sözlükte kimsenin küfür etmemesi

kuntakinte
Acayip şaşırdığım bir durum. O kadar beğenilmeyen yazı ve başlık olmasına rağmen kimseden küfür içeren yahut argo kelime çıkmıyor. Tebrik etmek lazım.

Lakin merak ettiğim gerçekte de böyle mi acaba üyeler? Yoksa burada örtülü bir yasak mı var?
cayisallama
küfür olayını pek haz etmem doğrusu. Çok mantıklıda gelmiyor açıkçası. Bir insana, canlıya, cansıza kızdığım zaman bunu onun bir yerlerine bişe yapmakla, daha ağırı aile bireylerine sin kaf kullanmakla, kızdığım şeyi kötü kelimelerle betimlemek oldukça saçma geliyor. Bilakis küfür bana hep komik gelmiştir aslında küfrün anlamı zihnimde ister istemez canlanıyor ve gülüyorum çoğu zaman bunu söyleyen insana.
Belki de küfürden daha etkili cümleler vardır onlardan kaynaklı da olabilir.
Hayatımda çok fazla küfür etmedim doğrusu. Bu sürece sıkıntılı geçirdiğim askerlik dahildir. Normal ilişkilerde patavatsızlığımın etkisi çok büyük bu olayda aslında. Normal şartlarda küfrü hak edecek insana çekinmeden söylenmesi gerekeni söylediğimdendir belki de. BElki insanların beni bu şekilde kabullendiğindendir bilemiyorum.

Bilinç altımda kendimi kaybedip ağzımdan çıkan küfür olmadı mı bir tane var oda ''piç'' tir. Bunu çok uzun bir süre sorguladım. Normal şartlarda kimseye pek kullanmam ama ağzımdan çıktığına şahitliğim vardır. Çocukluğumda kullandığımı da hatırlıyorum ama bunu bana alıştıran neydi hatırlamıyorum doğrusu. BElki de o tadı ben bilmiyorumdur. Ağza gelen her şeyi söyleyip sonra rahatlamak gibi.
(bkz: küfür etmek )
kultabisi
asla küfretmeyen biri...
çok yalvarmıştım, küfretmesi için. edebildiği en ağır küfür, 'pis, zekasız' olmuştu. o'nu tanıyana kadar, böylesi insanların varlığına inanmazdım. evet, var böyleleri...
bir de benim gibiler var. noktalama işareti niyetine küfredenler. görevimiz, dünyayı daha güzel hale getirmek. herkesi küfreder hale getirmeden misyonumuz sona ermeyecek.
ne demiş dede korkut: küfür dilin cilasıdır.
hermione
Lan sayılıyo mu?
Kaba çirkin birşey küfür. Ama bazen hayatı kolaylaştırıyor. Mesela bazı insanlara çok yakışıyor, cuk oturuyor. Bazen söylemek istediğin onlarca şeyi tek bir kelimeyle anlatmana yardım ediyor. Ama yine de bir insana kızıp annesinden hıncını çıkarma yönünde küfürlerimiz. Annesinden ne istedin ki? O aciz diye mi ona sarışın...küfürü bile edeple etmek lazım. Onun bile adabı var... Adam olmayan küfretmeyi bile beceremez böyle...
prm
Takdire şayan bir durum. Ayrıca yazar profilinin yüksek olmasının getirdiği en önemli sonuç...
Rıhtım
Şahsen benim de küfür hiç başvurduğum bir tepki değildir.
Fakat 2 şey artınca küfür başlayacaktır.
Yazar sayısı ve Ideolojik/ayrıştırıcı başlıklar

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches