yaşadığımız en büyük sosyal problemler

zinzal
-kadına şiddet
-çevre kirliliği
-çocuklara cinsel istismar
-eğitimde düzensizlik
-konuşma ile yazma dili arasında farklılıkların olması ve argo konuşmalar
-trafik kurallarının ihlali
-su israfı
-alkol ve sigara bağımlılığının bu kadar yaygın olması
-işsizlik
imschrolled
zamanında ve doğru biçimde çözülemediğinden, birikerek daha da çözümü zorlaştıran bir hal alan problemlerin belli dönemlerde su yüzüne çıkmış olanlarıdır. sosyal niteliğinin de olmasıyla çok boyutlu olup, analiz açısından detay atlamadan araştırılmayı ve uzun vadeli çözümleri de düşünmeyi gerektirirler.

öyle bir problem var ki, diğer problemleri de etkilediğine ve temelden çözümsüz kıldığına inanırım. \"insana verilen değer\" yaşantıyı, meslek seçimini, sosyal çarpıklıkları, sosyal psikolojiyi, karşılaşılan sorunlara ve çözümlere yönelik bakış açısı çeşitliliğini, stres-kaygı düzeyini, güven duygusunu ve daha bir sürü nedeni etkiler.
Rıhtım
Farklı olanı sevmemek hatta ondan nefret etmek bunlardan biridir.

Misal
Doğu'da Kürtlerle Araplar ve Zazalar arasında problemler var.
Batıda mütedeyyin insanlarla sekuler insanlar arasında problemler var.
Yaşlılarla özellikle kılık kıyafet ve görünümü marjinal olan gençler arasında sorunlar var.
Kadınla erkek arasında sorunlar var.
Türkiye vatandaşları ile mülteciler arasında sorunlar var
İnsanların tuttuğu takımlar, tercih ettiği cep telefonları, sevdiği ünlüler, çay içtiği mekanlar dahi yadırganma ve çatışma ortamı için yeterli sebep.

Bunlar bazi noktalarda dünyanın her yerinde böyle diyebilirsiniz, katilirim ama ABD'nin siyahiye yaptığına ırkçılık deyip Türkiye vatandaşının Suriyeliler için olan tutumuna ya da Kürt için yaptığı genellemeye 'ama'li yaklaşıyoruz.
1
elit elit
DOĞRU

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches