karamanda 45 erkek öğrenciye tecavüz

0 /
dulcinea
\"karaman'da bir öğretmenin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği iddia edildi. (gbkz:karaman anadolu imam hatip ve imam hatip lisesi mezunları ve mensupları derneği) (kaimder) ve (gbkz:ensar vakfı)'nın kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz eden öğretmen ise tutuklandı.\"

Savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı almış.

(gbkz:Ensar vakfı)'nın arkasında kimin olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

O inanıyor numarası yaptığınız allah hepinizin belasını versin.

[http://www.birgun.net/haber-detay/karaman-da-45-erkek-ogrenciye-tecavuz-106150.html tık tık]
cayisallama
haberi okudum bir gün gazetesinden. Karaman'ın yerel gazetelerine baktım bu konuyla ilgili herhangi bir haber yok. Eğer haberi yapan kişinin söyledikleri doğru ise haberci için büyük mü büyük bir başarı takdir ederim, hatta gerçekleri su üstüne çıkardığı için gıyabında elini bile öperim.
Yok değilse dünden beri en fazla okunan haber bu ve bunu haber için yapmışsa ve attığı çamursa söyleyeceklerim çok ağır olacak ve en az o adı öğretmen olan kadar yargılanmalı.

Bu tarz şeyler ülkemizde yapılıyorsa (netleştikten sonrası için) bizim şapkayı önümüze alıp düşünme zamanımız değil bu işlere bir son verme zamanımızın geldiği aşikar. Bunun caydırıcılığı için hukuki düzenleme mi yapılıyor, gayri resmi hukuk mu düzenliyor düzenleyene açık destek veririm şahsi olarak.

Not: Suçun, pisliğin, şerefsizliğin dini, dili, insanlığı olmaz.
elfirâşetüzzerka
iddia edildi denmiş, yani henüz bi netlik yok.
şayet eğer doğru ise allah bunu yapanların binbir türlü belasını versin, benim inandığım allah adildir. cezalarını verecektir de. biz esas adaletin işleyeceği hesap gününe inanmış insanlarız.
eğer doğru değil de asparagas ya da iftira ise, bunu da yapanların belasını verecek.
eğer yapılmışsa şeriate göre bu kişilerin katli vaciptir. Gebertin gitsin. Cenaze namazları bile kılınmaz böyle iğrençlikler yapanların. Fakat bu olayı islamla, dindarlıkla bağdaştırmaya çalışmak, hacı hoca takımı böyle yapıyor demek, sadece olaylar üzerinden islama hakaret etmektir.
--- (gbkz: spoiler) ---

ben müslümanım (u:elhamdülillah)
islam mükemmel, ama ben değilim.
eğer bir hata yaparsam beni yargıla, dinimi değil!

--- (gbkz: spoiler) ---
Son söz: şeriat sen ne güzel şeysin. Gelsen de kurtulsak
abuzeroklava
Ensar vakfından konuyla ilgili açıklama;

--- (gbkz: spoiler) ---

Karaman’da, Milli Eğitim’de sınıf öğretmeni olarak görev yapan bir kişinin, bazı öğrencilere yönelik cinsel istismar suçunu işlediği iddiaları üzerine üzerinde gizlilik kararı olan hukuki bir süreç başlamıştır.

Olayın basında ve sosyal medyada yer bulmasıyla suç isnad edilen kişi üzerinden ve bir takım gerçek dışı ifadelerle konu Ensar Vakfı’nı karalama kampanyasına dönüştürülmüştür. Öncelikle bilinmelidir ki olayın faili olarak zikredilen kişinin vakfımızla üyelik dâhil hiçbir irtibatı bulunmamaktadır.Yalnızca 2013 yılında 5 aylık bir süre için gönüllü olarak vakfımız şube merkezinde etüt öğretmenliği görevinde bulunmuş ve o tarihten sonra Ensar Vakfı’nın hiçbir çalışmasında yer almamıştır. Şu aşamadaüzerinde gizlilik kararı olan dosyadaiddia edilen eylemlerle ilgili Vakfımızı irtibatlandıracak bir bilgiye sahip bulunmamaktayız.

Ayrıca suçun şahsiliği ilkesi göz ardı edilerek bir kişi üzerinden yüzbinlerce gönüllüsü olan bir kurumun ve düşüncenin hedef gösterilmek suretiyle iftiralara maruz bırakılması isnat edilen suça ortak olmaktır. Bu iftiraları atanların amacının çocukların istismar edilmesini kınamak değil, inanan insanları itibarsızlaştırmaya çalışmak olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Ensar Vakfı, 37 yıldır bursları, yurt imkânları, ihtisas merkezleri ve yayınları ile ülkemizin dört bir köşesinde vakıf hizmeti sunan, insana hizmet şiarıyla yola çıkmış ve bu hizmetin ifâsını insanı her daim değerli gören bir anlayışla yerine getirmiş bir vakıftır.

Bu türden bir olayın şüyuunun bile Ensar Vakfı’nın tüm birimleri, tüm üyeleri ve her şeyden önce vakfımızın 37 yıllık muteber geçmişi için kabul edilemez, üstü örtülemez ve peşi bırakılamaz bir olay olduğu herkesçe bilinmelidir. Failin hakkındaki söz konusu iddiaların gerçek çıkması halinde hak ettiği en ağır cezayı alması için gereken mücadeleyi vereceğiz.

Değerli halkımızın konunun üstüne gidilmesine ilişkin hiçbir endişe taşımamasını, vakıf olarak yaşanan mağduriyeti hepimizin hissettiğini ve tüm gelişmeleri birinci kaynaktan duyuracağımızı, adaletin tecelli edeceğine dair inancımızla birlikte bilinmesini isteriz.

Bu çirkin hadiseyi kendileri ve siyasi görüşleri için bir fırsata çevirmek isteyenler, Ensar Vakfı'na, yöneticilerine, bağışçılarına ve Ensar camiasına yönelik ahlaksızca bir linç kampanyası başlatmışlardır. Bu iğrenç olayı kullanarak Vakfımızın adını karalamaya çalışan, itibar suikastı için tüm çirkefliklerini ortaya saçan kötü niyetli kişi ve gruplara yönelik hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Önümüze ne tür engeller çıkarsa çıksın değerlerine bağlı bir nesil yetişmesi için hız kesmeksizin daha çok çalışacağız

Kamuoyuna saygılarımızla arz olunur.

--- (gbkz: spoiler) ---
Tahinlipekmez
İddia edildi deniyor da hastaneden verilen rapor da mı iddia bilimsel bir geçerliliği var..
Bu ülkede aslında kadın, erkek, çocuk,yaşlı,hayvan her şey olmak zor.. Ne kolay onu bilemedim..
venüs
iddia demişler vurgulaya vurgulaya. Hani evet hak verecek gibi oluyorum bir an, bu iddia diyen tiplerin yazıları ya da destekledikleri güruh geliyor aklıma. en basitinden ergenekon yahut balyoz davalarında denilenler. bir de şu aynı olay bırakın 45 i 1 çocuk için çydd ya da tev'e bağlı bir yerde gerçekleşseydi böylesine vicdanlı olurlar mıydı?
Suçun bireyselliği filan denmiş dernek açıklamasında hep dikkat ederler zaten suçun bireyselliğine.
şimdi bu haber hakkında yayın yasağı konuldu, sanırım bu tip bir olayda ki ilk yayın yasağı. 45 i bilemeyiz ama 10 erkek çocuğu tecavüz raporunu almış. bak 8'di 10 oldu rapor alan sayısı. şimdi bu fiili işleyen deyyus bunu kendi evinde yapmamış, çocuğun evinde yapmamış okulda zaten yapamaz bu deyyus bu şerefsizliği nerede yapmış? bu deyyus bunca çocuğa hallenirken kimse bakmamış mı duymamış mı?
9-10 yaşındaki çocuğun böyle yerlerde ne işi var? devletin kendi kurum kuruluşları var, her ilçede nerdeyse her köyde.
bak sapıklık düzeyi gittikçe artıyor güzel kardeşim, kadın sokakta gezmesin, sokakta gezen kadına tecavüz ederler, hamile kadın dolaşmasın, mini giyene tecavüz ederler, o saatte ne işi varmışlardan level atlanıyor ülkede çocuk lan çocuk, kız çocukları erkek çocukları da ayırd etmeden hemde. sen 30 yaşındaki kadının giyeceğine rahatlıkla karışabiliyorsun, kendine hak görüyorsun, mini etek giyerse ahlakım bozulur diyecek kadar sapıtmışsın ama bu tip olayları es geçiyorsun.
biride islam dinini karıştırmış, kafa süper tecavüz diyoruz çocuğa tecavüz...islamı sen karıştırma asıl kalkan yapmak için.
biri de basında çıkmamış demiş tabi ya adı geçen malum vakfın adını geçirir havuz medyası tabi. zaten yayın yasağıda geldi. haberden bahsedebilirsiniz vakfın adı geçmesin yeter.
dulcinea
\"İddia\" diyenlere gelsin.

[http://www.birgun.net/haber-detay/karaman-daki-tecavuz-skandalinda-yeni-gelisme-350-yil-hapis-ensar-vakfi-na-denetleme-106483.html buradan]
elfirâşetüzzerka
o kadar sözden sadece iddia edilmiş olma ihtimali kısmının görüp cımbızlanması ne kadar yanlı bir bakış açısına sahip olunduğunu açıkça gösteriyor.
komik bir bakış açısı. bu tavırlara çok gülüyorum.
o kişileri-ki kişi bile denmez canileri- savunan bir sözüme rastlamışsanız iddia kelimeme takılıp kalabilrsiniz.
vakfa gelince, fatihteki ensar vakfı açık kapalı sağcı solcu müslüman kafir demeden her kesimden insana ücretsiz yemek veriyor. yurtlarında kalırken dini bilgiilerinizi sorgulamıyorlar. vakıf başkanı olsaydı, vakfın adının katılmasını pek ala anlayabilirdim. böyle bir olay üzerinden söz konusu vakfı eleştiremezsiniz, tecavüz eden adam vakıfta geçici bir süre çalışmış. başörtülülere böcek muamelesi yapan, yaralıyken hastaneye bile almayan türkan saylanın ışık evlerinde yetiştirip subaylarla aralarını yapıp devlete ajan olarak yetiştirdiği kızlar, pkklı teröristlere verdiği burslar geldi aklıma. ona toz konduramayanlar, burada vakfın yanından geçmiş bir insan dışı varlık yüzünden tüm vakfa iftira atıyor.
kultabisi
herhangi bir topluluktaki, herhangi bir insanın yaptığı iyi ya da kötü bir fiilin, topluluğun tamamına mal edilmesine ahlaken de, fikren de karşıyım.
bu sapığın sapıklığını, adı geçen vakıftaki herhangi bir yetkili ya da yetkisiz çalışanın bilmesine rağmen bilmezden gelmiş olabileceğine ihtimal vermiyorum. bırakın bilmeyi, şüphelenilmiş olsa bile, bir saniye bile tahammül edilmeyeceğinden de eminim.
bu tür olaylar, toplumun her zümresinde, her cemaatte, her inisiyatif içinde gerçekleşebilir.
benim derdim bu sapığın adı geçen vakfın içinden çıkmış olması değil.
benim derdim bu olayın ortaya çıkmasının üzerinden, kişilerin bu olaya ve vakfa yaklaşımında gösterdikleri omurgasızlık.
'kardeşim suç kişiseldir. bunu neden vakıfla ilişkilendiriyorsunuz?' deyip, aynı paragraf içinde 'filanca vakıfta da fahişe olarak yetiştirdikleri ajanları tsk içine yerleştiriyorlardı. teröristlere burs veriyorlardı.' gibi, mide bulandırıcı bir üslubu kullanmayı kendinde hak görebilen zavallıların, islamiyeti savunmaya çalışmalarını gördükçe, kan beynime sıçrıyor.
hakkaten diyorum, zekasını nefes alıp vermek, beslenmek ve biyolojik ihtiyaçlarını gidermek dışındaki şeyler için de kullanabilecek kapasitesi olan herhangi biri, savunduğunu sandığı değerlere bu kadar zarar verdiğinin farkında nasıl olmaz?..
cayisallama
Öncelikle haberin doğru olmamasını çok ama çok istemiştim. Evet doğruymuş.

Bu konuyu kaç gündür araştırıyorum. Yapan kişi kimdir nedir diye, nasıl bir psikolojisi vardır, bunu 45 kişiye nasıl yaptı, taciz mi tecevüz mü askıntılık mı diye? Bu kısmının çok önemi yok tabi.

Bu ve buna benzer vakıflar türkiye için büyük ihtiyaç, hizmetleri yaptıkları takdire şayan bu olayın vakfa mal edilmemesi taraftarıyım.

(gbkz:ama)...

Öncelikle yapılması gerekenler en azından;

- 45 kişiye bunu bu adam nasıl yaptı? Bir iki kişiye yaparsınız anlarım ama 45 kişi resmen sektör oluşmuş bunun açıklaması nedir bu vakıf acilen bunu açıklığa kavuşturmalıdır.
-Bu kişi için suç duyurusu ve gereken en ağır ceza verilmelidir ve bunlar şeffaf bir biçimde yapılmalıdır.
-Bu olayın geçtiği ev,mesken neyse buralardan sorumlu bütün kişiler tutuklanmalı ve sorgulanmalıdır.
-Vakfın içerisinde denetim mekanizmasının tamamı tutuklanıp sorgulanmalı ve gerekli ceza verilmelidir.
-Vakfı denetleyen devlet kurumları, son denetleyen müfettişlerin raporları incelenmeli ve olumlu rapor veren müfettişler sorgulanmalı ve haklarında gereken işlem yapılmalı minimum görevden alınmalı.
-Buna benzer bütün vakıflar denetlenmeli ve bütün çocuklar ve aileleri dinlenmeli ve gereken bütün işlemler yapılmalı.
-Çocukların hepsi teker teker dinlenmeli ve bunu neden açıklığa kavuşturmadıkları sorulmalı ve bu rezaleti hukukçuların yanı sıra devletin en kıymetli psikologları gözden geçirmelidir.
-Aileler dinlenmeli ve haberi olan aileler tutuklanmalı ve failden daha ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır.
-Bu tarz adamları taksim meydanında sallandıracaksınla bitmez bu olay bu organizasyondaki herkese gereken ceza verilmeden hiç bir caydırıcılığı olmaz.
-Kişi derhal hadım edilmelidir.
-Güvenlik kameralarından adamın yaptığı her şey incelenmeli yoksa vakfın o ve kamera olmayan bütün şubeleri kapatılmalıdır.
- Vakfın başkanının çıkıp derhal özür dilemesi gerekmektedir.
- Ramazanoğlu'nun acilen özür dileyip görevi devretmesi gerekir.


şunları anlamakta oldukça zorluk çekiyorum.

-Dinden diyanetten bahsede bir insan bunu nasıl yapar? (Münafıklık diye bir şeyin olduğun farkındayım)
-Müslümanım diyen bir adam bunu nasıl yapar? Her Allah diyeni adam mı sanıyoruz nedir? Böyle pislik ömrümde görmedim.
-Vakıf içerisine öğretmen alınırken ne kadar denetim yapılıyor ne kadar araştırılıyor?
-Vakıf içerisinde aynı şekilde olan daha ne kadar öğretmen var acaba. Bunun detaylı çalışması yapılıyor mu?
-Hem cinse olan meyil ile çocuklara yapılan bu şey aynı şey mi? Bu bir hastalık mı ve bunun bir tedavisi var mı? Bu tarz meyli olan insanların tespiti mümkün müdür? Mümkünse acilen bütün vakıf, kurum, okullarda bu tedbirler alınmalı, alınacak mı?

Midem kaldırmıyor artık. allah bin türlü belanı versin muharrem büyüktürk.
cayisallama
Bu gün bu duruşmayı bizzatihi takip eden bir avukat arkadaşımın ağzından detaylı olarak dinledim. Dinlerken tüylerim ürperdi. Dinlediğim kişiyi az tarif etmem gerekirse bilime dayalı, vicdanlı, adaleti çoğunlukla savunmuş, bu olayın yaşandığı yere görüş olarak çok uzak olmayan (yakın da değil) biri.

Sorularım;
1-Abi bir değil iki değil 45 kişi diyorlar? Bu nedir? Hadi bir iki olsa bi şekilde anlam verilebilir çocuklar korktu diye ama 45 adam bildiğin şirketleşmiş?
2- Bu adamın duyduğu bu arzu istek bizim kadınlara (cinsiyetim erkek) duyduğumuz gibi bir durum mu? bu bir hastalık mı? Erkeğin erkeğe kadının kadına duymasından farklı bir durum mu? Eşcinseller bu duruma ne diyor?
3- Vakfın etkilenmesi, vakfın denetim mekanizmasının durumu bu kadar vahim mi?
4- Vakıfa yakın olan insanlar ve iktidara yakın olan insanlar neden alttan almıyorlar ve vakfa saldırıymış gibi direk tepki veriyorlar?
5-Bu adam gibi kaç kişi var? Bunun tesbiti ceza alan adam yargılanırken bilir kişi raporunda var mı? Mümkün mü?

6- Çocuklar bunu neden ailelerine söylememiş? ve buna benzer bir sürü soru.

7- ilk duruşmadan alınan karar ve hapis cezası nedir?

Cevaplar (İstediğim sorudan başlamayacağım)

1- Olayın aslı şu. Bu adama tam bir pislik tam bir mahlukat. İşlediği çok büyük bir suç. Öncelikle 45 kişi değil 10-15 kişi civarında. (sanırım bu sayı direk tecavüz sayısı). Ensar vakfının kendi yurdunun içerisinde gelişmemiş olaylarının çoğu. Hatta belki hiç yoktur yurdun içerisinde direk gelişen. Adam yurda hoca olarak başlıyor. Oradan gözüne bir kaç çocuk kestiriyor kişilik olarak zayıf ve kullanabileceği cinsten. Bi kaç ay sonra başka bir yurda tayin aldırıyor kendini gittiği başka yurda o çocukları da aldırıyor. Bu duruma aileler çocuklar hocasını seviyor ondan geçti gözüyle bakıyor. Sonra kendine bir ev tutuyor karaman da. Çocuklar oraya derse gidiyor ilk başlarda önceki yurttan getirdiklerini orada infal ediyor. Sonra yine başka bir yurda tayin aldırıyor gelmeden önceki yurttan yine aynı şekilde yapıyor ve olayın basit bir biçimde ortaya çıkmasını engelliyor.
Görüş olarak iktidar partisinin görüşünde olup olmadığı muallak. Görüşü de önemli değil yaptığı şeyin yanında ama iktidar partisini ve vakfı görüş olarak muazzam şekilde yansıtıyor ve sahiplendiğini her mecrada öne çıkarıyor. Örneğin çanakkale programını almak için uğraşıyor mesela. SAyı 45 falan değil daha az ama taciz olarak tam bir sayı yok belki daha fazladır. 45 göstermelik bir rakam. taciz belik 70 tir ama tecavüz olayı sanırım belli.

2-Bu konuyla ilgili bilgim yok. Eşcinseller duruma normal karşı cinse ilgi duyanlardan daha sert bakıyormuş. Erkeğin kadına kadının erkeğe duyduğu ilgi normal ve iç güdüsel. Bir kalça erkeği hareketlendirebilir ama bunun durum anladığım kadaryıla bir tramva ya küçükken başına geldi ya da kendi kendine oluşturdu. Muhtemelen başına geldi küçükken o da onun yansımasını yapıyor. Psikologa sormak lazım.

3-Vakfın bu durumdan haberi yok ilk başlarda hatta gazeteci ortaya çıkarana kadar. Sağ cenahta bu durumlar hiç ihtimal dahilinde bile değildir. Bu durumdan kimseden şüphelenmez bile adamlar burada haklı belki vakıf olarak ama hataları olay ortaya çıkınca medyadan kaçmaları çok ama çok büyük hata. Bu hata yetmezmiş gibi vakfın karizması çökmesin diye aldıkları destekte (siyasi veya kişiler) başka bir hata. Sorunun çözümünü engelliyor. Denetim mekanizması çokta iyi işlemiyormuş demek ki. Ayrıca olay adamın tuttuğu evde geçmiş çoğunlukla ve anlama şansları çok düşük ayrıca çocukların itirafları olmayınca üzerine düşmemişler. Adamın evinden bile haberleri yokmuş sanırım.

4- olayı ortaya çıkaran habercinin yavş...lığından kaynaklı durum azcık. Gazeteler bizim ülkemizde siyasi parti savunucuları, ideolojilere hizmet amacı taşıyan sloganlar olduğu için diğer tarafın tepki alması normal. Bu ve buna benzer kavgalar bitmez. Gazeteci mükemmel bir hayra vesile olmuş ve bir pislik ortaya çıkmış ama bu gazeteci iktidara olayı mal edince ve diğer siyasi partiler destek verince aynı vakfın tabanı ve çoğunlunun dahil olduğu parti bizim mahallenin çocuğunu dövüyorlar diye adamı ve suçunu unutup vakfı korumaya çalışıyorlar. Bu anlam verilemez bir durum ve kattiyen doğru değil. Vakıf itibar mı kaybedecek kaybetsin abi. Bu olay içerisinde gerçekleşmişse varsın kaybetsin. Bu büyük bir utanç bunun hiç bir savunması olamaz. Karşı taraf kişiyi bırakıp vakfa saldırsa bile bu böyle olması gerekiyor. Hata var hemde çok.
Diğer taraf açısından ise diyecek tek şey var edep ya hu! Problem olan şey ise olayın mağdurlarından çok iki tarafın kavga ederken malzemeye konu olmuş garipleri umursamamaları ve ensar vakfını konuşmaları. Çocuklar ve durumları, ailelerinin durumları mevzu bahis bile değil.

5-Detaylarını bilmiyorum. Gazeteleri karıştırmak lazım dosyaya bakmak lazım.

6- Çocuklara yapılan baskı,korkutma,çocukların yaşadığı travma ve utanç engellemiş.

7- Olayın ilk duruşmada çözülmesinin çoğunluğu siyasi iktidarın baskısındandır kuvvetle muhtemel. Bu olayın daha fazla dallanıp budaklanmaması için ellerinden geleni yapmıştır avukatları. Delilleri bulmuşlarıdır, adamı itirafa sevk etmişlerdir ve buna benzer şeyler. Ayrıca vicdanları erken gelen adaletle soğutmaktır amaç. Ancak diğer tarafın avukatları bu olayın gündemde kalması için duruşma ve iddiaları bile okumamışlar. Duruşmanın uzaması için ellerinden geleni yapmışlar ama karar çıkmış.
elfirâşetüzzerka
http://www.haber7.com/guncel/haber/1907500-karamandaki-sapik-mahkemede-devrimciyim-dedi
508 yıla mahkum olan Muharrem B. mahkeme huzurundan yaptığı açıklamada, “İsmet İnönü tarafından temeli atılan İvriz Öğretmen Okulu’nda bir ateist olarak yetiştim. Devrimci gelenekten geliyorum, Kur’an-ı Kerim öğretmeni değilim” ifadelerini kullandı. kendileri bir bilim insanı yetiştirmeye aday fen bilgisi öğretmeniymiş.
(gbkz:adalet bakanlığı sapkınlığın haritasını çıkarsın) deyince 3 maymunu oynayan pelinsuların gülüşleri aklıma geldi bi an. bu iğrençlik üzerinden yola çıkarak islami tüm kuruluşları, oradan uzanarak da islamı karalamakdı hedefiniz. kuran öğretmeni olsaydı neler olurdu acaba. bunu yapan imam bile olsa onun da karşısında olurduk. lakin onlar böyle olayların üzerinden tüm diyaneti suçlayacak kadar hadsizleşirdi. bu rezaletlerin her türlü karşısındayız. bununla birlikte, bu iğrençlikleri islamla özdeşleştirmeye, birlikte düşündürmeye çalışanların da karşısındayız.
(bkz: islamı karalamak için her yolu mübah gören güruh)
kultabisi
@20 tecavuzcunun mahkemede boyle bir sey soylemedigini magdur avukatlari beyan etti. Mahkeme tutanaklatinda da boyle bir ifade yokmus. Yani basindan sonuna kadar yalan haber. Senin zihniyetindeki insanlar icin yalan soylemenin, iftira atmanin gundelik bir faaliyet olduguna cok kere sahit oluyoruz. Bunu bir kez daha bizlere gostermis oldun. Temsilcisi oldugunu sandigin islami hayat icin buyuk bir utanc kaynagisin. Allah, dinini senin gibilerin melanetinden ve cehaletinden korusun. Amin...
Ama farzedelim ki tecavuzcu gercekten de boyle bir ifade vermis olsaydi. Ve hatta gercekten de inonu'nun actigi okullarda ateist yetismis biri olsaydi. Ne degisecekti? Kendisine emanet edilen onlarca cocuga tecavuz edildiginden bihaber bir vakfi temize mi cikarmis olacakti yoksa aksine ensar vakfinda calisabilmek icin hicbir on sart gerekmediginin ispati mi olacakti?
Yani bize, \"ensar vakfinda devrimciler de calisiyor, ateistler de, tecavuzculer de... ensar vakfi calisanlarini secerek almaz.\" Mi demek istiyorsun?
(bkz: secaat arz ederken merd-i kipti sirkatin soyler)
kultabisi
@20 bir de \"ben ayrica paralelci, esadci ve isidciyim dese komboyu tamamlayacakmis. Hayret nasil unutmus onlari?
Sevabina elin degmisken onlari da sen soyleyiver.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches