmemiz gerektiğini düşünüyorum. haftasonları 1 güne düşmeli hatta. gereksiz tatiller kısılmalı. gelişmiş ülkelerle aradaki farkı kapatıp öne geçmek için. her nesil üzerindeki sorumluluğu bir sonrakine bırakarak, daha da çok çözümsüz sorunlara neden oluyor. bir gün de çözülmez biliyorum ama bizler de, bizden sonrakilere iyi giden bir şeyler bırakmalıyız. en azından, yaşanılası ve çalışma düzeni insanı tatmin eden bir hayat.
1
codeboss codeboss
yoh devenin bale papucu
elit
Kesinlikle destekliyorum az bile bence 80 olsun. 90 bile olabilir. Kıdem tazminatı tamamen kaldırılsın. Haftalık çalışma saati 60 çıksın. İhbar tazminatı falan da neymiş kimse seninle çalışmak zorunda değil. İşveren istediği an çıkartsın işten. Güç kimin elindeyse onun dediği olur. ADALET
Rıhtım
Hükümetin ekonomi politikalarına elestirleri anlarım. Ama emeklilik konusunda farklı düşünüyorum. onlar da hazirdan yiyip oy kapabilirler. Bu daha çok önceki hükümetlerden bize kalan bir kazık. Tabi 70 e çıkarmak falan için oha derim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches