photoshopun dibini sıyırarak haber yapmak

dulcinea
Yapmaya kalkıştığı her haltı eline yüzüne bulaştıran yandaş medyanın yeni rezilliğidir.

Reza bey'i tutuklayan savcıya çamur atacaklardı, aptallıkları ortaya çıkınca haberi hemencecik kaldırdılar.

Bunlar, gazeteleri sadece kendi fikirdaşları okuyor sanıyor muhtemelen, kandırabileceklerini sanıyorlar. Fakat muhalif kesimin kendi fikirdaşları gibi akıl fukarası olmadığını unutuyorlar.
http://www.birgun.net/haber-detay/sabah-sarraf-icin-photoshop-u-abartti-yalan-haber-yayimladi-106986.html
spazmoldum
gezicilere özendilerse ..

o zamanlar hatırlıyorum da ne paylaşımlar yapılırdı:

mesela vodafone koşusundaki insanları, montajla gezici yapmışlardı ya da ne bileyim bir yere sıkışmış bir adamın fotoğrafını gezide olmuş gibi paylaşırlardı ..

bunun gibi yüzlercesi var belki ancak halk tv nin yaptığı daha da tuhaftı:

adamlar canlı yayında fransız konsolosluğu'nun önünü gösterirlerdi ve kimsecikler olmazdı .. aynı anda geçtikleri altyazıda ise; fransız konsolosluğu'nun önündeki kalabalıklardan ve protestolardan bahsederlerdi .. yani bu kadar körcesine, şuursuzca yayın yapan bir kanal vardı o zamanlar ..

çok güldüğüm bir paylaşım daha vardı: 3 gün mü diyordu yoksa 5 gün mü diyordu tam anımsamıyorum ancak gezi olayları devam ederse nato ülke yönetime el koyacakmış .. adamlar bunlara inanıyorlardı ve paylaşıyorlardı yahu ..

kifayetsiz muhterislerdi vesselam ..

neyse konuya gelelim .. sabah gibi bir gazeteye böyle bir montaj yakışmazdı zaten .. hatalarını anladıktan sonra haberi kaldırmaları isabet olmuş ..
kultabisi
sabah paçavrasının ilk vukuatı değildir. en muhteşem örneklerinden biri, kabataş saldırısıyla ilgili verdikleri photoshoplu haberdir: http://www.aktifhaber.com/sabahin-alay-konusu-olan-manseti-yalanlandi-1135934h.htm peki bu bir hata mıdır? tabii ki değil. 'hata' dediğimiz şey, içinde kasıt barındırmayan bir durumdur. gerek şimdi, gerekse de geçmişte yaptıkları örneklerin tamamında, bilerek, isteyerek ve hatta özene bezene yapılmış operasyonlardır. gerçi son derece amatörce olsalar da, sonuç değişmiyor. zira, haber alma kaynağı olarak, sabah ve avanesi gibi kaynakları kullananlar için yeterli algı oluşturulmuş oluyor. zira halkın önemli bir kısmı, bu tip mecralarda yayınlanan içeriklerin doğruluğunu başka bir kaynaktan kontrol etme gereği hissetmiyorlar (ne diyorduk bu duruma? dilimin ucunda ama... hah mankurtlaşmaktı sanırım bunun adı.).
üstteki entryde okuyunca aklıma geldi. misal gezi olaylarında da, neredeyse bire bir örnekler yaşanmıştı.
kontrol ettikleri medya aracılığıyla, kabataş'ta başörtülü bir kadına, yarı çıplak biçimde dolaşan yaklaşık 150 kişinin saldırıp üzerine işediklerini de bıkmadan usanmadan ve utanmadan aylar boyunca iddia etmiş ve verdiğim linkteki örnekte görüldüğü gibi, sahte haberlerle bunu ispatlamaya çalışmışlardı.
camide içki içildiğini söylemişlerdi. bereket versin, caminin imamı böyle bir şey olmadığını söylemişti. ha ama ne olmuştu devamında. imam bu dürüstlüğünün ödülünü, sürülerek almıştı.
tabii o dönemde, yaşananları havuz medyasından ve cemaat medyasından (o dönemde ayrışmalar ufaktan başlasa da henüz kopuş olmamıştı) takip edenler, yaşananları o pencereden görüyorlardı. belki de hiç görmüyorlardı. muhtemelen şimdi kapatılmasına bayram ettikleri stv'de, (gbkz:acımasız damadın bacanağına ettiği kötülük) isimli kıssalarla dolu programı seyretmekle meşgullerdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches