namaz kılmayan müslüman

elfirâşetüzzerka
Namaz kıldığı halde ahlaksız olunmaz. Çünkü bunu Allah söylüyor kuranı kerimde. Aksini iddia etmek allah'ın sözüne muhalif olmaktır. (Resûlüm!) Sana vahyedilen Kitab'ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir. (ankebut suresi/45)
Namaz kılıyor görünüp aynı zamanda ahlaksızlık yapanlar Gösteriş için kılan riyakarlardır. Allah için kılanlar değil!
Namaz kılmayan Müslümana gelince, günahkardır. Günahta ısrar etmek ise fasıklıktır. İlmihalde tanımı bu. Kimsenin üzerine alınmasına, insanların müslümanlık seviyesinin sorgulanmasına gerek yok!
5
karakedisi karakedisi
yaptığı ahlaksızlığı namazla kapatmaya çalışanın müslümanlığını sorgularım. denk gelmemiş olabilirsin allah karşılaştırmasın da.
elfirâşetüzzerka elfirâşetüzzerka
Ben de Denk geldim malesef. Lakin bu namaz riyakarlık oluyor, imanı da müslümanlık değil münafıklık. Tabi yine ilmihal tanımına göre konuşuyorum, kalplerde olanın en doğrusunu Allah bilir. Lakin kimi insanların yanlış davranışlarının faturasını müslümanlık kavramına kesmek, namaz kılıp da gerçekten allah'ın emrine göre yaşayan insanlara haksızlık olmaz mı?
karakedisi karakedisi
zaten genelleme yapmıyorum ben. ahlaksızlıklarına alet etmelerine kızıyorum.
elfirâşetüzzerka elfirâşetüzzerka
O konuda hemfikiriz. Çünkü müslümanlığa leke sürülmesi onların yüzünden oluyor. Herkesin zan altında bırakılmasına sebep olmaları apayrı bir vebal.
karakedisi karakedisi
👍

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches