günün önerisi

gercektosunpasa
ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğiniz de önemlidir. Çocuklarınıza yüksek sesle ve bağırarak konuşmayın. Her ne kadar çocuğunuzun dikkatini çekmenin başka bir yolu kalmadığını düşünseniz de bu doğru değildir. Bağırmak, çocukları korkutur ve maalesef bulaşıcıdır.

SAkin ve sabırlı bir ebeveyn olmak için çaba göstermek tek yoldur. Kendi kendinize saygılı bir ses tonu kullanmak için söz verin.

gercektosunpasa
(bkz: çocukların başarı keyfi)

çocuklar, bir şeyleri başarmaktan çok keyif alırlar. bir beceriyi birden çok kez deneyimlemek onları yaptıkları işte ustalaştırır. Örneğin; üç dört tane tahta bloğu üst üste koyarak zamanla daha yüksek bir kule yapmayı başarabilirler.
Çocuklarımızın bilerek bunları tekrar denemelerine imkan tanırsanız, kendilerini iyi hissetmelerini sağlarsınız.

gercektosunpasa
çocuğunuza kendi odasını toplama alışkanlığı kazandırmak için odasını birlikte toplayın. basit ve anlaşılır şeikle çocuğunuza, odasındaki hangi oyuncakların hangi kutuya, hangi eşyaların hangi çekmece ya da rafa konulması gerekiğini göstererek anlatın.

Çocuk odasının yerleşimini sade, göz yormayacak şekilde ve çocuğun rahatına göre tasarlayın. Daha sonra çocuğunuzun odasını kendi başına toplamasını isteyebilirsiniz.

cayisallama
çocuğunuz bir işe başladığında, ondan başladığı işi tamamlamasını isteyin. Tamamlamıyorsa ona destek olun.
Bitirdiği işle ilgili ''eline sağlık'' diyerek ona geri bildirimde bulunun. Çocuğunuzun, işi yaparken harcadığı emek için ''ne kadar uğraşmışsın!'' diyerek onu pes etmemeye ve daha fazla çalışmaya teşvik edin.

(bkz: çocuğun iş yapma azminin arttırılması)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches