kdv genel uygulama tebliğinde değişiklik yapan 35 seri nolu tebliğ ile getirilen yenilikler

smmmsozluk
1.KDV Uygulama Genel Tebliğinde, KDV tevkifatı yapmak zorunda olan belirlenmiş alıcılar grubuna; sigorta ve reasürans şirketleri, sendikalar ve üst kuruluşları, vakıf üniversiteleri, mobil elektronik haberleşme işletmecileri eklenmiştir.

2.Yapım işleri ile bu işlerle birlikte ifa edilen mühendislik-mimarlık ve etüt proje hizmetlerinde KDV tevkifatı 3/10'dan 4/10'a yükseltilmiştir. Daha önce sadece belirlenmiş alıcılara yapılan kısmi tevkifat işlemi, 5 milyon ve üzerindeki tüm yapım işlerini kapsar hale gelmiştir.

3.Makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ait tadil, bakım ve onarım hizmetlerinde kısmi tevkifat oranı 5/10'dan 7/10'a yükseltilmiştir.

4.Fason olarak yaptırılan tekstil ve konfeksiyon işleri, çanta ve ayakkabı dilim işlerinde kısmi tevkifat oranı 5/10'dan 7/10'a yükseltilmiştir.

5.Temizlik, çevre ve bahçe bakım hizmetlerinde kısmi tevkifat oranı 7/10'dan 9/10'a yükseltilmiştir.

6.Karayoluyla yapılan yük taşımacılığı hizmeti alımları da 2/10 oranındaki kısmi tevkifata tabi tutulacaktır.

7.Her türlü baskı ve basım hizmetlerinde kısmi tevkifat oranı 5/10'dan 7/10'a yükseltilmiştir.

8.KDV mükellefleri tarafından, tebliğde sayılan tüm belirlenmiş alıcılara ifa edilen ve Tebliğde özel olarak belirlenmeyen diğer bütün hizmet ifalarında 5/10 oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.

9.Reklam hizmeti alımlarında 3/10 oranında KDV tevkifatı uygulanmaya başlanacaktır.

10.KDV mükellefleri tarafından Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğüne yapılan ve Tebliğde özel olarak belirlenmeyen diğer tüm teslimler 2/10 oranında tevkifata tabi tutulmuştur.

11.Kismi tevkifat iade taleplerinde, alıcı tarafından 2 No.lu KDV Beyannamesi ile beyan ve tahakkuk ettirilen KDV'nin ödenmiş olması şartı getirilmiştir.

12.Tüm bu değişiklikler 1 Mart 2021'den itibaren geçerli olacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches