günümüzde bireyleri şiddete yönlendiren unsurlar

imschrolled
kabul edilebilir olmasalar da, incelenmesi ve kafa yorulması gereken toplumsal, ekonomik ya da psikolojik bir çok unsurun yer aldığı ana başlığı ifade eder.

bana kalırsa en önemli şey, bilinç. bilinçli, duyarlı bir insan her zaman diğerlerinden ayrılır. baskı, sinir anlarında bile kötü sonuçlardan uzak durmayı tercih eder. ve şiddet haricinde bir çok çözüm yöntemi vardır. bunun yolu da aileden geçiyor. çocuk çünkü ne görürse onu alıyor, uyguluyor. nasıl yetişirse ona göre bir modele bürünüyor. yani en baştan düzeltilebilir bir sorun.

şiddetin normalleştirilmesi ise bir diğer önemli konu naçizane. medya, diziler, tv programları ile öyle bir yansıtılıyor ki... bir spor programında örneğin, küfür ile ilgili bir vaka öyle bir konuşuluyor sanki küfür etmeyen hiçbir futbolcu yok. dizilerde var bu hem de daha fazlasıyla. erkek, kadını kolundan tutup her yöne çekebiliyor oluşturulan dünya temelinde ve çok sıradanmış hep olan bir şeymiş gibi aktarılıyor. yani kadının hiçbir gücü yok, seçme şansı vs. yok, itaat etmek zorunda. bu çok basit bir örnek. bu da önemli nedenlerden biri kanımca. izleyenleri, gençleri algısal olarak şekillendiriyor çünkü. bu gibi bir çok detaya dikkat edilmeli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches