zabıta ile tatlıcı ali'nin kavgası

zinzal
Tatlıcıyı kesin olarak haksız bulduğum kavga. Bir zabıta dibine kadar gitmiş gel etme diye bizimki almış eline bıçağı diğer elinde bastonu savurup duruyor. Burası dağ başı değil arkadaş, iş yapacaksan gidip açacaksın dükkanını vereceksin vergini o şekilde çalışacaksın.

Elindeki o araba rahat 2000 tl civarına mal olmuştur. hadi 1000 olsun. beş arabamı aldılar diyor bide üstüne üstlük. Beş arabadan bakarsanız bu adam çok iyi para kazanıyor demektir. E vergisi nerede, zekat mı veriyorsun hacı. Sonra bu çarşaflı nasıl biniyor bu jeep e.

Beş çocuk bana bakıyor evde diye. Ulan kedi gibi yavrularsanız sonra bakarlar tabi.

Bu kavgada en uyuz olduğum şey ise hacının sinirlilik halinde yaptıklarıydı. Bilinç altı bi nevi. Küfürler falan. Ayrıca beş çocuk deyip durdu bu adamlar sonra o çocuklara da demediğini bırakmıyor. İstanbulun varoşlarında eğitimin olmaması korkutuyor beni ürkütüyor beni.

Seyyar satıcıyı da dolmuşu da ve buna benzer antik çağlardan kalan ne varsa engellenmeli. Gerekirse kafası kırılarak.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches