bosna hersek'in israil'e destek vermesi

ccc
Bosna-Hersek'in Dayton antlaşması kaynaklı Boşnak-Sırp-Hirvat üçlü başkanlık yönetiminde Sırp ve Hırvat üyelerin engellemesiyle Israil'i BM'de kınamak kararı mümkün olamıyor! Her üç üyenin ortak kararı gerekli. Dayton anayasası ya Yukarı Karabağ'da yaşanan ani bir çatışma, savaş ya da Boşnak-Sırp-Hırvat tarafın fonksiyonel tek cumhurbaşkanlı, tek başbakan'lı bir anayasada uzlaşmasiyla mümkün olabilecek.

Fonksiyonel bir devleti ise Batı yani (Fransa, Ingiltere, Almanya, ABD, Rusya) nüfus çoğunluğunu oluşturan müslüman Boşnaklar'ı Türklerin devamı gördükleri ve Turkiye'nin Balkanlar'da etkisinin artacaği gerekcesiyle Sırp ve Hırvatlar'ı kollayarak engelliyorlar. Eski Yugoslavya malum 7 ülkeye bölündü ve bü küçük ülkelerin hepsinde tek başbakanlı yönetim anayasası oluşturuldugu halde sadece Bosna-Hersek 13 (entite, kanton, distrikt) başbakanlı ucube anayasaya mahkum edildi.

Yüzde 51 Boşnak nüfus, yuzde 10'lara düşmüş Hirvat ve yüzde 30'ların altındaki Sırplar'la yönetimde eşit temsile sahip.

Dolayısiyla Israil'in alçak siyonist başbakanı Netanyahu'nun BM'de Israil'in kınanması kararını almayan veya reddeden ülke bayrakları arasına Bosna-Hersek'i koyması 'Bakın, Bosna devleti de bizim yanımızda!' sinsi arabozucu niyetinden kaynaklaniyor. Dayton Barıs Antlaşması anayasası sonuna kadar kalamaz.



neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches