emeklilikte yaşa takılanlar

cayisallama
Sosyal Medya üzerinden organize olup haklarını savunmak için Cumhurbaşkanlığı sarayını ziyaret eden Emeklilikte yaşa takılanlar bu sefer bir sonuç elde etmeyi amaçlıyor.
Türkiye'nin dört bir yanından gelen emeklilik mağdurları Beştepe Külliyesi önünde buluşup Cumhurbaşkanlığı sarayına girmek istedi. Saray görevlileri kalabalığın tamamını içeri alamayacaklarını bildirdikten sonra Emeklilikte yaşa takılanlar tarafından seçilen üç temsilci, tek tek imzalanan toplu dilekçeler ile birlikte Külliye yetkilileri ile görüşme sağladı.
Emeklilikte yaşa takılanlar grubu aynı zamanda basın açıklaması yaptı. Taleplerini basın aracılığıyla da duyurmaya çalıştılar.
Külliye ile görüşmeler sona erdikten sonra, Emeklilikte yaşa takılanlar grubu Ak Parti Ankara İl Başkanlığına doğru harekete geçti. Grup üyeleri kendi aralarında seçtikleri 3 temsilci ile İl başkanlığı ile görüşme yapıp, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanken verdiği sözü hatırlatıldı ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Başbakan Binali Yıldırım'a ulaştırılmak üzere tek tek imzalanmış dilekçeler teslim edildi.
Ak Parti Ankara İl Temsilciliği ile görüşmeler sona erdikten sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verilmek üzere toplu şekilde imzalanan tek dilekçe iki kuruma da verilmek üzere temsilcilere teslim edildi.
http://www.malayani.com/turkiye/emeklilikte-yasa-takilanlar-cumhurbaskanligi-sarayini-ziyaret-etti/.html
aberi
bu adamlardan haddinden fazla var türkiye de.

Benim akrabalardan biri de bu iş için yardırıp duruyor. Yok ankara da bu gün ak partiye gideceğiz yok cumhurbaşkanına dilekçe vereceğiz yok tv ye çıkacağız falan.

Daha geçen gün bir akraba, tokattan kalk ankaraya eylem var diye git. Hem maddi olarak giderleri büyük hem manevi olarak. Biri çıkıp demiyor ki ya arkadaş boşuna zırlamayın vermeyeceğiz yada tamam söz bu işi çözeceğiz. Her türlü bekleyişte ve bu bekleyiş bu insanları gereğinden fazla yıpratmış durumda.

Ak partiye gidiyorlar adamlar muhatap olmuyor, saraya gidiyorlar öyle usulen bi kaç dakika görüşüyor, chp ye gidiyorlar chp dinliyor heee tamam diyor. Tv ye çıkıyorlar tv öyle program dolsun diye güya yardımcı oluyor.

En sinir bozucu tarafı da, güya bir birlik kurmuşlar kendi adlarına, facebookta grup. Kurdukları gurup içerisinde kendileri yazıp kendileri okuyorlar. Aynı şekilde twitterda da etiket verip duruyorlar. Bu bizim ülkemizde sendikalaşma olayının olmadığının en güzel örneği belki de. Kesinlikle eleştri de kabul etmiyorlar.

Geçenlerde bu işler için uğraşan akarabaya dedim ki boşuna bekliyorsunuz. Öncelikle beklentinizi bi bitirip kendinize bir iş bulmanız gerekiyor. İşinizi buldunuz diyelim sonra normal hayatınıza devam edin. Bu işlerle uğraşmayın demiyorum ama ikinci planda olsun. Bu kadar üsteleyince olmuyor.

Şu facebook, twitter gibi saçma gruplardan da bi çık. Senin orada paylaştığın şey bi ay sonra o kadar gerilere gidiyor ki ne bir yetkili bakıyor ne biri okuyor. Kendin arasan bile bulamazsım.

Kendinize bir site kurun ve ora üzerinden yürütün bu çalışmayı. Bi ton halka açık site var. Onlardan biri üzerinde organize olun. Google da bişe aratınca facebook grup gelmiyor önüne. Mesela benim bu yazdığım yazı sizin gruplardan kaç bin kişi ise artık daha kıymetli. Yaz google a en önce bu gelecektir.

Öncelikli tavsiyem bir site üzerinde organize olmak. Geçen sene yazdığınız şey bile bi anda gelebilecek, görünebilecek olsun.

sonra bu gruplaşma olayını daha reel şekile getirmeniz lazım. Reelden kastım şu bi kahvehane kurup orada bekleyin demiyorum. Gidip eylem de yapmazsınız ki çoğu çalışıyor. Bir ekonomist, vergi hukuçusu bulun ve onlar bu işi mantıklı şekilde anlatsınlar. Haber bültenine çıksınlar. Her kafadan yazılacak şey yerine o adamın söylediği, yazdığı bilimsel açıklamayı paylaşın ve örnek gösterin. Diğer türlü ben şu tarihte başladım şu tarihte emekli olmam gerekiyordu ile başlayan cümlelerden artık kendileri bile sıkılmış durumda.

Burada bile sorunla ilgili bir paylaşım yok. neyse ben oluşturayım belki sesleri duyulur.



Sorunları neler peki bu adamların;

Ülkemizde emeklilik yaşı ile ilgili en radikal düzenleme 1999 yılında yapıldı. Bu tarihten önce kadınlar 38, erkekler ise 43 yaşında emekli olabiliyorlardı. Ancak bu yaşlarda emekli olmanın devlet bütçesini sıkıntıya düşürdüğü gerekçesiyle 1999'da çıkartılan 4447 sayılı Kanunla emeklilikte köklü bir değişikliğe gidildi.

Söz konusu Kanunla emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 olarak düzenlendi. Ancak 1999'dan önce işe girmiş olanlar için kademeli geçiş hükümleri kabul edildi. Örneğin; 1978 yılında ilk defa işe girmiş bir kişi 44 yaşında (25 yıl sigortalılık süresi ve 5000 gün prim ödenmesi şartıyla) emekli olabilir. Ya da 1996 yılında ilk defa işe girmiş bir kişinin 56 yaşında (25 yıl sigortalılık süresi ve 5825 gün prim ödenmesi şartıyla) emekli olabilmesi mümkün.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches