uber

Rıhtım
Efendi şoförlere ve kaliteli araçlara sahip taşıma şirketi. İstanbul'daki at hırsızı taksicilerden kurtulmanın, böylelikle halkın insan yerine konulup, turistin dolandırılmayacağı bir düzen oluşturulacağı için ülkeye katkı sağlayacak sistem. Fakat iktidar muhalefet el ele plaka rantı için taksici denen magandaları destekleyeceğinden ülkemize şans bulması zor.
cayisallama
Yakın arkadaşlarımdan birinin yaptığı meslek. Bu işi yapan o arkadaşım hala Türkiye de neden meşhur olmadı ona da şaşkınım doğrusu. O derece değişik bir vatandaş.

En son girdiği ithalat ihracat şirketinden de kovulmuş bu işe başlamıştı. Kovulma sebebi patrona abi demesiymiş

Uber işinde aylık 6-8 bin arası kazanıyorum dedi. Böylesi büyük bir pastayı devlet, taksici ve yıkayıp yağlayanlar kaçırmazlar. Bi taksi plakası 500 bin civarı minimum. Rant büyük.

Taksiciler uber şoförü döverek müthiş reklam yaptılar.
Türkiye de tutulur ve devam eder. Darısı diğer büyük şehirlere.
axit
İnsanların katledildiği gün Atatürk Hava Limanı'nda, taksicilerin 100 TL ile kapıyı açtığını ve "en yüksek parayı vereni alırım" dediğini unutmadık... sırf bu olay yeter ve artar bile.
angarali
Kimse taksicilere karışmasın. Turistleri kazıklasınlar. Bilmeyenleri kazıklasınlar. Yok ben kısa mesafe gitmem desinler. Üç kağıtçılığınıza engel olan olursa hemen ayaklanın. Bu ülkedeki en üçkağıtçı esnaf milleti taksiciler
piri fani
Taksiciler ile UBER kavgasında bence birçok kişi rekabet kavramı üzerinden hareketle UBER lehine fikir beyan ediyor. Ancak olayın bir de hukuk ve mülkiyet hakkı yönü var. Beğensek de beğenmesek de taksicilere yasa ile tanınmış bir hak var. Şehir içi yolcu taşımacılığı tekeli taksi plakası sahiplerine verilmiş. (Yani, UBER şehiriçi yolcu taşımacılığı yapamaz.) Bu hak nedeniyle bir rant ortaya çıkmış (taksi plakası) ve bugünkü taksi sahipleri bu kanuna dayanarak bir taksi plakasına 1,5 milyon tl ödemişler. UBER'in taksicilik yapmaya başlamasıyla tekel avantajları ve 1,5 milyon tl lik servetleri sıfırlanacak. Hukuk mevcut durumda UBER'in taksicilik yapmasına göz yumarak taksicilerin yasal haklarını korumuyor ve bu nedenle taksiciler de kaba güç kullanarak kendi haklarını korumaya çalışıyorlar. Bu da çok doğal.
Rekabetin artması güzel ancak bunun için önce kanunun değişmesi gerekiyor. Siyasi irade kanunu değiştirme riski almıyor (taksicilerin oyunu kaybedecek), hukuku da işletmiyor. Bu durumda ister istemez orman kanunu devreye giriyor.
Özetle bu tartışmada suçlanan taksiciler o kadar haksız değil. Bu tartışmada hedef taksiciler değil devletin uygulamaları olmalıdır. Geçmişte herhangi bir nedenle rekabeti engelleyen bir regülasyon yapılmış ve bu regülasyon rekabeti engelleyip tekelci rantlar yaratmış olabilir. Bence bu sorunun çözümü hem regülasyonun kaldırılması hem de regülasyonun kaldırılması ile ortaya çıkan yasal hak kayıplarının tazmin edilmesiyle mümkün olabilir.
issizmemur
şu sıralar özellikle istanbul'lu taksicilerin uğraştığı uygulama. Hizmet kaliteleri düşük olan taksicilere böyle bir alternatif olması oldukça önemli.
piri fani
yaşam hakları elinden alınan sürücüler. teker teker yakalnıyor ve arabaları bağlanıyor.

UBER sürücüleri, gittikleri boş arazide "Sn. Başkan halk UBER istiyor." yazarak eylem yaptı. Seslerini duyurmayı amaçlayan şoförler 100'den fazla araçla eylem yaptı. İşte o eylemden görüntüler...

mödo
Uber tarihin en büyük halka arzlarından biri olacak.

Uber Nisan ayında New York Borsasında halka arz işlemine hazırlanıyor. Şirketin işlem sırasında 120 milyar Dolar'dan değerlendirileceği belirtiliyor.

Araç çağırma girişimi Uber halka arzı için New York Borsasını tercih etti. Uber'in halka arzının tarihin en büyük beş halka arz işlemi arasına girmesi bekleniyor.

Uber hisselerinin Nisan ayında New York Borsasında işlem görmeye başlaması bekleniyor. Şirketin ilk değerlendirmesinin 120 milyar Dolar'dan olacağı tahmin ediliyor. Bu büyük ihtimalle yılın en büyük halka arzı olacak. Bu değerlendirme ile birlikte Uber'in en büyük beş halka arzdan birisi olmak için hisselerinin yüzde 16'sını satması gerekiyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches