bir işe başlarken bir diğerine yönelmek

cayisallama
Ders çalışmak için ise bu birkaç öneri...

1)Çalışmaya başlamadan önce yapılacak ilk iş çalışma ortamının hazırlanmasıdır. Çalışacağımız oda olabildiğince sesiz olmalıdır ve aynı zamanda odanın iyice havalandırılması gerekir.



2)Çalışacağımız masanın üzerinde, dikkatimizi dağıtacak, derse odaklanmamızı engelleyecek herhangi bir nesnenin olmaması gerekir. (Misal bilgisayar :D )Çünkü verimli ders çalışmakta sıkıntı çeken birinin en önemli şikayeti odaklanamamak, konsantre olamamaktır.



3)Ders çalışırken karnımızın aç veya çok tok olmaması gerekir.(Açken genelde başımız ağrıyor diye çalışmayız, tokken ise miden taş gibi oldu diye çalışamayız. Vurur kafayı güzelde yatarız :D )




4)Ders çalışırken oturma pozisyonumuza dikkat etmeliyiz. Bunun için rahat bir sandalye seçmeliyiz. Bir koltukta veya yatakta uzanır vaziyette ders çalışmak bizi aşırı gevşetir ve uykumuzun gelmesine sebep olabilir.




5)Ders çalışırken asla televizyon karşısında olmamalıyız. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çalışırken sadece çalışacağımız konuya odaklanmamız gerekir. Televizyon, bilgisayar veya müzik, çalışacağımız konuya odaklanmada bizi zor durumda bırakabilir. ( Sözel derslerde bu maddeye katılsam da sayısal derslerde müzik tamamen konuya odaklanmamızı sağlıyor.)
6)\"Acaba sınavı kazanabilecek miyim?\",\" Sınavı kazanamazsam ne yaparım, ailemin yüzüne nasıl bakarım?\" Bu tip sorular ders çalışırken birçoğumuzun aklını kurcalar. Bu soruların bizim sınavda başarılı olmamıza en ufak bir yararı olmayacağı gibi aksine zarar vereceğini bilinçli bir şekilde kavrarsak o zaman bu soruların aklımızı kurcalamasından da kurtuluruz.
7)Ders çalışırken belirli aralıklarla çalışılan konunun tekrar edilmesi, o konunun akılda kalıcılığını arttırır.
8)Ders çalışma esnasında uykunuzun geldiğini, yorulduğunuzu hissettiğiniz anda ders çalışmayı bırakın. Çünkü kendinizi yorgun ve uykulu hissettiğinizde çalışacağınız konuya odaklanmada zorluk çekebilirsiniz.
9)Ders çalışma ve dinlenme sürenizi mutlaka iyi ayarlayınız. Ortalama 50 dakika ders 10 dakika da dinlenmek için zaman ayırınız.(Biz genelde 10 dakika ders yapıp 50 dakika dinleniyoruz :D )


10)Ders çalışmaya başlayacağınız zamanı çok iyi ayarlamalısınız. Günün en verimli zamanı sabah saatleridir. Çünkü o saatlerde zihnimiz henüz boştur. Yeni bilgiler edinmeye hazırdır. Ama iyi bir uykudan sonra güzel bir kahvaltı yaparak ders çalışmaya başlamak en etkili yöntemdir.



11)Ders çalışmaya başlamadan önce ödevlerinizin neler olduğunu, hangi derslere sırasıyla çalışacağınızı, o gün gördüğünüz derslerle ilgili tekrarlarınızı nasıl yapacağınızı iyi bilmeniz gerekir. Çalışma masasına oturup da dakikalarca acaba ben bugün ne çalışsam gibi düşüncelerle zamanınızı boşa geçirmeyin.
12)Son olarak ders çalışmanız bittikten sonra çalıştığınız, yeni öğrendiğiniz konu hakkında, çalışırken tuttuğunuz notlara son bir kez göz gezdirip, eksik olduğunuz veya tam olarak anlamadığınızı hissettiğiniz yerleri tekrarlayın. Ve de neler öğrendiğinizi çalışmanız bittikten sonra bire yere yazın. Hangi konuyu öğrendiniz, hangi konuyu tekrar ettiniz, hangi testleri çözdünüz bunları bilmenizde yarar vardır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches