asenkron

imschrolled
uyumsuz anlamındaki fransızca kökenli sözcük. aynı zamanda kurguda önemli işlevi olan ve büyük kolaylık sağlayan bir terim/teknik. çekim esnasında derler ya kurguda hallederiz, tam da bu kurgu sihirbazlarının işidir.

görüntü ve ses belli mantıkları bozmadığınız sürece yanılsama ile bir tür geometri sağlar. çok kameralı bir çekim var diyelim ve bir adet insert görüntüye ihtiyaç var. dialog esnasında konu sadece ses ile devam ediyor ve genel plan dahil sorunlu. konuşan kişiye de veremiyoruz. o zaman dinleyen kişinin önceki sahnelerinden (mekan aynı ise) ihtiyaç olan bölgeye kopyalanır. işte bu asenkrondur ve temiz bir şekilde devamlılık çözülmüş olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches