son dönemde terörün öğretmenleri hedef alması

imschrolled
dikkate alınması gereken ve tesadüfi olmadığını düşündüğüm olaylar zinciri.

öğretmen demek, devlet demek, rejim demek, toplum demek yani ne bir asker ne de bir sıradan insan. sosyal etkisi olan bir birey. yani yaşayışa doğrudan katılan ve bunu şekillendiren kişi. yani bu kişiler hedef alındığında ne oluyor? sadece eğitim baltalanmış olmuyor. tüm öğretmenlere açık bir mesaj veriliyor. siz buraya gelirseniz böyle olur. oralarda tertemiz yürekleri ile görevini yapan insanlara doğrudan "gidin buradan" mesajı aşılanıyor. yani öğretmensiz, güdülmeye hazır, korkak, pısırık ve dağa çıkarılmaya açık bir nesil. bölge halkının tamamen terör uygulayıcılarının eline geçmesi için. bu çok stratejik bir durum. (kale savaşları gibi. kale ile doğrudan savaşmak yerine lojistiğini kesmek gibi...)

bunu engellemek için daha doğru planlanmış tedbirler şart. öğretmenlerimizin birebir korunmasından tutun da, kişisel savunma eğitimlerinin verilmesine kadar. (bireysel silahlanmaya karşıyım ama bu çok başka bir durum.) yine o bölgeye 5 gönderiyorsak 10 öğretmen gönderelim ki, kendi aralarındaki birlik bağı hem nitelik hem de nicelik olarak güçlensin. devletin tüm birimlerini artıralım, bölgedeki güvenlik tedbirleri, hastaneler, karakollar. yani orada yeni bir ülke inşa etmeliyiz. en baştan, planlı, sistemli. masum insanlara zarar vermeden...
elfirâşetüzzerka
hassas olduğumuz noktalardan vurmaya çalışıyorlar. insan atanmaya korkuyor artık, oturayım oturduğum yerde, maceraya lüzum yok diyor. Allah sonumuzu hayretsin.
Alangoya
dağ başına okul açıp oraya tek başına bir öğretmeni gönderiyorlar. ıssız yol orada başına bir şey gelse kimsenin haberi olmaz ta ki ailen merak edip de bir yerleri arayana kadar. eski okulumdan biliyorum her gün bu tedirginliği yaşadım. uzaktan konuşması yorum yapması çok kolay. anlamak için gelip görmek lazım. yaşamak lazım.
10
imschrolled imschrolled
Çok zor hocam. Haklısın, Allah kolaylık versin. Aynı okulda senin gibi 10 öğretmen olsa, aralarında birlik olsa çok fark etmez mi?
Alangoya Alangoya
okulun bulunduğu konum itibarıyla bence fark etmez. sadece yalnız olmadığın için daha rahat gidip gelirsin ama yaşanması muhtemel olaylara engel olunamaz diye düşünüyorum.
imschrolled imschrolled
Anladım hocam, demek ki, daha kapsamlı bir şeyler yapılması gerekiyor.
Alangoya Alangoya
yol boyu sürekli güvenlik sağlanabilir anca.
imschrolled imschrolled
iyi fikir. Aslında bu da diğer tüm şehirlerdeki gibi çok önceden kurulmuş olması gereken bir standart. Tüm metrekareye ulaşmak. zaaflarımız var bu konularda. Tabi uzaktan konuşuyorum ama önemli konular. Öğretmen gidemediği yere doktor da gitmez, eczacı da gitmez, mühendis gitmez, sinemacı gitmez.
Alangoya Alangoya
evet böylelikle bi nevi o dağları o hainlere bırakmış oluyoruz maalesef.
imschrolled imschrolled
Maalesef hocam. Umarım bir şeyler değişir.
elfirâşetüzzerka elfirâşetüzzerka
5 kişi gönder, 5 şehit duyarsın. 10 kişi gönder 10 şehit, 20 kişi gönder 20.. sayının çok olması ne fark edecek ki, onlara silah doğrultulunca kalem mi tutacaklar :( güvenliğin sıkı tutulması da yetmiyor içeriden adamları olunca. hainler yola mayın döşüyor, onların belediyesi hemen üstüne asfalt döküyor. ne bileceksin devlet eliyle sana tuzak kurduklarını. güvenlik oluşturulup bunların sürekli denetimlenerek değiştirilmesi, döngü şeklinde işlemesi gerekiyor. göz açtırmamak lazım
imschrolled imschrolled
@elfirâşetüzzerka, Doğru düşünüyorsun hocam. güvenlik tedbirleri konusunda sıkı olunmalı benim o kısma itirazım yok. düşüncem daha uzun süreli, sistemleştirilmiş ve bırakın dağa çıkma oranını, bu tür düşünceleri düşünmeyi bile azaltacak tedbirler. Bu da kolay değil tabi ama kafa yormalıyız sanki. :)
cayisallama cayisallama
ikametgaha göre öğretmenlik bir alternatif olarabilir ancak buda çok adaletsiz olur.

olması gereken terörün tamamen bir an önce bitirilmesi.
cayisallama
son dönemlerde olan bir şey değildir. bu hep vardı. Askerden polisten daha zararlı olarak görüyorlar eğitimli insanları.

adamlar dinsiz imansız bir mantaliteyle müslüman insanlardan oy alabiliyor kürtçülük yaparak. Bu kişileri bilinçleştirecek öğretmeneler tabi ki en büyük düşmanları olacak.

Devletin bu işe gerçekten bir çözüm bulması gerekir. Şahsen güvenlik zaafiyeti olan yerlerde okul olmaması taraftarıyım. Toplayın çocukları güveli bir yere verin. şehrin içerisinde öğretmenine göz kulak olabileceği bir yere. ulaşımı da ücretsiz yapın.

bu sadece dış terörü bitirir. sıfatı öğretmen olan terörü de bitirmek elzemdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches