başkanlık sistemi

spazmoldum
ak parti'nin; ülkenin geleceğine katkısı olacağına inandığı yeni bir idare şekli .. konu ile ilgili görüş,bilgi ve düşüncelerimizi buradan paylaşabiliriz ..

---
yeni anayasa çalışmalarında; 'Türkiye Cumhuriyeti insan haklarına dayanan, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir' maddesinin yer alacağı belirtiliyor ..

Başkanlık modelinde kafalar net mi?\" sorusuna, \"Amerikan modeli esas. Bizim Kasım 2012 tarihindeki önerimiz de öyle.\" karşılığını veren Şentop, başkanlık sisteminde seçenek olup olmayacağı sorusuna \"hayır\" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, \"Başbakan tek meclisli düşünüyoruz diyor ama Amerikan modelinde senato da var.\" denilmesi üzerine, \"Esas itibarıyla Amerikan modeli. Ama farklılıklar var. Başkanlığın teorik olarak en iyi uygulandığı yer Amerika. Bizim önerimizde birkaç farklılık var. ABD'de idari sistem olarak federasyon var. Biz üniter başkanlık öneriyoruz. Daha önceki önerimizde de aynıydı. Üniterizmin tarihi temelleri ile başkanlık sisteminin birbirine aynı değil. Başkanlık ile federasyon olabildiği gibi parlamenter sistemle de olabiliyor. Almanya örneğinde olduğu gibi... Bizim ilk önerimizde de üniter başkanlık vardı. Onunla ilgili tartışma yok, hiç olmadı zaten. İkinci farklılık da tek meclis öneriyoruz. Bunun dışında teknik bazı farklılıklar da var. Bunları hala netleştirmedik.\" ifadesini kullandı.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches