fetö ya da pdy

spazmoldum
fetullahçı terör örgütü ya da paralel devlet yapılanması'nın kısaltmaları ..

ülkemiz için pkk'dan bile tehlikeli olduğu bir çok insan tarafından dile getirilen, demokrasi düşmanı, abd ve israil adına hükümeti yıkma görevi almış ancak eline yüzüne bulaştırmış, dine hizmet olarak başlayıp sonunda taşeron bir terör örgütüne evrilmiş yapıdır ..

hazırladıkları iddianamelerde geçen; '' zamanın başbakanı '' sözleri ya da önde gelen mensuplarınca sık sık dillendirilen '' hepsi yurt dışına kaçaklar '' ifadeleri artık fıkra konusu olmuştur ..

örgüte ismini veren fetullah gülen'in bedduaları kendilerine dönmüştür .. fırsat bulanın kaçtığı, kaçamayanların ise yapılan operasyonlarla bir bir yakalandığı bir paralel yapıdan bahsediyoruz ..

ek olarak:(gbkz:milli güvenlik siyaset belgesi)'ne; '' ulusal güvenliği tehdit eden legal görünümlü illegal yapı '' olarak girmiştir ..

dulcinea
Akp parti tabanı, siyasetçileri ve seçmenlerinin kısa bir zaman önce destekledikleri, omuz omuza savaştıkları ve 'özledik gel artık' cümlesiyle böğürerek ağladıkları yapının uyduruk kısaltmaları.

Yahu cevap vermeyeyim falan diyorum ama gerçekten çok komiksiniz. (u:swh)
spazmoldum
cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan'ın son açıklamalarına göre; paralel devlet yapılanmasına bağlı olan polis ve askerler devletten istihbarat sakladıkları için terör eylemlerinde ve şehit sayılarımızda artışlar olmaktadır ..

bunların ihanetini görmezden gelip sadece ak parti'yi suçlamaya devam mı edeceksiniz ?
kultabisi
çok basit bir örnek vereyim. bu örnek ilkokul kitaplarında bile yer alıyor. bu yüzden, anlaşılamama ihtimali olacağını sanmıyorum:
aşı ne işe yarar? bizi hastalıklardan korur?
diyelim ki, elinize paslı bir çivi battı. ilk iş olarak ne yaparsınız? eğer tetanoz aşınız yoksa, gider tetanoz aşısı olursunuz. ya da sokakta köpek ısırdı. yapılacak ilk iş nedir? gidip kuduz aşısı olmaktır.
örnek üzerinden gidelim. mahallede bir sokak köpeği var. eve gidip gelirken sürekli görüyorsunuz. evdeki yemek artıklarını falan veriyorsunuz. sıcak havalarda su falan veriyorsunuz. evdekiler, sizi uyarıyor. 'aman dikkat et. o köpek aşılı değil. ısırır mısırır.' siz de, 'ya yok. bir şey olmaz. o beni tanıyor, seviyor.' larla geçiştiriyorsunuz.
bir akşam, yine yemek artıklarını götürüp, önüne bırakırken sizi elinizden ısırıyor. sinirleniyorsunuz. eve gelip anlatıyorsunuz. evdekiler, hemen gidip aşı olmanızı söylüyor. 'ya gerek yok. bir şey olmaz.'la geçiştiriyorsunuz.
bir süre sonra, kuduz belirtileri başlıyor bünyenizde. köpeğe küfürler ediyor, 'hain şerefsiz. onca iyilik yaptım sana. karşılığı bu mu olacaktı. ne istedin de yapmadık...' diye saydırıyorsunuz. aklınız başınıza geliyor. panikliyorsunuz. köpeği öldürmek için elinize silah alıp, balkondan köpeğe kurşun yağdırmaya başlıyorsunuz. kurşunlardan bazıları köpeğe isabet ederken, bazıları da yoldan geçenlere isabet ediyor. evdekiler, 'dur ne yapıyorsun!' diye elinizi tutuyor. 'demek siz de köpeğin tarafındasınız. onu koruyorsunuz ha.' diye evdekilere de saldırıyorsunuz. ağzınızdan köpükler saçarak önünüze gelen herkese hakaretler ediyor, yakıyor, yıkıyorsunuz...
soru şu: suçlu kim? çare ne?
spazmoldum
ak parti sütten çıkmış ak kaşık değildir ancak burada elini taşın altına sokmuş bir parti var .. diğer kim bunlar ile baş edebilir ki; ak parti diyelim peşlerini bıraktı ..

yani muhalif olup da konuşanların söyledikleri; ideal olan olabilir ancak ak parti elimizdeki tek çare .. ben bu yüzden ak parti'yi eleştirelim ancak yapıcı eleştirelim, çözüm odaklı eleştirelim diyorum .. adamlar hem içerideki, hem dışarıdaki hainlerle kapışıyor ya da son gördüğüm caps dili ile diyeyim; satranç oynuyor 7 düvelle ..
kultabisi
doğrudur. o yüzden kimi köpekler, hala yıllar öncesinin uygulamalarını dillendirerek kendilerine mağduriyet yaratmaya devam ediyorlar.
elfirâşetüzzerka
şimdilerde de chp için oy topluyorlar diye onlara terör örgütü demiyorlar, dediğim durum.
(gbkz:düşmanımın düşmanı dostumdur) http://www.memur-sozluk.com/gorseller/index.php?id=10031&rid=2449
feto için'' tayyip erdoğanı devirmek için her yol mübahtır'' kılıçdaroğlu için ''iktidar olmak için her yol mübahtır'' anlayışlarından olsa gerek. ikisinin de derdi belli.
(gbkz:bu muhalefet iktidar olmak için vatanı satmaya razı) sözünün tecellisi de diyebiliriz.
pardon ya, feto ile pyd'yi karşılaştıracakken feto ile chp'yi karşılaştırmışım. ne kadar benzedilerse artık birbirlerine(u: :D)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches