arabistan'da kadınlara araç kullanma hakkı verilmesi

bobiler
Arabistan dün kadınlara ilk defa
araba kullanma hakkı verdi.O sırada İtalya'lı astronot bayan Samantha Cristoforetti uzayda şarkı söylüyordu

aberi
Suudi arabistanda serbest edilsin. Türkiyede yasaklansın. Trafikte öyle şeylerle karşılaşıyorum ki ya sinirimden delleniyorum ya da gülmekten karnıma ağrılar giriyor.
Rıhtım
Yazmadan edemeyeceğim. Tr 'deki tatlı su solcularinin kadınlara baskı konusunda suud hükümetinden ne farkı var da böyle bir serbestlik gelince sonunda çağa ayak uydurdular diye konuyu kendilerince ıslamın gerici bir din olmasına bağlıyorlar.

Basortusu konusu siyasal çıkarlara alet edildiği için çok yipratildi biliyorum ama tr 'deki sözde cagdaslar degil miydi 2011 yılında universitelerde basortusu serbest olunca ilim bilim laiklik elden gidiyor diyen. Bu ciyaklamalari kamuda mecliste vs. yerlerde basortusu serbestisi baslayinca devam etmedi mi?

Dolayısıyla trafikte kadına şimdiye dek yasak koyan suud hükümetiyle; insanların işlerini, eğitimlerini sınırlayan zihniyetin ne farkı var. Bu yasakci grupta yer alan zavallı solcu, kemalist, laik (ya da kendini her nasıl tanimliyorsa) kesim işte her gördüğünüzde igrendiginiz suud hükümeti mantalitesinden gram farkınız yok.
imschrolled
cinsiyet, gelişmişlik tartışmaları ve kimin nereye gittiğinden bağımsız ama alakalı bir şeyler eklemek istediğim konu.

binlerce sayısız örnek varken ve aslında bu birebir gerçek örnek bile yeterliyken düzen bizleri nasıl uyutuyor değil mi? hukuk diyoruz, hak, adalet vs... aslında önemli bir kısmı dayatma ve insan doğasına ters. ve biz yine bir ödül gibi görüyoruz. öyle alıştırılmışız çünkü sıyrılamıyoruz, iyice battık artık. yani bir ideoloji doğrultusunda değil söylediklerim. kanun diye, iş hayatı diye, medya diye, özgürlük diye gördüklerimiz, duyduklarımız ya da bizler için çizilenler, yazılanlar... bizi o görünmez hapishanemize daha da sabitlemek, en ufak bir umut kırıntısını dahi elimizden almak için değil mi? kaos olsun demiyorum ama bir robotsever kardeşiniz olarak insandan robota dönüşmeyelim lütfen. şiire sarılın, sanatsız kalmayın, inanç, maneviyat hepsi çok değerli... yani adalet, hukuk, hak; yazılı kağıtlar değildir, başkalarının bizim için düşünmesi hiç değildir. adalet insandır, hak insandır. insanı insandan uzaklaştıran her şey onun uyutucusudur. çok fazla nesli kaybetmeden birilerinin artık uyanması gerek. belki böyle yine aç kalırız ama en azından belki savaşlar biter kuşlar başlar...
angarali
Yıl olmuş 2017 daha yeni yeni haklar tanınıyor, Arapların vahim hali. Bırakın Arapları Avrupa ülkeleri dahi kadınları hor görüp bir kenara atarken Atatürk kadınların da bu evrende var olduğunu dünyaya ilan etti. Üç beş sakallının lafına bakıp saygısızca ülkesinin kurucusuna hakaretler savuranlara duyurulur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches