kör kazma

abuzeroklava
Yahya Kemal'in Aziz İstanbul kitabındaki nefis yazılarından biri de insanın içini acıtan "Kör Kazma" adlı makalesidir. Bu yazıda İstanbul'da gereksiz yere yıkılan tarihî binaları ele alır. Sene 1914... İttihat ve Terakki kılıcının keskin olduğu zamanlar. İstanbul Belediye Reisi Meşhur Cemil Paşa... Yani Cemil Topuzlu.
Bu yazıdan da anlıyoruz ki, Türk şehirleri, tarih boyunca belediye başkanlarından gördüğü kötülüğü kimseden görmüş değildir. İşgal ordularının bile cür'et edemeyeceği cinayetler maalesef hep belediye reisleri eliyle işlenmiştir...
Diyor ki, "Önüne geleni yıktı da, Gülhane Parkı girişindeki Fatih'in geçtiği o kapıyı yıkamamak Cemil Paşa'ya bir dağ-ı derûn (derin yara) oldu."
Aradan yüz yıl geçmiş. Şimdikiler de beton dökemedikleri her karış için, derin bir yara almış gibi kıvranıyorlar. İstanbul'da deprem için ayrılan 400 toplanma alanı sayısı 70'e düşmüş.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches