hiçbir şey bitmez her şey değişir

yakbenivatankurtulsun
herhangi bir şeyin yok olmayacağını ancak olumlu veya olumsuz koşullar karşısında değişime uğrayacağına dile getiren facebook ve twitter sayesinde birçok kişinin dimağında yer eden söz.

misal bir insana karşı hissiyatınız aşık olma yönünde. ve fazlasıyla seviyorsunuz. ancak çok kötü bir şey yaptı ve nefret etmeye başladınız. işte bu durumda ona karşı hissiyatınız bitmez sadece aşktan nefrete dönüşür. ve yeni bir hal alır.

veyahut bir yemek yediniz bitti gibi gözüküyor. ancak o yemek mideniz de şekil değiştirip gaz, sıvı veya katı halde değişkenlik gösterip dışarı atılıyor. astronotların, uzayda idrarlarını suya dönüştürdükten sonra içip onu tekrar çıkarıp suya dönüştürme döngüsü gibi...

ancak bana göre ise şöyledir;

bir şey bitti mi yerine gelen yenisidir, bitmesiyle yenilenmesi eş zamanlıdır. yani eğer bitmiş olmasaydı yenilenmesi de mümkün olmayacaktı.

bir varlık biçim ve nitelik değiştirdi mi,
yok olur biraz önce var olan. ( lucretius )

ve

bir nehirde iki kez yıkanılmaz ( heraklitos )

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches