payitaht abdülhamid

abuzeroklava
HİÇ KİMSEnin padişah olma ihtimali vermediği bir şehzade iken,
tarih saltanat yüzüğünü onun parmağına taktı.

Mekke ve medine'nin hizmetkarı Allahın yeryüzündeki halifesi
Sultan oğlu sultan, eyy yüce abdulhamidi sani, Allah hilafetini kuvvetlendirsin.

Cebelitarıktan cava adasına tek devlet, iman etmiş bir millet,
ezanın susmadığı bayrağın inmediği pak bir gök yüzü.

allahın bütün ayetlerinin üzerine yemin olsun ki,
toprağa girene kadar zafere ulaşana kadar bu mücadele bize farzdır.
Paşalarım savaş başlamıştır.
abuzeroklava
Biz öğretmenler şu Maveraünnehir'i kimseye öğretemedik...! Kelimenin büyüsünden midir nedir anlamadım gitti.
TRT1'deki Payitaht Abdülhamit dizisinde Yıldız Sarayındaki baş yaver Tahsin Paşa, Alman sefirine Osmanlı Padişahının yönettiği ülkeleri sayarken Anadolu, Suriye, Arabistan, Filistin vs. derken bir de baktım Maveraünnehir'i de saydı...
Yahu bu dizinin hiç tarih danışmanı yok mu? Yav kardeşim hiç kimse yoksa, verin üç beş kuruş biz yapalım danışmanlığınızı. Osmanlılar Maveraünnehir'i hiçbir zaman yönetmedi. Maveraünnehir Orta Asya'da Aral Gölüne dökülen Seyhun ve Ceyhun nehirlerinin arasındaki bölgedir. (Haritada kırmızı çarpı işaretiyle gösterdiğim yer.) Bugünkü Özbekistan'ın bulunduğu coğrafya. Sultan Hamid tahtta iken Rusya'nın elindeydi.
Dünyanın parasını alıyorsunuz. Devlete dizi çekiyorsunuz. Aslında dizinin genel konsepti çok hoş. Fakat öyle eşşeklikler, öyle cahillikler yapıyorsunuz ki... İnsan pes diyor, pes... TRT tarihi dizilere çok para harcıyor. Ancak ne yönetmenler, ne oyuncular derslerini iyi çalışmıyor. Para aksın, aksın aksın... Ama gel gör ki, biz de biraz işimizi iyi yapalım diyen yok. İnsan utanır yav.. Çok defa yaşlı başlı tiyatrodan gelme oyuncuların kelimeleri yanlış telaffuz ettiğine de şahit oluyoruz. Bir ara TRT'de Kurt Kanunu dizisi vardı. Oyuncuların sürekli yanlış telaffuzlarından gına gelmişti. Kemal Tahir izlese kahrolurdu. Şimdi bu diziyi de Tahsin Paşa görse, Fizan'a sürgün edilmelerine dair irade-i şahane çıkarttırırdı valla...
ccc
bir çok tarihi hata ve olmamış olayların ve avrupai bir yaşantının ifitra gibi devet-i aliyye (osmanlıya) mal edilmesi kabul edilemez. misal ingilizler güya demir yollarına talip olmuş güya padişah ingiliz konsoluna tokat atmış ahali içinde hemde olacak şey değil amaç milletin milliyetçi duyguları kabarması ve bilhassa amaç siyasi ideolojinin istediğini yaptırmasıdır. o yüzden bu film baştan aşağı yanlış hele ki osmanlı cariye ve hizmetçilerin ve bilhassa sultanların kıyafetlerinin avrupai oluşu kabulü mümkün olmayan bir hatadır. bunun gibi bir çok hata barındıran ve koca padişah abdülhamiti ve ailesini aşagılayan bu filme diyecek söz bile bulamıyorum her ne kadar da son bölümde padişah avrupa ve yeni istanbul agzını bırakmaya çalışsa da çok yetersiz ve eleştirilerden kurtulma maksatlı görüyorum.
2
tltcnbk tltcnbk
Tamamen siyasi bir yapıt. Milletçe kendimizi avutma yontemimiz
ccc ccc
Kesinlikle
cayisallama
Yahu arkadaş nereden buldunuz bu firuze şeytanını... zaten bir haftayı zor zapt ediyoruz, bir de firuze denen bir şeytan çıktı. yemin ederim onun çıktığı dakikalarda kanalı değişiyorum... ne zaman onun rolü bitecek...
axit
Osmanlı'yı okudukça mutlu oluyorum.
Mimarisi, edebiyatı, sanatı, zanaatı, ordusu ve yönetimi gerçekten muazzam.
36 padişah arasında en nobran, en zeki padişahlar arasında ilk sıraya konuluyor. Bu dünya'da Eşref siyasetini layıkıyla yapan bir tek kişi vardır o' da sultan 2. Abdülhamid han'dır.
Her sahnesi, her bölümü fevkalade. Emekleriniz için teşekkür ederim. Sultan Abdülhamid hanı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
“Gün gelecek islam'ın hakikatleri ile yüzleşen İngilizler, tek din olan islam'ı seçecekler.
Sultan Abdülhamid han Hz.
aberi
Ulu Hakan Sultan II. Abdülhamid Han'ımızın iade-i itibar vakti. Kızıl Sultan yaftası ile uyuyan milletimizin gözünü açar inşallah bu dizi bir nebze olsa, Han'ımızın kızılla tek münasebet ancak bastonunu yere vurduğunda göğün girip kızılın çıkmasıdır. Roma'lılar, Bizansın kahpe torunları hep bundan korkmuştur. İstikamet Kızıl Elma, İstikamet Kudüs olacak inşallah, ömrüm yeter mi bilmem lakin, inşallah gelecek kuşaklar İslam'ın yeryüzünü o muhteşem şefkati ve merhametiyle tekrardan sarmasını görecek olmalarıdır inşallah.
axit
Abdülhamid han- milletim..
Tahsin paşa- aç evlâdım,
Mahmut paşa- affınıza mağruren.

Ahmet paşa- hakanım.
Halil hâlid- tahammülüm yok tatar?
Tatar- yok beyim..
Söğütlü- eyvallah dayı
Nadir bey- sesizlik sesizlik sesizlik

Bidar Sultan- siz müsterih olunuz.
Abdülkadir- git başımdan naime beceriksizin tekiyim ben naime.
Naime- ewt ama bende bende ekranda olmasam kimse çayını tazelemeye gidemiycek, ama yinede mal olmadığım anlamına gelmez abdülkadir..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches