avrasya tüneli

bobiler
tayyip bey bu tüneli açarken şöyle demişti;
avrasya tüneli doğal afetlerde,sellerde halkımızın sığınacağı bir liman olacaktır.

ne mi oldu? su basması sonucu ulaşıma kapatıldı.
zinzal
anket amacından sapmıştır diye açıklama yapmış ulaştırma bakanı. Atatürk ismini koymak istemediler ondan bu açıklama.
gercektosunpasa
Aslında çok daha yenilikçi bir şey bekliyorlardı ancak böyle bişe gelmeyince vazgeçtiler. Aşık veysel deseydi millet tek bir çatı olsaydı da koyulsaydı. neşet ertaş ta olurdu belki.
abuzeroklava
çocuğun adı koyulunca bütün sülale ortak olurmuş. Sülale de yetmez doğumu yaptıran doktor ve hemşire de ortak olurmuş. Bu yapılan şeylerde aynı şekilde.

Her iktidar kendi yaptığı şeyi kendisi gibi olmayan birinin ismini vermesi düşünülemez.

O köprünün adı Abdulhamid han olacak, şimdilerde yapılan oylamalar falan göz boyamak için.

Plastantia
inci sözlükte adının Atatürk olması ile ilgili bir öneride bulunmuşlar. ayrıca entry sahibi yazar bunu bir kampanya olarak diğer kullanıcılara sunmuş. gelen yorumlardan biri şöyleydi sanırım..
*panpa şimdi bu hem alkol alıp hemde atatürk'e alkolikti falan diye sayıp söven huur çocukları oradan geçerken aouuv atatürk'ün içinden geçtim demez mi? bir sürü iğrenç espri yaparlar. o yüzden olmasın.

başka bir enty de tayyip erdoğan olması yönündeydi. yukarıdaki sebepten dolayı..

o yüzden zorlamamak lazım bence hem ülke olarak bu isim verme takıntısını anlamış değilim. boğaziçi köprüsü mesela gayet doğal bir şekilde takıntısız verilmiş bir isim gibi geliyordu bana. onu da değiştirdiler.
gruda
Herkes bi isim öneriyor.

Avrasya tüneline isim aranıyormuş, benim fikrim şu; Sırpsındığı Geçidi olsun. 1364 yılında meydana gelen Sırp Sındığı Savaşı’nın sonuçları kısaca şu şekilde özetlenebilir:

1. Savaşı kazanan Osmanlı Devleti 1365 yılında Edirne’yi başkent yapmıştır.

2. Macarlar Balkanlar’daki hâkimiyetlerini kaybetmişlerdir.

3. Osmanlı Devleti’nin ilerleyişi karşısında Bulgarlar 1369 yılında Osmanlı Devleti’nin himayesini kabul ederek Osmanlı egemenliğini tanımışlardır. Bulgarlar Osmanlı Devleti’ne vergi ödemeyi kabul etmişlerdir.

4. 1367 yılına kadar Trakya’nın fethi tamamlanmıştır.

5. 1371 yılında yapılan Çirmen savaşı ile Osmanlı Devleti Sırpları yenerek Makedonya’nın yolları Osmanlı Devleti’ne açılmıştır. 1374 yılına kadar ardı ardına yapılan savaşlar neticesinde Sırplar Osmanlı Devleti’nin egemenliğini tanımışlardır.

Sırp Sındığı savaşının Türk tarihindeki önemi Osmanlı Devleti’ne karşı yapılan ilk Haçlı ordusu seferinin olması, Başkentin Edirne’ye taşınması ve Makedonya kapılarının Osmanlı Devleti’ne açılmasıdır.
cayisallama
temeli 26 Şubat 2011 tarihinde atılan Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından Kazlıçeşme-Göztepe güzergahında bir karayolu tüneli ve bağlantı yolları ile birbirine bağlayan tünel.

2. abdulhamit hanın düşüncesiydi, hayaliydi. Bu gün kimin ismini verelim diye nabız yokluyorlar. Nabza gerek yok kanımca. Abdulhamit han olmalı. Anket adresihttp://anket.udhb.gov.tr/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches