Maddi olarak, gelir olarak yoksun kişi. En alt düzeyde sadece temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek gücü olan insan.
/gorseller/yukle/images/cg4wtcrw0a.jpg
fakirlik
Köklü bir toplumsal ve küresel sorun. Aynı zamanda, çok boyutlu ve bulunduğu topluma kendini ait hisseden her bireyin; en azından farkındalık ve sorumluluk hissetmesini gerektiren bir mesele. Politika bazındaki meseleler her zaman tartışılır ama biraz sokağa inmek istiyorum. Komşuluk ilişkileri açısından çok kıymetli bir nokta var. \"Paylaşmak.\" Sadece maddi anlam taşıyan bir nokta değil. Manevi anlam taşıyan, iyi-kötü günde destek olmak, sağlık-eğitim ile ilgili konularda destek çıkmak, güleryüz ve dışlamama. \"Komşuluk hakkı\" diye tabir edilen mevzuda da yeri var. Yaptığınız harika yemeği, komşu çocuklarının halini düşünmeden götürmek oldukça eksik bir yaklaşım. Bir tabak paylaşmaktan kimse bir şey kaybetmez. İyilik paylaştıkça çoğalır. Biraz çevre bilinci, ufak bir gözlem ve anlama isteği ile yaklaşmak daha bir; insan olana yakışandır diye düşünüyorum. Maksat kimseyi suçlamak değildir, sadece bir hatırlatma isteğidir.
Orta direk ve altı
zekat diye bir kavramın olduğu islam dininde en fazla fakirin islam coğrafyasında olması bizim yüz karamızdır.
Fakirlik başa derttir. Aç bırakır açıkta bırakır.
Fakirlik başa derttir. Aç bırakır açıkta bırakır.
zengin malının zekatını düzgün verse ülkemizde fakirlik kalmaz, fakir de zengine düşman olmaz!
/gorseller/yukle/images/dadad.jpg
fakirlik, ecdadımızın alicenap olduğu gerçeğini, vehimlerle dolu dillerimize doladığımız bir kelimedir. fakirlik gerçeğinden ötürü hepimiz utanmalıyız ve suçluyuz.
geçenlerde dinlediğim yöresel bir parçada ''el alem gelir gezer yurdumu ben daha göremedim antalyayı bodrumu'' dedirttirmiştir. ozanın derdi büyük!
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?