Fotoselli kapı Günümüzde, fotoselli kapılar her bina çeşidi için artık normal özelliklerden biri haline gelmiştir. Kapıyı açmak için fiziksel bir güce ihtiyaç duymamaktayız. Kapı geçiş alanına girer girmez sizi algılar ve kendiliğinden açılır. Fotoselli Kapı, cam kapılara da uygulanabilme özelliğinin yanı sıra, daha fazla alüminyum profilden imal edilen kapılara uygulanmaktadır. Halk arasında nadiren de olsa, otomatik kapı olarak da bilinirler. Adını kapının üst bölümüne yerleştirilmiş olan fotosel sisteminden alır. Fotosel Sistemi, ışığa karşı hassas dirençlerden oluşmuş bir sistemdir. Bu dirençler ışığı insan gözüne benzer bir yöntemle algılama yeteneğine sahiptir. Kontrol Sistemi bu algılama sonucunda kapıyı harekete geçirebilmektedir. Fotosel, aslında çevresindeki ışık değişimlerine tamamen duyarlıdır. Fakat sistem dizaynında, bunun olası zararlarını bertaraf etmek için LDR de denilen bu dirençler siyah tüplerin içine uygulanmaktadırlar. Bu sayede fotoselin görüş açısı istenilen alanla sınırlandırılmış olmaktadır.
Genel olarak yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kullanılır.Örnek vericek olursak; Süpermarketlerden havalimanlarına, fabrikalardan alış- veriş merkezlerine, otellerden hastanelere kadar yaygın olarak kullanılan bir sistemdir.
Fotoselli kapı dört ana sistemin bir araya gelmesiyle çalışır.Bunlar şu şekildedir;
1. Algılama sistemi (Radar): Kapıya yaklaşan objeyi algılama sistemidir. Günümüzde, algılama sistemi mikrodalga veya kızılötesi frekanslarla çalışır. Aygıt, objeyi algılar-algılamaz, programlamaya göre, gerekli düşük voltajlı elektrik sinyali Kontrol Paneline gönderir.
2. Kontrol Paneli yönetim sistemi: Kapının beynidir. Otomatik kapının en yaygın 5 fonksiyonunu (1. Normal mod: Aç-kapa, 2.Gece modu: Sürekli kapalı, 3.Sürekli açık modu, 4.Kış modu: Kanatlar yarı yarıya açılır, 5.Sadece giriş modu: Tek yönlü açılır) yönetir. FAAC grubunun A100 modellerinde örneğin, E100 kontrol paneli kullanılır ve bilgisayara entegre ve uzaktan kontrol edilebilir özellikleriyle piyasanın 1 numarasıdır. Kontrol paneli, kapının en üst kısmı ve iç mekana denk gelen ana gövde profili içindedir.
3. Kanat profilleri sistemi: Ana malzeme olarak alüminyum profillerden oluşur. Kanatların ağırlığı, otomatik kapının performansına doğru orantılıdır. Örneğin 4mm+4mm cam kullanılan ve 2200 mm geçiş yüksekliğindeki tek kanadın ağırlığı, ortalama 50-60 kg arasındadır. Dolayısıyla, otomasyonun çift kanat düşünüldüğünde, 100-120 kg kanatları taşıyabilmesi gerekir.
4. Motor ve yürütme grubu sistemi: Fotoselli kapının en önemli unsurudur. Dekoderli motorlar yaygınca kullanılmaya başlamıştır. Motor ile yürütme grubu birbirine bağımlı çalışır ve doğru orantılı performans içindedir. Hız ayarı, ağırlık ayarı ve bir çok başka özellikler, motor ve yürütme grubunun performansına göre belirlenir.
http://www.yavuzaluminyum.com/urun-detay/fotoselli-cam-kapi/
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?