Sayın maniacteam 18 yıllık iş hayatınıza saygı duyuyorum,her ne kadar ne iş yaptığınızı,kaç defa mülakat tecrubesi yaşadığınızı bilmesem de. Giriş cümlenizi beğenmedim.Anlattıklarınızın çoğuna katılsam da bende uyandırdığınız izlenim olumsuz oldu.
yukarıdaki yazı ile bizlere mülakattan çok münazarayı (karşıt fikirlerin çarpıştırılması) anlatmış oldunuz.
iş gücü talebinde bulunan kurumlar özel yada devlet olabilir,işe alım yapılacak pozisyonlar liyakat (tecrübe ve bilgi) gerektirebileceği gibi,yetiştirilmek üzere personel ihtiyacını karşılamak amaçlı da olabilir.
Ben mülakat konusunda üniversiteden yeni mezun olmuş 20 li yaşlarında tecrübesiz ve teorik bilgisi orta halli bir gencin yetiştirilmek üzere özel yada kamu kurumu mülakatından bahsetmek istemiştim.Yada en azından yazıma onların kulak vereceğini düşünmüştüm.
Sayın maniacteam'ın mülakat hakkındaki sözleri daha çok liyakatli kişilerin arandığı alt yapısı sağlam kimsenin katılacağı mülakatlar için geçerli olabilir.bu durumdaki bir insan da zaten mülakatta nasıl davranması gerektiğini bilir.
Dikkat!
Burası Türkiye ve işsizliğin yoğun yaşandığı bir yer.Dolayısı ile birçok insanın (özellikle yeni mezunların) işe çok ihtiyacı var.mülakatı yapanlara zaten CV ile kendiniz hakkında birçok bilgi veriyorsunuz.yani adamlar zaten sizi 3 aşşağı 5 yukarı biliyor.Torpiliniz yok ise, olmadığınız biriymiş gibi davranmayın ve aşırı özgüven patlaması yaşamayın sakın.Mülakat fırsatı yakalayan bir işsisizin mülakat esnasında efendim şeklinde hitap etmesi onun ezik olduğu yada işi yapamayacağı anlamına kesinlikle gelmez.ayrıca efendim kelimesi saygıyı ifade ettiği gibi sonundaki -im iyelik eki ile aideyeti ve samimiyeti ifade eder.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?