yeni açılacak okullarda mescitlerin zorunlu olması

cayisallama
gayet yerinde bir karar. uzun uzadıya tartışılmaya mahal olmayan bir karar.
yapılması gereken ancak geç kalınmış durumlardan biri.

bu tarz konuların gündemi uzunca bir süre meşgul etmesinden de ayrıca rahatsız olmuyor değilim.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğine göre, yeni açılacak her kurumda yeteri kadar müdür yardımcısı odası ile abdesthane ve mescit olması gerekiyor.

Okul
© AA/
Müdür yardımcısının tepki çeken paylaşımına, MEB'den inceleme
Sözcü'nin haberine göre, kurumların açılabilmesi için, her kurumda yeteri kadar müdür yardımcısı odası, idari oda, abdesthane, doğal aydınlatmalı uygun mekânda kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit, mutfak/ yemekhane /kantin/ kafeterya, teshin/ısı merkezi, su deposu, sistem odası, ilgili mevzuatına göre sığınak, depo/araç-gereç odası/arşiv odası, kurumun türüne göre yeterli sayıda tuvalet ve lavabo, ayrıca pansiyonlar hariç her kurumda müdür odası bulunması gerekiyor.
devamını okumak için tıklayınız...
zinzal
akp uygulamalarından biri işte.

lan yeni yapılacak okula bilgisayar şartı koy, laboratuvar şartı koy, spor salonu şartı koy, ne bileyim bilimle ilgili bi şart koy. Tamam mescid koy birşey demiyorum. Namaz kılmak isteyen camiye kadar vakit kaybetmesin geri dönsün eğitimine ama öncelik neden bunlar bunu aklım almıyor.

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu adamlar beni korkutuyor.
Rıhtım
Korkmayın, Türkiye'de politik temele dayanmasa karar alınamıyor. Mescit kararının kimseye zararı yok. Bir çok öğrencinin ve öğretmenin nasıl nerede abdest alıp, namaz kılarım gibi mental ve ruhi yorgunluğunu hafifletecek ve eğitim ortamını güzelleştirecek karar. Karar siyasi olsa bile sonucunun siyasi kalması bize bağlı. Saygı sevgi ve anlayış ile bakıldığında 10 numara karar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches