28 haziran 2016 taksicilerin fırsatçılığı

zinzal
Not: Ekşiden bizzat çaldım.

Eğer doğruysa;
*
Bunun hesabı sorulmalıdır. Bu ayıp türkiyeye yeter. Bu evlerine ekmek götüren insanların gırtlaklarına patates tıkanmalıdır. Çoluğuna çocuğuna zıkkım yedirenler çocukları ve kültürleri ile birlikte kınanmalıdırlar. Bunun bir cezası olmalı. Bunun büyük bir cezası olmalı.

--- (gbkz: spoiler) ---

28 haziran 2016 atatürk havalimanı patlamasının ardından atatürk havalanında bulunan taksicilerin fırsattan istifade kişi başına 100 liradan ancak yolcu alıyorlarmış. evet, kişi başı!

bu olay unutulmasın. yağmacılık memleketin her tarafına işlemiş durumda.

belçika'daki terör saldırısında taksicilerin ve özel araçların gönüllü ve ücretsiz olarak insanları evlerine taşıdıklarını da hatırlatayım.

çok utanıyorum, çok utanıyorum.

kaynaklar: https://twitter.com/borzou/status/747907664001269764
https://twitter.com/ahmetakpolat/status/747907997322588160


--- (gbkz: spoiler) ---
Sugge
kursağınız haram doldu taştı. faziletin yüzüne tükürmek becerdiğiniz numaraların en başarılısı. yazık!
spazmoldum
acaba şunu mu düşünüyorlar: bir sürü insan var taksiye ihtiyacı olan .. en uzak mesafede oturanı bu kadar kişi arasından seçemem o yüzden ben 100 tl isteyeyim, uzak mesafeye gidecek olan yolcu da gocunmadan biner ya da kişi uzun süre taksi beklemek istemiyor ve hemen gitmek istiyor ise bu parayı verir ki bu zaten açıkca daha karlıdır taksici için ..

şunu düşünmüyorlardır herhalde: nasıl olsa bana muhtaçlar, 100 tl çekerim, parası olan biner .. ki bunlar havaalanına geldiklerine göre kesin paralı adamlardır, verirler, onlara dokunmaz .. ben de kolay yoldan çok para kazanmış olurum ..

bunların içinde elbette olması gereken bazı düşünceler yok .. mesela kul hakkına girer miyim böyle yaparsam ya da bu para helal olur mu bana .. eğer bu endişeler yoksa insan çok kolay çıkarcı olabiliyor .. hepimiz belki de böyleyiz .. taksiciler bu olayda bize bizi, kendimizi anlatmış olabilirler ..
cayisallama
Hiç mi şaşırmaz insan hiç. Hatta yazıyorum, o hengamede abi nereye gideceksin basınköy, beşyol, cennet cevabına yakın mesafeye gidemem de demişlerdir. Buna benzer bir sürü örnekleri var.

Türkiyede bu gün rum ve ermeni zanaatkarların, tüccarların, esnafların sayısının maximum seviyeden minimum seviyeye inmesinin nedeni bu adamlardır.

Kapalıçarşıda, doğubankta, hayyamda vb yerler ki istanbulun en güzel esnaflarının olduğu yerlerdir belki de. Esnaf kültürünün olduğu yerlerdir ancak o kültürün de içine etmiş durumdalar. Ustalarının ellerinden aldıkları meslekleri yapıyorlar bu elden alma durumu da yine bir fırsat halinde elde edilmiş.

Geçen iftara gidiyorum yetişemedim ezan okudu. Bi su alayım da içtikten sonra yavaş yavaş giderim dedim. Daha önce su aldığım yerlerden (0,50 tl) su istedim adam 1 tl dedi. Sebep ne peki ramazan, iftar açacak mecbur alacak.

Hepiniz haram yediniz. Şişecek o karınlarınız.
dulcinea
kimine hay günü, kimine pay günü derler bu gibi durumlar için.

böylesi haysiyetsizlik yorum yapmaya bile değmez.

elfirâşetüzzerka
(gbkz:ihtikar)a girer. (gbkz:haram)dır. o haram paraları çoluk çocuklarının kursaklarından nasıl geçirecekler bilemiyorum.
bi de milletimizin iyilikseverliği ile övünürüz. nerede benim insanlara yardım eden üzerine vazife bilen milletim? nerede benim zor durumda kalana yardım edeni Allah da mahşer günü zor durumdan kurtarır diyen Müslüman kardeşlerim? rezillik! yazıklar olsun!
(bkz: keçi can hayında kasap et hayında)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches