başkanlık sistemi

spazmoldum
[http://www.yenisafak.com/yazarlar/bulentorakoglu/turk-gladyosu-ve-baskanlik-sistemi-2028906 yazı]
bülent orakloğlu; türk gladyosu ve başkanlık sistemi ..

yazıdan bir alıntı ..

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler ışığında, ulusal güvenlik terör özellikle dış politika konularında hızlı ve süratli karar almaya ihtiyacı olduğu bir konjonktürde, Başkanlık Sistemi'ne geçmesi ülkemizin makus talihi olan ''siyasi istikrarsızlığı önlemenin'' tek çaresi gibi görünüyor. Aynı zamanda ''bölgesel ve küresel bir güç'' olmasının olmazsa olmaz şartı olarak da Türkiye'nin yeni sisteme yumuşak bir geçiş yapmasını elzem kılıyor.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu 2012 Kasım ayında değerlendirme raporunda Türkiye Gladyosu ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunmuştu. NATO merkezinden yönetilen Özel Harp Dairesi'nin, Türkiye'nin gizli ordusu ve derin devleti olarak devasa bir yapıya sahip olduğu, geçmişte ve günümüzde operasyon el eylemler gerçekleştirilen bu derin yapının tasfiyesine tevessül edilmediği veya edilemediği için eylemlerine devam edeceği açıkça belirtilmişti.
Ancak Darbe Araştırma Komisyonu yaptığı çalışmalarda yaklaşık 1 yıl sonra Gladyo B'nin yapacağı 17-25 Aralık darbe girişimini ve Gladyo B'yi tespit edememişti. Bu durum bile Gladyo B'ye yapılacak operasyonların mevcut sistemle yapılmasının zorluklarını ortaya koyarken, ancak Başkanlık Sistemi'ne geçiş sonrasında Türkiye'nin bu derin devasa yapıyla yüzleşebileceğinin açık işaretlerini taşıyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches