suriyeli hamile kadının tecavüz edilip öldürülmesi

aberi
kadın dondu. insanlığımdan utandım.

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde Suriye uyruklu 9 aylık hamile kadın, 10 aylık çocuğu ile kaçırıldı. Ormanlık alana götürülen genç kadın tecavüze uğradıktan sonra oğlu ile birlikte başları taşla ezilerek öldürüldü. Soruşturma sonrasında yakalanan B.K. ile C.K. suçlarını itiraf ederken, zanlıların birkaç gün önce tartıştıkları mesai arkadaşlarının fabrikada çalıştığı sırada evinin kapısını gece saatlerinde levye ile açarak karısını ve çocuğunu kaçırdıkları belirlendi.

devamını okumak için tıklayınız...
Rıhtım
Dün Midyat'ta otel havuzunda Suriyeli küçük bir çocuk Türk bir kadının (Mardin'in yerli arab'ı) fotoğraflarını çekerken kadın fark edip çocuğu çağırttı. telefonu alıp kayıtlarını sildi. Ardından Suriyeli erkeklerin zaman zaman Arapça bilmediğini düşünerek kendi aralarında sapkın konuşmalarına şahit olduğunu anlattı. (buradaki kadınlar lokum gibi vs. diyorlarmış.)

Şimdi buraya kadar anlattıklarım Suriyeli'lerden nefret etmek için yeterli mi? Cevap evet gibi görünse de bence toplumsal olarak hepsini sapık olarak addetmek ve galeyana getirecek ifadeleri paylaşıp durmak yanlış. Böyle olunca onlar her şeyi hak ediyor yaklaşımı oluyor. sonuç olarak başlıktaki olay sapık vatandaşa zihnen meşru geliyor.

Devlet Suriye'lerinin eğitim olayına acilen ciddi olarak ele almalı. Ne yapılabilir demeyin. Böyle başı boş bırakacağımıza almasaydık daha iyiydi. Suriye'de belki tecavüze uğramadan ölürdü en azından kadın. Onları Avrupa ile pazarlık da kullanmak da yanlış, onlar gitmek istiyor biz de Avrupa'ya gitmelerini istiyoruz. Öyleyse en azından bir kısmı gönderilmeli. Kalanlar acilen hazır para ve dilenmek yerine eğitime topluma kazandırılmalı. Sicil veya kayıt sistemi oluşturulup, suça karışanlar sınır dışı edilmeli.

DevleT politikası olarak bir hayır işi yapıldı. Gelinen nokta çok tehlikeli


cayisallama
cinsellik bir ihtiyaç. bu ihtiyaç herkeste var. bir insanda ne kadar fazla olursa olsun bu ihtiyaç bunu dışa vurması kişinin ahlaki durumuyla alakalıdır. Sadece ahlak ile de açıklanmaz. Bunun içerisinde şefkat ve sevgi ihtiyacı da vardır.

Bir insan da az da olsa merhamet duygusu varsa, karşı tarafa bunu yapmaz. bu ihtiyaç ne kadar ileri seviyede olursa olsun.

Bu insan müsveddesinin yaptığı şey ise ne ahlakla, ne merhamet ile ne sevgi ile bağdaşmıyor. bağdaşmak dediğim şey bu insanların içerisinde bu durumdan zerrecesi yok.

Bu sorun öncelikle anne ve baba sorunudur. Evlatlarınızı sevin,öpün ne olur. ahlaklı insan yetiştirin.

sonra toplum sorunudur. Cezaların caydırıcılığı olsun ne olur. bunu yapan insan yaptığının cezasını ağır bir şekilde çeksin.

insanınıza,mültecinize sahip çıkın. kimsesi yok zaten deyip yapmış adamlar. kimsesi olmayanın kimsesi olmanız lazım.

Bu durumda bile idama karşı olan biri olarak, bu insanlara ceza evinde ıslah olmuş ıslah olmaya çalışan insanlar tarafından ıslah edici uygulamalara göz yumun.

Ve bizim sorunumuzudur. Elimden bir şey gelmiyor. Ancak Allah belasını versin.
karakedisi
Olan hep kadınlara çocuklara oluyor. Ben kadınların çocukların alınmasına hiç karşı olmadım. Ama 18 50 yaş aralığındaki erkeklere hep karşıydım. Hala da karşıyım. Kendi ülkesini bırakıp kaçan adamdan benim ülkeme ne hayır dokunur. Ülkemin gencecik evlatları onlar kaçtı diye şehit olurken onlar burda yedikleri kaba sıçtılar. Bu olaya gelirsek bu nasıl bir sapkınlıktır? Bu kadar mı çükünüze düşkünsünüz? Ne ara bu kadar sapık oldunuz? Yapan kimdir nedir inşallah bulunur. Ama bulunsa da ne olur. Giden gitti. Biz de ülkecek bok yoluna gidiyoruz.
gercektosunpasa

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi'nde iki alçak, iki dinsiz kitapsız, bize sığınmış 7 aylık hamile Suriyeli kadını ve 10 aylık çocuğunu evininden zorla alıp ormana kaçırdılar. Hamile kadına tecavüz ettikten sonra onu ve 10 aylık çocuğunun başlarını taşla parçalayarak öldürdüler...
Suriyeli anne ve çocuğunun cenazesi cumartesi öğle namazında Adapazarı'nda kaldırılacak...
Sosyal medyada sabahtan akşama kadar Suriyeli nefreti pompalayan insancıllar soğudunuz mu bari.
zinzal
7 aylık hamile Suriyeli kadın,
10 aylık bebeğiyle kaçırıldı.
Tecavüz edildi.
Anne ve bebeği,
Başları taşla ezilerek öldürüldü.
Bunu yapan orospu çorabıdur.
ccc
tacizin,tecavüzün,insan katletmenin dili,dini,ırkı olmadığını bir kez daha gözler önüne seren acı olaydır.
suriyeli,türk,rus,ermeni,çerkez,boşnak vs...
yapılan orspu çocukluğu aynı,yaşanan acı aynı...
hangi şerefsizin evladı yapmışsa bunu bir an önce bulsunlar.
sonra halkın eline versinler.
ülkenin ağzına sıçtılar.
allah topunun belasını versin ya.
issiz adam
Suriyeli eş/baba için adalet nedir? O iki köpek 20 yıl yatınca benim içimdeki yangın bile sönmezken o babanın yüreği nasıl soğuyacak?

DHA ne pisliksiniz.
cayisallama
ciğerim yandı. bu gün sadece bu olayı düşünüpdurdum.


Son günlerde medya ve bazı sivil toplum kuruluşlarının eliyle artırılan Suriyeliler ve Türkler arasındaki gerilimin son kurbanı olan Mefta Emani Arrahman'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Milliyet gazetesinden Musa Kesler'in haberine göre; Sakarya'da tecavüz edildikten sonra 10 aylık bebeği ile birlikte öldürülen Suriyeli Mefta Emani Arrahman'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Otopsi raporuna göre Arrahman'ın kafası taş ile ezilmiş durumdaydı. Ayrıca boğazında sıkmadan kaynaklanan bere ve çürüklerin olduğu ve iç organlarında da tahribatın olduğu belirlendi. 9 aylık hamile olan kadının karnında da sopa izleri tespit edildi. Kadının karnındaki çocuğun bu darbeler sırasında öldüğü değerlendiriliyor. Arrahman'ın 10 aylık bebeğinin ise ağzı ve burnu kapatılmak suretiyle boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Arrahman'ın ve bebeğinin cenazelerini babası teslim aldı. Cenazenin Sakarya'da kılınacak namazdan sonra İdlib'e götürüleceği ve orada defnedileceği öğrendildi.
axit
Durum bu. Hikaye bu ancak bu şekilde bitmemeli.

BUNE LAN SIMDI

"Eşinden boşan, onunla ben evleneceğim"

Sakarya'da Suriyeli 9 aylık hamile kadınla 10 aylık bebeğinin vahşice katledildiği olayla ilgili olarak korkunç ayrıntılar ortaya çıktı.

GİRİŞ08.07.2017 07:33GÜNCEL

Sakarya'da Suriyeli 9 aylık hamile kadınla 10 aylık bebeğini vahşice katlettiklerini itiraf eden 2 zanlı, tutuklandı. Ailenin kapı komşusu Birol K. ile Cemal B.'nin olay günü otomobille kadının eşi Al-Rahmun'u da alıp işyerlerine gittikleri, kısa bir süre sonra işyerinden izinsiz ayrılarak talihsiz kadını ve bebeğini öldürdükleri ortaya çıktı. Birol K.'nın, Al-Rahmun'a “Eşinden boşan, ben evleneceğim. Sana bir miktar da para veririm” dediği ve ikili arasındaki tartışmanın da bu nedenle çıktığı iddia edildi. Aile, Birol K.'yı şikayet etmeye hazırlanıyordu.

1 yıl önce ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli Halid Al-Rahmun (27), 9 aylık hamile eşi Mefta Emani (20) ve 10 aylık bebeği Halaf'la birlikte Sakarya Kaynarca'da yaşamaya başladı.

Halid Al-Rahmun, aynı apartmanda oturan Birol K. (35) ve Cemal B.'yle (22) birlikte bir tavuk kesimhanesinde çalışıyordu.Birol K., Cemal B. ve Al-Rahmun arasında çarşamba günü tartışma yaşandı. Birol K.'nın, tartışmanın nedenini işverene “Al-Rahmun bizden daha çok çalışıyor” diye aktardığı iddia edildi.

"EŞİNDEN BOŞAN BEN EVLENECEĞİM"

Ancak ikili arasındaki kavgaya dönüşen tartışma konusunun çok çalışma değil, Al-Rahmun'un eşi Mefta Emani olduğu öğrenildi. İddiaya göre Birol K., Al-Rahmun'a “Eşinden boşan, onunla ben evleneceğim. Sana bir miktar da para veririm” dedi. Tartışmanın bu ahlaksız teklif üzerine yaşandığı iddia edildi.

ARDİYA DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİNDE BULUNDU

Birol K., tartışmalarına rağmen Al-Rahmun ve Cemal B.'yi perşembe günü gece vardiyasına kendi otomobiliyle götürdü. Birol K. ile Cemal B., gece 03.00'te gittikleri işten izin almadan saat 03.15'te ayrılıp Al-Rahmun'un evine gitti. İkili, levyeyle zorlayarak kapısını açtıkları evde 9 aylık hamile Mefta Emani Al-Rahmun'ı darp etti.

Kafasına levyeyle vurulan genç kadın bayıldı. Kadının 10 aylık oğlu Halaf'ı ağladığı için yakalanacaklarını düşünüp elle boğarak öldüren zanlılar, bebeğin cansız bedenini kucaklayıp baygın kadını da battaniyeye sararak ormanlık alana götürdü. Birol K. ve Cemal B., burada cinsel istismarda bulundukları kadını odunla dövüp başını taşla ezerek öldürdü. Kadınla bebeğinin cesedini ormanlık alana atan zanlılar, daha sonra evlerine döndü.

"HESABINI SORACAĞIZ"

Birol K. ve Cemal B.'yle tartışmasının ardından vardiya değişikliği talebinde bulunan Al-Rahmun, saat 07.00 sıralarında eşini doktor kontrolüne götürmek için eve gitti ve kapı kilidinin kırık olduğunu gördü. Evdeki kan lekesini de fark eden, eşi ve çocuğunu bulamayan Al-Rahmun, polise başvurup bir gün önce tartıştığı Birol K. ve Cemal B.'nin kendisini “Sen göreceksin, hesabını soracağız” diye tehdit ettiğini söyledi.

Al-Rahmun'un başvurusu üzerine harekete geçen güvenlik güç- leri, 2 zanlıyı gözaltına aldı. Evli ve 15 aylık bir çocuk babası Birol K. ile bekâr Cemal B., anne ve bebeğini öldürdüklerini itiraf etti. İfadeler üzerine, anne-oğulun cesetleri Topçu Mahallesi Dağyeniköyü civarındaki ormanlık alanda üstlerine çalı örtülmüş halde bulundu.

İNTİKAM İÇİN

Birol K. ile Cemal B. ise çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Zanlıların emniyetteki ifadelerinde, olayı tartıştıkları Al-Rahmun'dan intikam almak için gerçekleştirdiklerini, tecavüz ettikleri kadını kendilerini yakalatabileceği için öldürdüklerini söyledikleri öğrenildi. Cemal B.'nin, “Birol 'Cezaevine tekrar dönmek istemiyorum' deyince kadını kafasını taşla ezerek öldürdük” dediği belirtildi.

CİNSEL İSTİSMARDAN CEZAEVİNDE YATMIŞ

Cemal B.'nın yaşadığı Karaağaç Köyü'nün muhtarı Mehmet Elmacı, “Cemal'in arandığını öğrenince evine gittim, uyuyordu. Uyandırdım, 'Sen ne yapıyorsun evde?' diye sorduğumda 'Bugün izinliyim, çok kötüyüm' dedi. Sanki bonzai içmiş gibiydi. Birol ise evlenmeden önce ormanda engelli bir kadına cinsel istismarla suçlanmış ve tutuklanıp 5-6 yıl cezaevinde yatmıştı” diye konuştu.

LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürülüp sorgulanan şüpheliler, işlemlerinin ardından Kaynarca Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlıların getirildiğini duyan yaklaşık 300 kişi, adliyenin önünde toplandı. “İdam” sloganı atan ve adliyenin demir bahçe kapısını zorlayan kalabalığa polis copla müdahale etti, jandarma havaya uyarı ateşi açtı. Bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

ŞİKÂYETÇİ OLACAKLARDI

Acılı eş Halid Al-Rahmun, taziyeye gelenlere Birol K.'nın eşi Mefta Emani'yi takip ve taciz ettiğini, bu nedenle polise şikâyetçi olmaya hazırlandıklarını söyledi. Al-Rahmun ayrıca jandarmaya Suriye'deki akrabaları- nın öğrenmemesi için “Kesinlikle 'Tecavüz edilip öldürüldü' demeyin, 'Trafik kazasında öldü' diye söyleyin” dedi. Genç kadın ve bebeği, Suriye'nin İdlib kentinde toprağa verilecek.
2
imschrolled imschrolled
İnsanın kalbi dayanmıyor. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz. :(
axit axit
:(
karakedisi
Gebermelerini isterdim ama İdam çözüm değil. Ölüm temizlik kurtuluş. En mantıklı çözüm hadım edilmeleri. Hayvanlar üzerinde yapılan testlerin bunlar üzerinde yapılması. Bı boka yarasınlar.
imschrolled
insanın canını yakan üzücü olay. insanlar nasıl böyle zihniyetlere sahip olabiliyor, bürünebiliyor. Zorbalık, tehdit, baskı, zulüm... Güçsüz, savunmasız ve zaten vatansız insanlar... bir şeyleri yanlış yapıyoruz, bir şey doğru gitmiyor. acılar durmuyor ve artıyor... Bir şeyler yapılmalı, toplumla ilgili ciddi çalışmalar yapılmalı. Nerede bizim güzel ahlakımız? Allah'ım sen mazlumlara yardım et...
elfirâşetüzzerka
Hani biz ensardık.
Muhacir kardeşlerimize böyle mi muamele edecektik. Muhacir demek peygamber emaneti demek. Ülkemizin,Türklüğümüzün, müslümanlığımızın, misafirperver ve ecdadımızın adını batırdık resmen. Zulmün, Vahşetin ırkı olmaz. Bu utançta bize yeter!
abuzeroklava
Suriyeli mazlumun kocası cenazeleri alıp gidecek, dönmeyecekmiş.
"Onlarin hayat ve namusunu korumak için gelmiştim, gerek kalmadı." demiş.
Ve,

Gittiler...
Suriye'ye İdlip'e gittiler.
Plajlarınız Parklarınız size kaldı...
İnsan olanların yüreğini kanatarak gittiler!



1
imschrolled imschrolled
Şu 2. kare çok derin bir fotoğraf. Bir filmin son karesi gibi. Tabela, aracın ne olduğu, aracın içinde olanlar, o araca gelene kadar olanlar... ve maalesef gerçek... :(
piri fani
Cenazeleri alıp gideceğim, dönmeyeceğim.
Onların hayat ve namusunu korumak için gelmiştim, gerek kalmadı.
• Suriyeli Baba

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches