sinan küfeoğlu

malayani
Sinan Küfeoğlu, şu anda University College London'da araştırmacı olarak çalışıyor. Eylül 2017 itibarıyla da Cambridge Üniversitesi'nde çalışmaya başlayacak.

Söyledikleri ülke olarak ne kadar ilgisiz ne kadar takipsiz olduğumuzun örneği.

https://goo.gl/xsXuxs
axit
Lisans, YL ve doktoramı yurt dışında yapmış olan bir bilim adam olarak bu röportajda Dr. Sinan nın yaptığı konuşmayı herhalde en iyi anlayanlardan birisiyim diye düşünüyorum. Artı olarak Türkiye de akademik camia da çalıştım ve duruma daha çok gerçekçi olarak bakabilirim. Akademisyen veya bilim adamı diye bir kavram yok Türkiye de maalesef (tabi bütün herkes için olmazsa da %90ı böyle) üniversite de çalışan memurlar var. Sabah 11 de gelirler 3-4 gibi kaçarlar. Zaten oldukları kısa zamanda dedi kodu yaparlar onun bunun arkadasında konuşurlar vs Çalışkan bilim adamlarının ayağını kaydırırlar çünkü çalışma onları rahatsız eder. Binlerce örnek verebilirim. Doktora öğrencisi sadece ekstra ücret almak için alırlar. Birak tezleri okumaları, öğrencinin yazdığı makaleyi hiç bir göz atmadan (baksana zaten anlamaz) üstelik kendi ismimi ilk sıraya koyar utanmadan öyle yayınlatırlar. Proje yapmak bilim üretmek ülkeye faydalı işler yapmak kesinlikle yok ama birisi yaparsa benim ismimi ekle diye pişkinlikte yapmaktan da çekinmezler. Birde üstelik dönem de 16 hafta dersi olan kesinlikle 9-10 hafta derse girmez değişik bahaneler uydurur veya gidin araştırma yapın der. Ayrıca derse girdiğinde Google dan başkaları tarafından hazırlanmış sunumları derste okurlar veya aile hayatlarını anlatırlar. Kısacası yetersizliklerini ve bilgisizliklerini EGO'suyla tatmin ederler. Akademisyen camiası maalesef böyle. Bürokrasi böyle, kısacası devletin her kademesi. Sinan'ın dediği gibi hiç bir plan program yok geleceğe yönelik. Sadece Facebook ta şurada kahvaltı yaptım bu yemeği yedim resim paylaşırlar. Yine Sinan'ın dediği gibi yurt dışına devlet parası ile giden akademisiyen memurlar sunum yapmadan orada 1-2 resim sonra Facebook ta paylaş tamam. Çünkü ne anlatacağı ne bilim var ne de onu anlatacak dil var. Sonra da ben müslümanım ve akademisyenim diye ortada dolaş. Birde EGO'su, kibir ve gurur da işin cafası. Yazık!!!!! Sinan'ı röportaj yapan gazeteci bile korkusunda bakanı ve milletvekilini savunuyor aman beni işten atmasınlar diye arada mesaj veriyor. :-))


Alıntıdır.
Hasan aydın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches