28 haziran 2016 atatürk havalimanı patlaması

cayisallama
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda akşam saatlerinde 2 patlama meydana geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Bir terörist önce kalaşnikofla etrafını taradı. Sonra kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz var” dedi.

[http://onedio.com/haber/ataturk-havalimani-nda-patlama-bakan-bozdag-10-kisi-hayatini-kaybetti-718966 tık tık]
cayisallama
Hava alanında çalışan arkadaşlarım var. Üniversite grubundan gelen mesajlar ve fotoğraflar içimi o kadar acıttı ki anlatamam. Direk beraber oktutuğum arkadaşlarımda bir şey yok ancak bir iki gümrük muhafaza personeli geri kalan kısmın çoğunluğu polislerden oluşuyor şehitlerin.

Ölenlerin içerisinden sivil vatandaşlar da vardı resimlerden anladığım kadaryıla.

O kadar güvenli olmasına rağmen nasıl oldu bu iş diye sizin de aklınızda bir sürü soru varsa buna cevap olarak aldığım cevap şöyle;

3 ayrı noktada; otoparkta b ve c kapılarında olmuş patlamalar. Saldırganların b ve c kapılarına gittikleri kontrol noktasında x ray cihasıza silahlı saldırı ve el bombası saldırısı olmuş. 60 civarında yaralı olduğu biliniyor. bakırköy dr sadi konuk hastanesine sevk edilmiş çoğunluğu.


havalimanı tarafına istanbuldan akrabalarını görmek isteyenler havaalanına akın ediyorlar. Basın ekspres yolunu kullanılmaması için yetkililer uyarıyor. ambulansların yolu bu şekildeymiş. Ayrıca kızılaya kan bağışında bulunabilirsiniz. Kızılayın kendi sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. bu yazdılarım teyit edilmesi gerekir tabi.

Allah belasını versin.
zinzal
facebookta güvende olanlar kendilerinin güvende olduklarını yazmışlar. Çok moralimi bozuyor bu. Adam sultanbeylide güvende olduğunu bildiriyor bu problem ama daha büyük olan güvende olanları sayıyor hale gelişimiz. Allah sabır versin.

Teröre lanet olsun. Lanet olsun. Lanet olsun.
casper
valinin yaptığı açıklama ile ölü sayısının 28 olduğunu öğrendiğimiz patlama. yok bir canlı bomba vardı, yok önce insanlar tarandı, yok canlı bomba aslında 3müş tartışmalarına devam edelim biz. asıl görmemiz gerekeni görene kadar daha çok patlama olur bu ülkede.
elfirâşetüzzerka
bugün tramvayla sınavıma giderken yanımda bi kız oturmuştu, saatimin kulpu çıktığı için takamamış saati ona sormuştum. (u:sınava giderken yanıma telefon almıyorum) havaalanına gidiyordu, muhabbet falan ettik. fransa da yaşayan ailesinin yanına gidecekmiş. inşallah kız iyidir. daha 18 yaşında. bugün vefa da aklıma gelmişti ya yine bomba olsa ne yapardım diye. keşke aklımdan geçmeyeymiş. (u:şu sıralar aklımdan geçen başıma geliyor en iyisi düşünmeyeyim hiç bir şey)
elfirâşetüzzerka
(u:içimi acıttı az önceki entrym o sebeple sildim.)
Allah bunu yapanların, buna sebep olanların hepsini bildiği gibi yapsın! (u:yazar burada bela okur)
edit: hayır yani, kemer tokam yüzünden sıkıntı yaşatan, başörtü iğnelerime kadar güvenlik araması yapan havalimanına o bombayı nasıl soktular aklım almıyor arkadaş! ayakta mı uyumuşlar? YOKSA İÇLERİNDE ELEMANLARI MI VARDI?
gercektosunpasa
Bütün yakınları teyit ettikten sonra gitip yatanlardanım. Allah o acıları yaşayan ailelere sabırlar versin. Hastane köşelerinde aylarını geçireceklere Allah sabırlar versin, hastalara şifa versin.

Belki sorun en başından kaynaklıdır. Silah,bomba niye var. İnsan zihninde insan öldürmenin normal olması niye var. Oturup ağlamak istiyorum ya.
imschrolled
ilk olmayan ve yakın zamanda da son olmayacak gibi görünen olaylar zincirinin, vahim, üzücü ve dayanılmaz bir noktası daha. Allah rahmet eylesin, kalanlara da baş sağlığı dilerim. Son olsun son! Dayanılmıyor artık...

kim bundan nasıl nemalanıyor bilmiyorum. ama şu var ki, güvensizlik ortamı, şiddetin, şiddetin sonuçlarının normalleşmesi, sivil asker ayrımı yapmaksızın herkese bulaşması, ülkenin her sokağına ulaşması, kendini kabul ettirme çabası ile terörün maalesef bir süre daha nefes alacağı gerçeği duruyor elimizde.

bir zamanlar insanın burnunun kanamasının bile istenmediği güzel ülkemin geldiği dayanılmaz bir ağırlığın, yoksulluğun altına girdiği gerçeği. yani, açık değil mi? ülkemizin en öncelikli, en temelli, en sistemli sorunu, terör. bir zaman sonra bulunduğu durumdan çıkamayacak bir terör ülkesi olacağız. bu durum dallanıp budaklanmadan çok ciddi çalışmalar planlamalar ile her şeyi bir kenara bırakarak, birlik olarak, hep birlikte odaklanarak çözebiliriz, çözeriz. sen, ben yok. başlayalım bir yerden. konuşmak, tepki göstermek yetmiyor artık. bilinirlik, farkındalık aşamaları, yerini \"cehennem\" aşamasına bıraktı. ve tabi ki herkesi yakacak, kaçınılmaz son olarak.

terörün istediği bu tepki çekmek, bir şeyleri değiştirmek. bizim bunun tersini yaparak, onun değiştirmek istediklerini sağlamlaştırmak ve onu yok edecek bütün stratejileri ortaya koymamız gerekiyor. tabi ki üzüleceğiz, acımızı bileceğiz. ama artık bizim isteğimiz bir şeylerin değişmesi gerek !

daha neyi bekliyoruz, çözüm neyse, çözmek için? Bir çözüm yoksa, çözümü hesaplamak ve bir an önce uygulamak için. Terörün yerleşme çabasını kabullenmiyoruz. Bunu sürdürebilmek için de hangi yaptırımlar gerekiyorsa yapılmalı... Her gün bir patlama var, olmayan gün sıra dışı bir gün artık. Belli periyotlarla büyük hamlelerle de geliyorlar.

Birlik olalım, teröre karşı tek yürek. Diğer sorunları sonra da çözeriz. Ne olur, ilk rafa, ilk sıraya bunu alalım. 5 yıl mı, 10 yıl mı, ne yapılması gerekiyorsa, tüm gücümüzle yapalım. Terörsüz bir sabaha uyanalım. Belki, o zaman bir şeyleri hak ederiz.

#terörün kökünü kazıyalım.
spazmoldum
terör ile mücadelemiz aynen devam edecek denildiğine göre, pkk ile olan mücadelemizi bırakmamız için gerçekleştirilen bir terörist saldırıdır bu ..

kararlığımız aynen devam etmektedir denildiğine göre pkk yı bitirmekten başka çaremiz ve çıkarımız yoktur .. diğer türlü ülkemizin geleceğini ipotek altına alacaklar pkk ile ..

şehitlerimize Allah tan rahmet, kederli ailelere ve milletimize ise başsağlığı dilerim ..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches