Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan:
SAĞLIK DENETÇİ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU
I. GENEL BİLGİLER
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna, Eczacılık Fakültesi, Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Kimya Mühendisliği veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarının birinden mezun olmak üzere toplam 7 Sağlık Denetçi Yardımcısı alınacaktır.
Başvurular 15 Şubat 2016 günü başlayıp 26 Şubat 2016 Cuma günü saat 17:30'da sona erecektir.
Bölüm Kontenjan
Eczacılık Fakültesi 3 kişi
Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Kimya Mühendisliği 4 kişi
TOPLAM 7 kişi
II. SAĞLIK DENETÇİ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI
Sağlık Denetçi Yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için aşağıdaki nitelikleri taşımak gerekir:
a) 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b) En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren eczacılık fakültesi, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümü ve kimya mühendisliği veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarının birinden mezun olmak,
c) Yazılı sınav tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmak,
ç) Adli sicili yönünden Sağlık Denetçiliğine engel hali bulunmamak,
d) Sağlık durumu bakımından yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak,
e) T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 05 - 06 Temmuz 2014 yada 04 - 05 Temmuz 2015 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında KPSS P8 puan türünden, eczacılık fakültesi mezunlarının 75 ve üzeri, Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü ile Kimya Mühendisliği mezunlarının 80 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.
Sınava başvuran adaylardan alınacak kişi sayısının 15 katı aday (105 kişi), KPSS P8 puanı sonuçlarına göre başarı sıralaması dikkate alınarak yazılı sınava çağrılacaktır.
Ancak son sıradaki adayla aynı puanı almış olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 7 Mart 2016 tarihinden itibaren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi internet adresinden (www.titck.gov.tr) ilan edilecek olup, kişilere ayrıca yazılı bir duyuru yapılmayacaktır.
III. BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE İSTENİLEN BELGELER
Adayların, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi internet adresinde (www.titck.gov.tr) ilan edilen Sağlık Denetçi Yardımcılığı Sınav Başvuru Formunu açık ve eksiksiz olarak doldurup, formun ıslak imzalı çıktısını, aşağıda istenen belgeler ile birlikte Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Söğütözü Mah. 2176. Sok. No: 5 P.K. 06520 Çankaya/ANKARA adresine posta/kargo veya hafta içi 09:00 - 18:00 mesai saatleri arasında şahsen (Giriş kat Evrak Birimine) teslim etmeleri gerekmektedir.
Sağlık Denetçi Yardımcılığı Giriş Sınavına Girmek İsteyen Adaylardan İstenen Belgeler;
1) Kurumun web sayfası üzerinden online doldurulup gönderilen, ıslak imzalı Sağlık Denetçi Yardımcılığı sınav başvuru formu,
2) KPSS belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,
3) İki adet fotoğraf,
4) Yükseköğrenim (Lisans) diploması veya bitirme belgesinin fotokopisi (A4 boyutunda),
Yukarıda sayılan belgelerin, 26 Şubat 2016 tarihine kadar Kuruma ulaşması şarttır. Gecikmeler nedeniyle süresi içinde Kuruma ulaşmayan, eksik belge ve bilgileri bulunan ve şartları taşımadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Sınav başvurusu için evrakların gönderileceği adres: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Söğütözü Mah. 2176. Sok. No: 5 P.K. 06520 Çankaya/ANKARA Tel: 0 312 218 30 00/3712
IV. SINAV KONULARI:
Yazılı Sınav; Sağlık Denetçi Yardımcılığı giriş sınavı, aşağıdaki konulardan seçilmek suretiyle ve yürürlükteki mevzuat hükümleri esas alınarak yapılır. Yazılı sınav, sınav konuları itibariyle test veya klasik sınav şeklinde yapılabilecektir.
a) Hukuk: Temel Hukuk Bilgisi.
b) Kendi meslek alanlarına ait ve adayın seçerek cevaplandırabileceği sorular veya fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi ortak okutulan derslerden sorular.
a) Kompozisyon (genel, güncel ve sosyo-ekonomik konular).
b) Yabancı Dil: İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birisi.
V. SINAV TARİHİ, YERİ VE SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara'da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu hizmet binasında yapılacaktır. Yazılı Sınav, 27 Mart 2016 Pazar günü yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavın yapılacağı yeri, tarihi ve saati belirten fotoğraflı \"Sınav Giriş Belgesi\" verilecektir. Sınav Giriş Belgeleri sınav giriş saatine kadar teslim alınabilecektir. Adaylar, sınava Sınav Giriş Belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi) kontrol edildikten sonra alınacaklardır, istenildiğinde belgeleri sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler.
SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Sağlık Denetçi Yardımcılığı giriş sınavında; her konu grubu için tam not 100'dür. Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için yabancı dil dışında her konu grubu için alınan notun 60'tan ve konu gruplarının yabancı dil dahil aritmetik ortalamasının da 70'den aşağı olmaması gerekir.
Yazılı sınav başarı sıralamasında, sınav notu eşit olan adayların bulunması durumunda yabancı dil notu yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır.
Sözlü Sınav; Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar arasından en yüksek nottan başlanmak suretiyle alınacak Sağlık Denetçi Yardımcısı sayısının 3 (üç) katını aşmayacak sayıda aday sözlü sınava çağrılacaktır.
Yazılı sınavda başarı göstererek sözlü sınava girecek olanların listesi, sözlü sınavın yapılacağı yer, tarihi ve saati Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi internet adresinde (www.titck.gov.tr) ilan edilecek olup, ayrıca adayların başvuru belgesinde belirtmiş oldukları adrese yazıyla bildirilecektir.
Sözlü sınavda aday;
a) Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
d) Genel yetenek ve genel kültürü,
e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirmeye tabi tutulur.
Sözlü sınavda başarılı sayılmak için Komisyon Başkan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şarttır.
VI. SAĞLIK DENETÇİ YARDIMCILIĞINA GİRİŞ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ, SONUÇLARIN İLANI VE İTİRAZ:
Sağlık Denetçi Yardımcılığı sınavını başarmış sayılmak için giriş sınav notunun 70'den az olmaması gerekir. Giriş sınavı notu, yazılı sınav notu ile sözlü sınav notu toplamının ortalaması alınarak bulunur.
Sınavda başarı gösterenlerin sayısı kadro sayısından fazla ise giriş sınavı notu üstün olanlar tercih edilir. Giriş sınavı notunun eşitliği halinde, sırasıyla yazılı sınav notu ve KPSS puanı yüksek olan aday öncelik kazanır.
Sağlık Denetçi Yardımcılığı giriş sınavında başarılı olanlara yazılı tebligat yapılacak olup kazananların listesi ayrıca Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu resmi internet adresinde (www.titck.gov.tr) ilan edilecektir.
Yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına itiraz, sınav sonuçlarının ilan gününden başlamak üzere 5 işgünü içinde Komisyona yapılır.
VII. DİĞER HUSUSLAR
Başvuru evraklarında zımba kullanılmayacak olup, fotoğraf yapıştırıcı ile yapıştırılacaktır.
Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adaylar, tebliğ tarihinden itibaren, belirtilen belgeler ile on beş gün içerisinde yazılı olarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna başvurmak zorundadır.
Sınavı kazananlardan gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar hiç bir hak talebinde bulunamazlar ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.
Kamuoyuna duyurulur.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?