israil'in haklı olduğu gerçeği

cayisallama
ekşide dönen bilgisiz, ahlaksız muhabbet. Neden bilgisiz ahlaksız muhabbet diyorum çünkü tarihi olaylar ile ilgili çok farklı ne bilgi var ne bakış açısı.

İsrail'in haklılık payına gelirsek;
şimdi bu adamları ezik insanlar topluluğu olarak görebilirsiniz. her ne kadar kendilerini özel hissetseler bile ezik bir millettir. Dünya üzerinde kendilerine osmanlı dışında pek yer bulamamış millettir. Osmanlının yardımları bir kaç şekilde açıklanabilir. İslamdan, türk örf adetinden (mazluma sahip çıkmak), düşmanını yakın tutmak istemesinden uzar gider.

Geçen yüz yılın başlarına kadar dünyanın hiç bir yerinde istenmeyen bu dini topluluk osmanlının içerisinde bu günkü fetö mantığıyla (hinli,fırsatçı, bir şekilde) çoğu müslüman gibi şekilde yaşayan insanlardı. Mutluydular çünkü türkler ticareti bilmiyordu. Mutluydular çünkü osmanlının ekonomisinde çok büyük bir söz hakları vardı.

Sonrası malum. Bu adamların haklılık payları bundan sonra başlıyor. Osmanlı yıkılmaya yüz tuttuğunda israilden toprak almaya başladılar. Toprak alma mevzusu da şöyle hem cebren, hem faiş miktarlar ödenerek. Hani sahibinden ev bakarsınız da kömürlüğe adam 800 tl ister ya ha işte bunlar o kömürlüğü kiralamak için aylık kira bedeli olarak 10 000 tl verdiler. Bi şekilde aldılar ve yavaş yavaş yerleşmeye başladılar. İstanbulda ve avrupa da rahatı yerinde olan yahudileri zorla çöle götürdüler. çünkü bi kaç bin kişi ile devlet kurulamayacağını onlar da biliyordu.

cumhuriyet kurulduğundan sonra misak-ı milli sınırları dışında kaldığı için ve kendi derdimize düştüğümüz için hiç ama hiç umurumuzda olmadı. Olmuş olsa bile bir kaç bin kişilik sol gruplar ve halifelik yanlıları birşey yapamadılar.

Adamlar devletlerini kurdular. Pardon ingilizler adamların devletlerini kurdular. İsrail kurulduktan sonra Filistin sınırları içinde yaşayan 156 bin kişi İsrail sınırları içerisinde kaldı. Bu devletleri için gerekliydi ve sonra bu insanları oralardan kovdular. Mülkiyet ve kişisel haklarını hiçe sayarak hemde. Mağduriyet ve haklılıklarından tabi. Filistinliler 30 mart toprak gününde bu israil mağduriyet ve haklılığına tepki olarak kutlama yapıyorlar.

İsrail o kadar mağdur ve haklı ki bu gün işgal ettiği filistin topraklarının %85'ini kullanır duruma gelmiş.
https://goo.gl/GqCnQZ

Yine bu israil'in mağdur ve haklılığı na gelirsek, 1967 den itibaren Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları bitmek ve dinmek bilmiyor.
https://goo.gl/3xmzpB
Ankara'daki bütün patlamaları görmüş biri olarak psikolojimiz ne kadar bozulduysa bu adamlar sürekli buna benzer hayatı yaşıyorlar.

İsrail haklı falan değildir. Kendinizi ne fikri ne vicdani olarak kandırmayın. İSrail modern terörist bir devlettir. Terör de hep kendi kanında boğulmuştur.
zinzal
haklı yönleri vardır tabi.
satmayacaklardı o toprakları zamanında.
Kurtuluş savaşında bize karşı birleşebilen o arap dünyası bu gün birleşemediğinden dolayı haklıdır İsrail.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches