13 mart 2016 ankara patlaması

0 /
cayisallama
12 Mart 2016 Tarihinde ABD Konsolosluğundan kendi vatandaşlarına ve çalışanlarına internet sitesinde yapılan uyarı bu gün için olacaklara en bariz işarettir. http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/amerika.jpg

Ankara'da Kızılay Güvenpark'ta 18:45'te patlama meydana geldi. Ankara Valiliği, bir aracın patlatılması sonucu ilk bilgilere göre 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin yaralandığını açıkladı… http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-1.jpg
Görgü tanıklarının anlattığına göre bomba yüklü araç, Çankaya yönünde otobüs durağı yakınında özel bir halk otobüsüne arkadan çarparak infilak etti. Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı binalarının bulunduğu bölgeye yaklaşık 300 metre uzaklıktaki patlamayla birlikte çevredeki araçlar alev aldı, çevredeki binalar hasar gördü.

Gelişmeler:
20:49 | HDP’den açıklama: Bombalı saldırıyı lanetliyoruz

Ankara’da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz.
— HDP (@HDPgenelmerkezi) 13 Mart 2016

Bombalı saldırıya ilişkin HDP’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Ankara’da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde yapılan bu vahşi saldırının sonucunda maalesef çok sayıda hayatını kaybeden ve yaralanan olmuştur. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz. Yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımıza yaşatılan bütün bu acıların bizleri kardeşlik duygularından uzaklaştıramayacağını ifade ediyor, saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyoruz.”

20:45 | Davutoğlu başkanlığında güvenlik zirvesi http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/davuto%C4%9Flu.jpg

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara’daki patlamayla ilgili toplantı yapıldığı bildirildi.

Toplantının, ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

20:35 | Sağlık Bakanlığı: Yaralıların durumuna ilişkin ALO 184’ten bilgi alınabilir
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-2.jpg

Sağlık Bakanlığı, Ankara’daki patlamada yaralananların sağlık durumuyla ilgili ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.


20:32 | Ankara Tabib Odası kriz masası oluşturdu

Ankara Tabib Odası, patlamayla ilgili kriz masası oluşturdu. Açıklamada, “Patlamadan dolayı hastanelerdeki meslektaşlarımızdan aldığımız bilgi doğrultusunda ihtiyaca göre hareket edeceğiz. Kriz masamız açık.” denildi.

Kriz masası irtibat: (312) 418 87 00


20:10 | Ankara Valiliği: 27 kişi hayatını kaybetti, 75 yaralı
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-3.jpg

Patlamaya ilişkin 25 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Ankara Valiliği, ölü sayısını düzelterek, 27 olduğunu ve 75 kişinin de yaralandığı açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Park’ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.”


20:00 | Kızılay: Kan stoklarımız yeterli

Ankara ‘da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir.
— Türk Kızılayı (@TurkKizilayi) 13 Mart 2016

19:41 | RTÜK yayın yasağı getirdi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

18:50 | Olay yerinden ilk görüntüler:
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-5.jpg
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-4.jpg
http://www.malayani.com/wp-content/uploads/2016/03/ankara-6.jpg

Not: Allah belalarını versin.
dulcinea
Evime giden 284 esertepe-bakanlıklar hattına ait bir otobüs tamamen yanmış.

Çok sayıda ölü olduğu tahmin ediliyor. Ayda bir \"hayatta mısın\" diye sevdiklerimizi arıyoruz.
casper
Yayın yasağı bağımlısı olduk resmeN bu ülke bunları hak etmiyor. Kayıpsız atlatırız gibi bir temenni bile Ütopya bize. dilerim en az kayıp ile atlatırız. Çok geçmiş olsun.
dulcinea
Bomba yüklü araç haftasonu akşam saatinde seferine devam eden 2 otobüs arasından geçiyor, yapılan açıklamada ölü sayısı 25 olarak bildiriliyor. Dalga geçiyorlar galiba.
spazmoldum
terörü lanetliyoruz .. teröristi lanetliyoruz .. her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız ..

ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum ..

ekleme: terörü ve teröristleri hendeklere gömeceğiz .. kim hangi saldırıyı yaparsa yapsın bundan asla vazgeçmeyeceğiz .. abd, ingiltere ve içimizdeki tüm işbirlikçi piyonların; darbe heveslerini de inşallah kursaklarında bırakacağız ..
kultabisi
artık hiçbirimiz, 'bu son olsun.' diyemiyoruz. çünkü hepimiz bunun son olmayacağını biliyoruz.
ülkeyi bu duruma getirenlerin, gelmesinde şu ya da bu sebeple bilinçli ya da bilinçsiz vebali olanların allah belasını bu dünyada versin.
öbür dünyadaki hesaba gelecek olursak, bugün o durakta, her şeyden habersiz otobüs beklerken parçalanarak ölen insanların hesabı, sadece o aracı patlatanlardan ya da patlatılmasına yardım edenlerden değil, ülkeyi bu hale getirenlerden ve ülkeyi bu hale getirenleri başımıza getirenlerden de sorulacaktır. tüm kalbim ve vicdanımla buna inanıyor ve diliyorum.
kuntakinte
Orta doğudaki terör ve batılı \"medeni\" devletlerin ortak oyunu ülkemizi de sarmaya başlamıştır. Karşımızda terör değil birçok ülke vardır.
cayisallama
aynı marka araç aynı yere gelip 27 kişinin (şimdilik) canını alıyor.
not:bir defa yaparsan hata ikinci defa aynı hatayı yaparsan aptalsın. üzerinize alınırsınız umarım.
karakedisi
İçimden geçenleri buraya yazmaya çalışıyorum ama yazıp yazıp siliyorum ki yine sildim. Ben yazamadım siz anlayın.
zinzal
şimdi ülkede bu ikidir büyük patlama oluyor. Bu patlamanın nedeni öncelikle bu işi yapan kişilerdir sonra bu kişilerin arkasında ki kişilerdir. Bu insanların bir şekilde bulunup yargılanması gerekiyor. Bu olaylar ile ilgili önlem alınması gerekir. Teknoloji mi yetersiz, personel mi yetersiz ne gerekiyorsa yapın.
Bunlardan sonra en hatalı kişi bu güvenlik önemlerini almayanlardır. Bir vatandaş olarak saysam sövsem ne değişir.
Bu işleri yapmakla görevli kişiler var. Emniyet müdürü gibi, içişleri bakanlığı gibi, mit gibi. Bu adamlar ne yapıyor neden önlem almıyor? Ben şimdi kime kızayım önlem almayanlara kızmakta haksız değil miyim?
Bu işleri yapan canilere sövsem ne olur? Ne değişir?

Ateş düştüğü yeri yakar!
elfirâşetüzzerka
ölü sayısı 34 e yükselmiş. allah bunu yapanları da, yapanlara destek olanları da kahhar ismi ile kahretsin!

amerikanın 2 gün önce bunun olacağından nasıl haberi oluyor da kendi vatandaşlarını uyarıyor. neden sadece kendi vatandaşlarını uyarıyor? bizim haberimiz olmuyor? bu istihbaratın sağlamlığından mı yoksa kendileri yaptığı için mi? dediğim durum
karakedisi
Biraz önce bir video izledim. Bir kız kayıpmış haber alamıyorlarmış kızdan yakınıydı konuşan onun sesi titredikçe benim içim parçalandı burda. Daha dolu insanın yakınları bu durumda. Allah belanızı versin.
abuzeroklava
Başkenti koruyamayanlar diye başlayan cümlelerle Hükümete ve MİT'e saldıran geri zekalılar O çok büyük gördüğünüz Amerika'nın göbeğinde gökdelen patlattılar binlerce insan öldü. Bir tane Amerikalı çıkıp devletini suçlamadı. Hani CIA dünyanın en iyi istihbarat servisi ya... Fransa'nın göbeğinde patlama oldu ve bir tane Fransız çkıp devletine sövmedi. Peki onlar ne yaptı? Birlik oldular, bir hareket ettiler ve hükümetlerinin aldığı kararların arkasında durdular Ama tabi bu ülkeler ile aramızda kocaman bariz bir fark var... Bizim ülkemizde şerefsiz hain çok..
dulcinea
başladılar yine avrupadan örnek vermeye. bunların seçtikleri adamlar da böyle, madende göçük olur 18. yüzyıl avrupasından örnek verirler.
başkentin göbeğinde, şehrin aktarma merkezinde -son patlamada- başbakanlığa 150-200 metre (gbkz:yargıtay)a bilemedin 500 metre mesafede olmak üzere 6 ayda 3 patlama oluyor, yüzlerce masum insan parçalanarak feci bir şekilde ölüyor, \"hükümete ve mite saldıranlar gerizekalı\" deniyor.
devlet, benim güvenliğimi sağlamak zorunda! bunu aklın alıyor mu?
ben \"bir sonraki patlamada ben de öleceğim\" diye düşünmemeliyim! peki bunu algılayabiliyor musun?

arkadaşlarım beni arayıp \"istanbul'a dön, burası oradan daha güvenli\" dememeli, ben devletin kalbinde ikamet ediyorum! bunu çözdün mü?
benim her türlü özgürlüğümden önce can güvenliğimi sağlamak zorunda olan kurum devlet, mit.
benim 11 yaşındaki öğrencim \"öğretmenim ben de ölmek istemiyorum\" diye ağlıyorsa sınıfta, çocuklar suratıma bakıp \"bir yakınınızı kaybettiniz mi?\" diye soruyorsa kusura bakma da senin o çok savunduğun hükümet hiçbir boka yaramıyor demektir.
kime saldıralım kardeşim? sivas karahasanlılar köyü derneğine mi, sultanbeyli trafik tescil şube müdürlüğüne mi?
bir gidin allahınızı severseniz.
issiz adam
Acısını tek halk çekiyor.Önlem alınmadığı düpedüz belli.BBC bile, 12 Martta Amerikan konsolosluğunun sitesinde olası bomba durumlarına karşı önlem alın uyarısını yazmış...
kultabisi
bu olayda birincil sorumlu olarak hükümeti ve mit'i görenleri gerizekalı olarak nitelendiren über zekalı arkadaşlarımıza söz söylemek haddimize değil ancak, fazla zeka gerektirmeyen ve sadece basit analitik değerlendirmeler içeren bir iki hususu hatırlatmak gerekiyor.
bu arkadaşlarımız ikiz kulelerin yıkılışı esnasında neredelerdi bilmiyorum. ben tesadüf eseri televizyon başındaydım. ilk uçak kuleye çarpmıştı ve tvler canlı yayındaydı. bir uçak kazası olduğu değerlendiriyordu ki ikinci uçak canlı kanlı, gözlerimizin önünde ikinci kuleye çarptı. o an gözlerime inanamadım. bunun bir terör saldırısı olduğu işte o an anlaşıldı. zira, böylesi bir terör eylemi, daha önce dünya tarihinde görülmüş şey değildi. zaten o olaydan sonra, dünya üzerinde her şey değişti. nihayetinde abd, bu olaydan sorumlu olduğunu iddia ettiği usame bin ladin'i ele geçirme adına dünyanın düzenini değiştirdi. ülkeleri işgal etti. 10 yıl uğraştı. 100 milyar dolar para harcadı (size enteresan bir bilgi vereyim. abd'nin uzaya astronot gönderme programının maliyeti de, usame bin ladin'i bulma maliyetiyle aynıymış. yani abd, bu iki iş için 100'er milyar dolar harcamış.) ve nihayetinde ladin'in cesedini okyanusun dibine gönderdi.
fransa ise büyük bir kamuoyu oluşturdu. eylemlerin ardından desteğini açıklamayan dünya lideri kalmadı neredeyse. hatırlayın, bizim sevimli başbakanımız bile fotoğrafta görünebilmek için, 'ben de buradayım, beni de çekin.' edalarıyla, kalabalığın arasından kafasını uzatmaya çalışıyordu paris'te.
evet, doğrudur. terör eylemleri dünyanın her yerinde olabilir ki oluyor da zaten. japonya'dan ingiltere'ye, fransa'dan ispanya'ya kadar, terörün acımasız yüzüyle tanışmayan ülke yok gibi.
ne yazık ki ülkemizde de, onlarca yıldır bu ahlaksız eylem tarzı çok sıklıkla sergileniyor.
sergileniyor sergilenmesine de, bizim yöneticilerimiz buna önlem olarak ne yapıyorlar? biraz da bunu irdeleyelim.
çok uzağa gitmeye gerek yok. son bir yıl içinde, bu topraklarda ışid terör eylemi yaptı mı? yaptı. başkentin göbeğinde bomba patlattı. pkk yaptı mı? yaptı. başkentin göbeğinde iki kere olmak üzere, birkaç intihar eylemi yaptı. dhkp-c yaptı mı? yaptı. cumhuriyet savcısını odasında katletti.
bakın bunlar bir anda aklıma gelenler. farklı farklı terör örgütlerinin gövde gösterisi yaptığı bir arena gibiyiz adeta.
dikkatinizi çekti mi bilmem. verdiğim bu örneklerin ortak bir noktası var: hepsi de, bir devlet için hem stratejik hem prestij anlamında çok önemli mevkiler. biri adliye sarayında, diğerleri başkentte. yani bir bakıma devleti kalbinden vuruyorlar. peki yöntemleri ne? çok basit: birkaçı intihar eylemi. yani son derece beklenebilir eylemler. diğerinde ise, adamlar elini kolunu sallayarak giriyorlar adliye sarayından içeriye. yine onda da, öyle ultra karmaşık bir plan yok.
kabul etmek lazım. patlayıcı yüklü bir aracı şehir trafiğinde farketmek ve engellemek imkansıza yakın zordur. peki bunun önlemi nasıl alınır öyleyse? cevap basit: haber alma teşkilatları (bu bizde mit oluyor), terör örgütlerinin içindeki adamları aracılığıyla eylemleri önceden haber alırlar. eldeki bilgiler yeterli değilse, ihtimalleri irdelerler. misal, şüphelileri kontrol ederler (hatırlatalım, yukardaki örneklerin tamamında terör suçlarından şüpheli ya da hükümlü kişiler olayın öznesiydi. yani kayıtları devletin elinde vardı. bir terör eylemi olasılığı hesaplanırken, ilk bakılacaklar listesinde yer alanlardı.)
peki bakalım bizim hükümetimiz ve haber alma teşkilatımız, son yıllarda terör eylemlerine karşı ne gibi tedbirler aldı. hatırlayabildiğim kadarıyla birkaçını sayayım:
- hükümet, terör örgütünün güneydoğuda serbestçe geçişini, 'çözüm süreci' adı altında legalleştirdi. operasyon yetkisini valilere verdi. valiler de hükümetin isteği doğrultusunda, askerden gelen operasyon taleplerini reddetti. birkaç yıllık süreçte, şehirler cephaneliğe çevrildi.
- hükümet, bu duruma isyan edenleri kandan beslenmekle suçladı. 'biz analar ağlamasın diyoruz. bunlar anları ağlatmaya çalışıyor.' dedi.
- hükümet, ordudaki yüzlerce komutanın, uyduruk gerekçelerle hapse atılmasına, 'devlet bağırsaklarını temizliyor.' , 'ben bu davanın savcısıyım.' , 'bırakın da yargı işini yapsın.' diyerek tam destek verdi.
- hükümet yanıbaşımızda patlayan savaşa taraf oldu. ne idüğü belirsiz gruplara destek verdi. beşar esad, 'terör cebinizde taşıdığınız akrep gibidir. gün gelir, o akrep cebinde taşıyanı da sokar.' dediğinde, 'iki aya emevi camiinde cuma namazı kılarız.' dendi.
- ışid militanlarına silah yardımı hususu tartışmalı olsa da, tartışmasız şekilde kendilerine stratejik destek verildi. yaralanan militanlar türkiye'deki hastanelerde tedavi olup geri döndü. büyük şehirlerden ışid'e militan devşirilmesi görmezden gelindi.
- kayıtsız, kontrolsüz biçimde, milyonlarca insanın ülkeye girişine ses çıkarılmadı.
- terör örgütü olarak kabul ettiği ypg'ye destek için ayn el arab'a gönderilen peşmergelerin geçişine izin verildi. izin verilmekle kalınmadı bunun şov yapılarak, kutlamalarla gerçekleştirilmesine boyun eğdi.
- hükümet yaptığı yasa değişikliğiyle, terör örgütleriyle görüşen kamu görevlilerinin yargılanmasını engelledi. tamamını başbakanın iznine bağladı.
- hükümet terör örgütüyle oslo'da görüştü. 'hepsinden haberimiz var. büyük şehirleri cephaneliğe çevirdiniz.' dediği terör örgütü ele başını siyasi muhatap olarak kabul etti.
- üç beş mehmet'in ölmesi haber olmamalı, diyerek terörü adeta legalleştirirken, hükümetin uygulamalarını protesto eden halk kitlelerine demir yumruğunu göstermekten geri durmadı. gezi olaylarında, artvindeki maden protestolarında, insanları öldürdü, kör etti, sakat bıraktı, gaz sıktı, yerlerde süründürdü...
bunlar şu anda aklıma gelenler. eminim bunları okurken, benim yazmayı unuttuğum onlarca örnek olayı da sizler hatırlamışsınızdır.
özetle, terörle nasıl mücadele edilmezse, öyle mücadele etmeye çalıştı ülkenin başındakiler. daha doğrusu çalışmadılar. çalışıyormuş gibi yaptılar.
en iyi yaptıkları iş, kahredici her terör eyleminden sonra, sahtekarca 'acımız büyük. ne mutlu şehit ailelerine. terörle mücadele azmimiz artıyor...' gibi, adeta dalga geçen açıklamalar yapmak oldu. ülke adeta bir kamera şakasının kurbanı durumunda. medyadaki borazanlarından biri, dünkü terör eyleminin ardından, hiç utanmadan, yüzü kızarmadan tv'ye çıkıp 'artık terörle yaşamaya alışmamız lazım.' diyebiliyor. ve über zeki analistlerimiz, 'lan gerizekalılar. susun da, böyyük yöneticilerimizin peşinden gidin. siz ne anlarsınız bu işlerden.' diye bize diskur çekiyor...
vallahi billahi helal olsun. arsızlığın yüzsüzlüğün bu kadarına pes artık...
ha ama haklarını da yemeyelim. her söylediklerine de karşı değilim.
'bizim ülkemizde şerefsiz hain çok.' buyurmuşlar. elhak doğrudur. altına imzamı atarım.
Sugge
birkaç gün sonra unutulacak olan patlama. ta ki başka bir patlama olana kadar. gariptir ki nezleye yakalanır gibi oldu vicdanımız, insanlığımız. ateşimiz yükselince aslanlaşıyor, nöbet geçince her şeyi unutuveriyoruz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol

tag heuer carrera womens price montblanc timewalker 2017 replica watches rolex oyster perpetual datejust made in hong kong vintage heuer chronograph replica watches hublot 992703 price panerai limited edition 2015 replica ladies watches ulysse nardin watches platinum brand watches for ladies uk replica watches belfort watch kickstarter breitling yellow face chrono uk replica watches